(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
ČERTOVSKÉ BRAMBORY...JEDNODUCHÉÉÉÉÉÉÉ....

Potřebné ingredience
ČERTOVSKÉ BRAMBORY.....JEDNODUCHÉ....JE TO TĚSTO JAKO NA VDOLKY.......1 KG MOUKY/60dkg mouky polohrubé+40dkg hladké,4 LŽÍCE CUKRU KRUPICE,4 LŽÍCE OMASTKU/máslo,hera,4 DKG DROŽDÍ,3 VEJCE/žloutky+1 celé,ASI /1/4 lMLÉKA,1 LŽIČKA SOLI,2 LŽÍCE RUMU......+MED+PERNÍK NASTROUHANÝ.......TUK,OLEJ NA SMAŽENÍ......
Postup přípravy
Do mísy dáme ....mouku,osolíme-promícháme,potom přidáme do důlku kvásek....necháme vzejít.Přidáme vejce+žloutky, rozpuštěný tuk,citr.kůru,zbytek mléka+rum a vypracujeme nepříliš tuhé těsto,které necháme v teple kynout.Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál a tvoříme malé kuličky,které smažíme v dostatečném množství tuku..Je to lepší,protože budou krásně rovnoměrně osmažené,vždy nechám okapat na ubrousku.......Vkládáme do mísy....nakonec rozehřejeme med a naředíme troškou vody a prolijeme brambůrky a na závěr posypeme nastrouhaným perníkem.........ps.Je to velice sytéééé,ale výbornééé...k pití čajík sss ...nebo bez.....TENTO RECEPTÍK MÁM OD SVÉ BABIČKY A BABÍ ZASE OD SVÉ.....V TÉ DOBĚ TO BYLO SVÁTEČNÍ JÍDLO....... NÉÉÉÉÉÉÉ PRO KAŽDÉHO......U NAŠICH JE TRADICE TOTO JÍDLO NA ŠTĚDRÝ DEN K OBĚDU.....ALE PEKELÁCÍÍÍÍÍÍÍ TROCHU PORUŠILI TRADICI A DĚLÁME TO NA ČERTÍKY......HLAVNÍ KOUZLO JE PŘEDEVŠÍM V TOM,ŽE JÍDLO SE PAPÁ Z JEDNÉ MÍSY.......KAŽDÝ VYFASUJE VIDLIČKU A UŽ DLABEM,ŘEHTÁME SE PŘI TOM A JE NÁM FAJN...PŘEJI VÁM VŠEM ,KDO SE POKUSÍ O TOTO....DOBROU CHUŤ A SMĚJTE SE .....PA PA PEKELANDA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ibisek
(upraveno)
8. 1. 2011, 13:37






nahlásit
Evelyn123
(upraveno)
15. 12. 2010, 14:19
Zdravím, Lenko, tuto dobrůtku znám taky. Je také od mé babičky a byla to vánoční pochoutka. Babička dávala ještě dovnitř makovou náplň a po osmažení je smočila v sirobu a obalila v nastrouhaném perníku. Dodnes tu chuť mám na jazyku, moc dobré. Sirob vařívala z bílé řepy v hrnci na kamnech. Konzistenci to mělo jako med, jenom tmavší a opravdu chuťově vynikající, když se všechno do sebe prolnulo. Babička nám dětem vždycky také nakrájela chleba na proužky, sirob dala do misky a my jsme si v něm chleba smáčely a jedly. To nám taky moc chutnalo a hlavně to byla zdravá pochoutka. Tak jsem si s nostalgií na moji milovanou babičku vzpomněla a opravdu ty recepty jsou poklady. Krásné Vánoce

nahlásit

vevey
(upraveno)
15. 12. 2010, 13:26





nahlásit

Houston1
(upraveno)
15. 12. 2010, 9:20
díky Leni



nahlásit

SonikB
(upraveno)
14. 12. 2010, 18:58
Velký dík za poskytnutí " rodinného stříbra " . Přeji krásné Vánoce !!!!

nahlásit