Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

0.0
DIVOČÁK SE ZELENINOU A LA "JÁ"

Potřebné ingredience

Maso z divočáka-v podstatě, co seženete nebo dostanete, já měla asi 1,5kg kýty, 5 velkých mrkví, 1 petržel, 1/2 středního celeru,5větších cibulí,4 stroužky česneku,20dkg nějaké slaninky (měla jsem oravskou), 2 stonky řapíkatého celeru, větvička rozmarýnu, lžička drceného kmínu, sůl, pepř, 3dcl vývaru z kostky.

Postup přípravy

Maso pěkně omyji a poctivě nožíkem očistím-seříznu blanky apod., aby zůstaly libové kousky. Maso nakrájím na menší kusy-dejme tomu jako dětská zatnutá dlaň, do pekáče dám očistěnou zeleninu nakrájenou na velké (opravdu velké ) kusy. Nechávám mrkev jen na půl, cibuli na čtvrtky atd-dobře to vypadá a hlavně se úplně nerozvaří na kaši. Pak přidám mírně nasolené, okmínované a opepřené maso, mezi maso vložím nastříhané části větvičky rozmarýnu, na maso plátky nebo větší kostky slaniny, podleju vývarem,který jsem si připravila z bujonové kostky, zadělám poklicí a peču 2,5hodiny v horkovzdušné troubě si tak na 175´C. Po hodince se mrknu, jestli není potřeba trošku podlít. Až je maso opravdu měkké a rozpadá se, pekáč otevřu a posledních 15 minut dám horní gril a trošku opeču (pozor, ať se nespálí cibulka!). Podáváme s bramborem, chlebem a podlívat můžete i vínem Je to zase chuťově trošku jiná varianta. Hlavně se musí maso dýl péct, většinou člověk neví, jak je divočina stará, tak aby bylo masičko opravdu měkoučké. Dobrou chuť !!!!

Z blízka-fakt dobrůtka !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabikaKa 4. 3. 2009, 13:13
Ali, tak som dnes urobila túto dobrotku!!! Ja teda nie som práve "gulášový typ" a keď robím klasický guláš, tak ho jedia len moji chlapi. Ale toto je úplne niečo iné! Tá zelenina to celé krásne zjemní. (pl) Nerobila som to v rúre, ale dusila som ako guláš. Rozmarín nemám, takže je to bez. V podstate je to ragú so šťavou, ktorú som zahustila zemiakom. FANTÁZIA!!! (Y) (Y) (Y) (child2)
AliceM 5. 3. 2009, 16:48
@gabikaKa (L) (L) (L) Tak to mě těší (radost) (radost) (radost) (radost)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie