Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
OVOCNÝ DORT s jovokrémem +postup

OVOCNÝ DORT s jovokrémem +postup

Potřebné ingredience

KORPUS :4 vejce,16dkg polohr.mouka, 15 dkg cukr krupice,meruňková marmeláda KRÉM : 2 rostliné šlehačky (po 200ml) ,2 bílé jogurty(malé) Holandia,3 lžíce moučkového cukru,trochu vody. NA OZDOBU :Kompotované broskve,kiwi,alginátové ovoce......, 1dortové želé čiré+ 250ml vody nebo šťávy z broskvového kompotu.

Postup přípravy

Výborný a osvěžující dortík s ovocem.KORPUS :Z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme žloutky a cukr.Nakonec pomalu zašleháme polohrubou mouku.Naplníme do ráfku (průměr cca 22cm) A…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠKOLNÍ RIZOTO

ŠKOLNÍ RIZOTO

Potřebné ingredience

500gr mletého masa,4 varné sáčky rýže parbolaid (celkem 500gr),1 malá konzerva steril.hrášku,1 cibule,1 lžíce mletého kmínu,1 lžíce mleté sladké papriky,1 lžíce soli,4 lžíce oleje,voda na podlévání. Na ozdobení : strouhaný sýr,zelenina,červená řepa.

Postup přípravy

Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mleté maso a koření.Orestujeme,podlejeme vodou a dusíme doměka.Maso musí být pěkně šťavnáté,ne dosucha vypražené.

Zobrazit více...
DORTY
MARGOT-smetanový dortík

MARGOT-smetanový dortík

Potřebné ingredience

KORPUS : 4 vejce,15 dkg cukr krupice,15 dkg polohr.mouka,2 lžíce kakaa,na promazání korpusu Nutella- nebo nugeta.Dortový ráfek o průměru cca22cm. NÁPLŇ : 3 smetany na šlehání 33% tuku,2 čokolády Margot (ty větší-ne tyčinky),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,1 vanilkový cukr. NA DOZDOBENÍ :1 smetana na šlehání 33%+ ztužovač do šlehačky (smetafix)

Postup přípravy

Korpus : z bílků vyšleháme tuhý sníh,zašleháme cukr,žloutky.Nakonec pomalu zašleháme polohr.mouku a kakao.Pečem v dortovém ráfku či formě při 170 st asi 10 minut.Korpus necháme…

Zobrazit více...
DORTY
Florida

Florida

Potřebné ingredience

Piškotový korpus,pudinkový krém,broskve,šlehačka,čokoláda.

Postup přípravy

Recept mám v receptech

Zobrazit více...
DORTY
BORŮVKOVÝ DORTÍK

BORŮVKOVÝ DORTÍK

Potřebné ingredience

Pišk.korpus,borůvková marmeláda,želatinový ztužovač,smetana na šlehání.

Postup přípravy

Postup je stejný jako u jahodového dortu-smetanové želé-najdete u mne v receptech ,jen místo jahodové marmelády je použita marmeláda borůvková.

Zobrazit více...
DORTY
Srdíčko-melír

Srdíčko-melír

Potřebné ingredience

Piškotový korpus kakaový,čokokrém,K2

Postup přípravy

Pro inspiraci

Zobrazit více...
DORTY
DORT S ORCHIDEJEMI

DORT S ORCHIDEJEMI

Potřebné ingredience

Piškotový korpus,vanilkový krém,broskve,meruňková marmeláda,K2.

Postup přípravy

Koupila jsem si silikonovou formičku na orchideje.Je skvělá.Práce s ní je jednoduchá a květy jsou pěkné.

Zobrazit více...
DORTY
DORT S LEDNÍMI MEDVÍDKY

DORT S LEDNÍMI MEDVÍDKY

Potřebné ingredience

Třetí dortík na karneval.Moc děkuji za inspiraci Martině P.(M-kocurek). Piškotový korpus,krém vanilkový,kokos,dortové želé,modrá barva,K2.

Postup přípravy

Nejvíc mi dali zabrat medvědi dělat je z K2 není žádná sláva.

Zobrazit více...
DORTY
JEŽEK

JEŽEK

Potřebné ingredience

Světlý korpus-upečený v nerez misce,čokoládový krém.broskve,punčovina(zbytek jiného korpusu,marmeláda,krém,kokos,rum) ,K2.

Postup přípravy

Další dortík na karneval.

Zobrazit více...
DORTY
KLAUN

KLAUN

Potřebné ingredience

Piškotový korpus,vanilkový krém,meruňková marmeláda,mleté oříšky,K2.

Postup přípravy

Dortík byl na dětský karneval.
Dělal se mi moc dobře.Na všechny části jsem si udělala šablonkyz papíru a ty pak vykrajovala z K2.
Vlasy jsou z obarveného krému.

Zobrazit více...

Kategorie