Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Sladkokyselé kuře

0.0
Sladkokyselé kuře

Potřebné ingredience

NA ZÁKLAD: 4 kuřecí prsa, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky olivového oleje, 1 menší červená paprika, 1 střední mrkev, 2 stroužky česneku, kus čerstvého zázvoru (velký asi jako palec), olej na smažení, 1 lžíce sezamových semínek na ozdobu, NA OMÁČKU: 5 lžic sojové omáčky, 5 lžic bílého vinného octa, 5 lžic sherry nebo portského, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 200ml vody, NA TĚSTÍČKO TEMPURA: 1 hrnek ledové vody, 1 vejce, 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na proužky, polít lžicí sojové omáčky a olivovým olejem, promíchat a nechat v chladu alespoň hodinku odležet.
2/ Mrkev a papriku nakrájet na nudličky, zázvor oloupat a nasekat nadrobno, česnek propasírovat. Vše společně promíchat.
3/ Smíchat přísady na těstíčko tempura a prošlehat je společně dohladka. (Ale ne do pěny.)
4/ V hluboké pánvi nebo kastrolu rozpálit olej ve vrstvě na ponoření kousků masa. Kousky masa vidličkou namáčet v těstíčku tempura a smažit v oleji. Poté odkládat na kuchyňský papír a nechat odsát přebytečný tuk.
5/ Maso uchovat v teple (ideálně si předehřát troubu na 40°C a strčit ho v míse do ní), tuk po jeho smažení vylít.
6/ Do pánve dát lžíci olivového oleje, vsypat všechnu zeleninu a asi 3 minuty opékat.
7/ Smíchat všechny přísady na omáčku a směs přilít do pánve k zelenině. Provařit, až vznikne hladká omáčka.
8/ Podávat s rýží. Tj. na talíř porci rýže, porci osmaženého masa, zalít omáčkou, zdobit sezamovým semínkem. (Mňam!)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie