Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

PLNĚNÉ TORTELLINI - RAVIOLI -masitá náplň

0.0
PLNĚNÉ TORTELLINI  - RAVIOLI -masitá náplň

Potřebné ingredience

Připravíme suroviny na základní těsto-mám ho ve starších receptech. Náplň : 1 lžíce másla, 125 g. kuřecího, nebo krůtího masa-velice nadrobno pokrájené. 75 g. syrové šunky-pršut, 1 vejce, 75g. slaninky, nebo šunky. 100 g. parmazánu.muškátový iřech, sůl, pepř. Abych řekla pravdu už to množství dělám od oka, kousek toho, kousek od toho atd..

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejem máslo, na drobné kousíčky nakrájené kuřecí maso osolím, opepřím a osmahnem na pánvi-nechat zchladit
.Šunku, pršut nakrájím také velmi nadrobno, posypu nastrouhaným parmazánem+ nastrouhaným muškátovým oříškem+ přidám vajíčko a nakrájené 3 sušená rajčata.
Nakonec obě směsi spojím a plním taštičky-Ravioly.
Další v obrazovém postupu.
Smetanová lehká omáčka :
Na pánev máslo, na máslo 3 lžíce hladké mouky, zalít mlékem-rozšlehat, poté přidat 1/2-1 kostku slepičího bujonu, špetku soli, muškátového oříšku , nastrouhané 3-4 stroužky česneku-Povařit a nakonec dát do omáčky hrst pažitky.
Pokud je omáčka hustá, tak zředit mlékem a řídkou zahustit moukou, nebo instantní jíškou.
Při podávání zdobím nadrobno pokrájenými sušenými rajčaty a strouhaným parmazánem.

z vyváleného těsta-já mám na to strojek, vykrojím čtverečky asi 7x7 cm, můžou být i větší i menší, ale je to děsná práce.
Náplň položím do prostřed .

takto vypadá náplň

ještě přes spojením okrajů do trojuhelníku NAVLHČÍM VODOU 2 STRANY. poté teprve přehnu těsto a spojím jednu stranu a nakonec druhou stranu-vyjde trojůhelník-povytáhnu kraje, ohnu vrchol a spojím delší strany k sobě, já vždy jeden okraj namočím. vypadá to složitě, ale je to lehké.

nechám chvíli oschnout, než je dám vařit do vroucí odolené vody-vaříme podle velikosti, já je měla velké asi 6 cm, vařila jsem asi 7-8 minut-al dente.

vařím

uvařené-některé jsou patvary...

smetanová omáčka

omáčka po ohřátí

na talíři -jsou výborné.

raviolka v řezu

zblízka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 2. 3. 2013, 21:53
Sledujem takéto dobroty a v bruch mi škvrká :-) toto skusîm (Y)
simonasimonova 2. 3. 2013, 12:20
Píšete ravioly, ale děláte tagliatele :D
helika23 2. 3. 2013, 21:13
@simonasimonova Simonka, máte zlé vedomosti, v recepte aj na obrátku sú ravioly -malé plnené taštičky, ale tagliatelle sú dlhé, stredne široké rezance, ktoré sa podávajú podobne ako špagety a jedia sa natáčaním na vidličku. Takže tak, ale hlavne že chutia. (Y)
sonimila 19. 12. 2010, 18:16
Blani, jste kouzelník (clamp) slintám si na klávesnici a jenom závidím, protože do téhle piplačky se asi nikdy nepustím. ale dávám do oblíbených... třeba mne přepadne nějaký klidný den, kdy budu mít (Z) (Z) pryč a chu´t a nálada budou se mnou ,-) krásné svátky (andel) (stromecek)
Bubalka 19. 12. 2010, 18:49
@sonimila Děkuji, je to náročné na čas, ale stojí to za to, náš malý toho snědl moře....
jjjjezura 19. 12. 2010, 17:04
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie