Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

rybí polévka

0.0
rybí polévka

Potřebné ingredience

Minimálně 1x rybí hlava, 1x ocasní dílek, (pro 4člennou rodinu dělám z jednoho kapra), 5 kuliček nového koření, 3 kuličky pepře, 1x malou cibuli (asi 5 cm), 1x velkou mrkev, 1x střední kořenovou petržel. Toto se prosím týká polévky. 150g tvrdého sýra, 1x vejce, špetku soli, poprášit dětskou krupičkou. Toto jsou prosím knedlíčky do polévky.

Postup přípravy

Do většího hrnce dáme vařit rybí hlavu, ocasní dílek, v celku mrkev, kořenovou petržel,nové koření, pepř, a cibuli. Když je všechno měké, vývar scedíme,a nalijeme do menšího hrnce, rybí hlavu a ocasní dílek poctivě obereme jen na čisté masíčko bez kostí ( budou totiž papat i děti). Obrané masíčko přidáme do vývaru. Na nejjemnějším struhadle přidáme mrkev . Kdo má pocit ,že uvařená mrkev nejde strouhat, tak ho upzorňuju že jde. Přidáme tím samým způsobem petržel, ale už né tolik jen trochu. Jedná se nám o rybí polévku a né o zeleninovou. Cibuli po vývaru vyhodíme ( bohužel). Pokuď kapr obsahoval jikry nebo mlíčí, tak ho samozřejmně po kouskách přidáme do polévky. Zatím se nám to úžasně daří.
Na nejjemnějším struhadle nastrouháme sýr, přidáme vejce, špetku soli a poprášíme dětskou krupičkou. S tou krupičkou to nepřežeňte, nebo s toho nebudete mít krásné nadýchané knedlíčky ale broky. Knedlíčky ukoulejte asi o velikosti 2.5cm. Já vím že je to piplačka, ale výsledek je přímo šokující.
Knedlíčky nechte převařit v polévce bez ohledu na to jak dlouho se vařila. No a to mně naučila moje máma když mi bylo zhruba 10 let. Do dnes ji dělám, a větší ňamku jsem na vánoce nezažil. Dnes mám sám dvě krásné děcka a ty se po té polévce můžou utlouct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie