Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Podmáslová buchta

0.0
Podmáslová buchta

Potřebné ingredience

350 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 vrchovatá lžička sody (POZOR – nezaměňovat s práškem do pečiva – není to ono)
3 lžíce kakaa
2 celá vejce
100 ml oleje
½ l podmáslí
100 g vlašských ořechů

200 g čokolády na vaření (Orion je lepší než Figaro)
velká vařečka!

Postup přípravy

Sypké suroviny promícháme v míse, přidáme vejce, olej, podmáslí, posekané ořechy a šup s tím do vyhřáté trouby. Pečeme na pečícím papíru (můžete také formu klasicky vymazat olejem a vysypat hrubou moukou) při 175 °C v horkovzdušné troubě cca 8 minut, v normální o pár minut déle. (Hotovo máme, jakmile se „zatáhne“ povrch - já raději používám špejli, píchnu do bábovky a pokud špejle nelepí, tak je hotovo).

Poleva: rozpustíme čokoládu, buď ve vodní lázni nebo v mikrovlnce (při 800W stačí 1,5 minuty). Promícháváme, dokud poleva není sametová.

Nahňácáme na upečenou buchtu a vařečkou odháníme ostatní členy rodiny, protože je to taková vůně, že by nám to mohli sežrat.......

Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie