Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Tvarohové knedlíky

0.0
Tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

250g měkkého tvarohu, 1 vejce, asi 200g hrubé mouky, pár lžic mléka na případné nastavení těsta, špetka soli

Postup přípravy

1/ V míse utřít tvaroh s celým vejcem. Přidat špetku soli. Je-li tvaroh hodně tuhý, lze přidat pár lžic mléka.
2/ Postupně přidávat mouku, až vznikne vláčné těsto. To se zpracuje rukama na válu.
3/ Z těsta vyválet válec, z něj odkrajovat stejné části, každý díl dlaní rozplácnout na kolečko a do něj zabalit díl ovoce (jahoda, meruňka, švestka...) tak, aby v těstě nevznikly trhliny. Knedlík zakulatit v dlani. (Tímhle postupem si ušetříte otravné rozvalování těsta na placku, podsypávání a krájení na čtverečky.) Vyjde přibližně 15 knedlíků.
4/ V této fázi lze knedlíky zamrazit: Nejlépe zmrazit položené na tácku nebo jiné podložce tak, aby se vzájemně nedotýkaly a nepřimrzly k sobě, a teprve "na kost" zmrzlé je finálně nasáčkovat.
5/ Hotové knedlíky vkládat do vařící vody a vařit, dokud nevyplavou.

Pozn: U nás doma je podáváme s měkkým tvarohem, s cukrem a polité trochou másla. A jak vy? :)

Bod pro mražení:
I podprůměrně zdatný otec dokáže v případě nouze vyndat z mrazáku knedlíky, vložit je do horké vody a vařit 7 minut.
Bod pro konzumaci čerstvě udělaných:
Čerstvě udělané knedlíky jsou prostě nejlepší. :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Camilla 18. 7. 2012, 14:18
(Y) (Y)Tak jsem je dnes udělala. Moje první jahodové knedlíky a povedli se !!! Děkuji za recept (Y) (Y) (Y)
horama 19. 7. 2012, 15:37
@Camilla Jsou jednoduché, sázka na jistotu. Dobrou chuť. (L)
AnieAnne 20. 6. 2012, 10:39
Včera jsem dělala k večeři, a dobrota (clamp) Manžel prohlásil, že jsou lepší než z kynutého :-$ Jen při balení ovoce se mi těsto dost lepilo, tak jsem si pomáhala moukou, a po uvaření mi zase přišli tužší, právě asi tou moukou navíc ,-) Ale já to vychytám :-)
horama 21. 6. 2012, 12:14
@AnieAnne Dělala jsem dneska k obědu a do tvarohu jsem musela přidat dvě lžíce mléka, aby to s daným množstvím mouky sedělo. ,-) Škoda, že konzistence těsta je popisem i fotkou těžko sdělitelná. Jsem ráda, že manželovi chutnalo. Ohledně těch kynutých knedlíků: každý má nějakého favorita. Moje babička např. ještě dělala vynikající bramborové ovocné knedlíky, které já teď neprávem opomíjím. Ať vám to těsto vychází pořád lépe a lépe. (F)
adriM 9. 6. 2011, 13:13
Chtela jsem se zeptat, kdyz dam dobre cerstve jahudky do knedliku, vzdy pak po uvareni mi prijdou bez chuti a vodnate (jako uvarena jahoda), delam neco spatne? Vim, ze to nekdo dela tak ze dela miniknedlicky a k nim jahody bokem nevarene, ale ja bych chtela mi ty dobre uvnitr :-) A jsou knedliky dobre s hrubou moukou? Mam zkusenost, ze mi prijdou takove tuzsi, ale nevim jak to je u tvarohovych. Dekuji (F)
horama (upraveno) 13. 6. 2011, 11:45
@adriM Musím přiznat, že jahody bez chuti se mi zatím nepřihodily. Napadá mě, jestli dáváte knedlíky až do vroucí vody (kdyby dřív, zbytečně se jahody vystavují teplu na delší dobu), jestli držíte vodu na hranici varu namísto intenzivního klokotu (ze stejných důvodů) a jestli je vyndáte okamžitě, jak vyplavou. Další moudro mě bohužel nenapadá. :^) Sama jsem nikdy nedělala knedlíky z jiné než hrubé mouky. Garantuju, že jsou dobré. :-)
adriM 13. 6. 2011, 11:43
@horama Knedliky urcite davam az do vrouci vody. Mozna jeste zkusim vice ohlidat, ze je mam vytahnout hned jak vyplavou. I kdyz vetsinou vytahuji jeden a zkousim jestli je testo uz hotove. Nerikam ze jsou uplne bez chuti, ale proste takove rozvarene, do hotovek davaji neco jako dren a to je o dost lepsi. Ale jak jsem psala mozna delam neco spatne. JInak na tu mouku jsem se ptala proto, ze mate v receptu uvedenou hrubou. Taky si mysim, ze polohruba je nej (F)
horama 13. 6. 2011, 11:46
@adriM Omlouvám se za překlep, který jsem si už opravila. Chtěla jsem napsat, že nedělám z jiné, než z HRUBÉ. Ale jak mi na jedné ruce visela dcera, nějak mi nevyšlo soustředění. ,-)
amza 26. 5. 2011, 11:14
Dobrý den Martino, knedlíčky jsem vyzkoušela a hned dělala dvojitou dávku (smich) (smich),jsou výborný (zajic) (zajic)už jiné dělat nebudu,opravdu mňamka (dance) (dance),takže děkuji za prima recept (Y) (Y) (Y)Katka
horama 26. 5. 2011, 22:43
@amza Tak to gratuluji k nalezení nového rodinného receptu. Ať vám i nadále chutnají. (hello)
li.za.rd 8. 5. 2011, 20:02
Byly výborné. My jíme se strouhaným tvarohem, skořicí a polité smetanou (Y)
horama 9. 5. 2011, 21:54
@li.za.rd Kombinaci strouhaného tvarohu a (u nás) zakysané smetany znám z pečených vdolků a je to lahoda. Tu skořici si neumím představit, tak asi vyzkouším, ať si doplním přehled.
Lukášek duben 5. 2. 2011, 18:40
KDYBY TAM BYLO TROŠKU SOLI HNED BY BYLY LEPŠÍ...JÁ JIM TAKÉ NEDALA ,-)
horama 6. 2. 2011, 19:36
@Lukášek duben Správná připomínka. ,-) Bože, ta špetička soli je tak automatická při vaření, že při psaní receptu si na ni člověk ani nevzdechne.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie