Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

KÝTA Z DIVOČÁKA SE ZELÍM - výborné

0.0
KÝTA  Z DIVOČÁKA SE ZELÍM  -    výborné

Potřebné ingredience

2 kg kýty z divočáka,10 bobulek jalovce,100gr mrkve,3 cibule,sůl, pepř,50 g másla,250 ml suchého červ. vína, 3 bobkové listy,1 snítku rozmarýnu (tu jsem neměla),1 ananasový kompot asi 500ml,1,5kg červeného zelí, (může být i nakládané),150 ml zelen.vývaru z kostky, 4 lžíce octa,6 hřebíčků,1 lžíce cukru,špetka majoránky a skořice, Na omáčku 100ml smetany na vaření,2 lžičky solamylu. Usekanou pažitku nebopetržel na ozdobení.

Postup přípravy

2 cibule nakrájíme na drobno , mrkev na kostičky, jalovec trochu rozsekáme.
Maso potřeme solí ,pepřem a jalovcem opečeme ze všech stran na polovině másla(hera).
potom přidáme cibuli,mrkev,bobkový list,rozmarýn a podlejeme asi 250ml vody + vínem.
Zakryjeme a dáme péct do trouby asi na 90 min. podle potřeby trochu podléváme.


Zelí jsem dělala nakládané nemusíme přidávat ocet a sůl - oprat , podlít, přidáme šťávu s ananasu, trochu pepře a majoránky,hřebíček a uvaříme.
Před koncem vaření asi tak 20 min. přidáme na drobno nakrájený ananas.
Hotové zelí ochutíme cukrem ,špetkou skořicea jeli potřeba trochu zahustíme hr.moukou.


Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme., solamyl rozmícháme ve smetaně a vlijeme do šťávy, krátce povaříme.


Jako přílohu podáváme knedlík posypaný bylinkami.Omáčku podáváme zvlášť.


Čerstvé zelí příprava
zelí nakrájíme na nudličky, zbývající cibuli na kostičky a vše na másle krátce podusíme. Přidáme zelen. vývar ,ananasovou šťávu,ocet ,hřebíček, pepř, majoránku, sůl a přibližně hodinu dusíme.Doděláme jako viz. výše.
Smazat recept

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

žabada 2. 12. 2010, 12:38
(Y) , tak jsi mě měla napsat, rozmarýn bych obratem poslala :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie