Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vídeňská "vařená" bábovka

Vídeňská "vařená" bábovka

Potřebné ingredience

1/4 mléka, 150 g másla nebo Hera, 150 g cukru krupice, 2 - 3 lžíce kakaa, 300 g pol. mouky, 1 van. cukr, 1 prášek do pečiva, 1 celé vejce, citrónová kůra a rum

Postup přípravy

Mléko, máslo, cukr, van. cukr, kůru, kakao a rum svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého zamícháme vejce, mouku a prášek do pečiva. Dáme do formy a do STUDENÉ TROUBY!!…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DEZERT - Panna Cotta (vařená smetana)

DEZERT - Panna Cotta (vařená smetana)

Potřebné ingredience

1 l šlehačky, 6 plátků želatiny, 5 lžic cukru, citrónová kůra, vanil. cukr a trochu rumu cca 2 lžíce). NA POLEVU: 6 lžic vody, 2 lžíce cikru, 2 lžíce smetany (šlehačky, co jsme si dali stranou z toho litru).

Postup přípravy

Želatinu namočíme do studené vody (10 min.). Šlehačku, cukr, van. cukr, rum a citr. kůru dáme vařit, ale nesmí bublat - vřít!!! Pořád mícháme. Když je cukr rozpuštěný, tak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rumové měsíčky (buchta s rumovou polevou) nebo i muffiny

Rumové měsíčky (buchta s rumovou polevou) nebo i…

Potřebné ingredience

Na těsto: 180 g cukru, 180 g másla, 4 vejce, 180 g hl. mouky, 3 lžíce kakaa. Na polevu: 200 g prosátého cukru, 2 lžíce rumu , lžíce horké vody (případně více). Pokud chcete na klasický plech, tak je potřeba dávka z 240 g cukru, másla, mouky, 4 lžic kakaa a 5.-ti vajec!!! Já používám malý od Hery a toto množství je na něj akorát.

Postup přípravy

Máslo a vejce si předem necháme ohřát na pokojovou teplotu. Teprve pak cukr, máslo našleháme a pak zašleháváme postupně po jednom vejci. Potom přidáme mouku smíchanou s kakaem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

Roláda z vepřového masa s výbornou šťávou

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, vše co máte rádi (dva druhy salámu, cihla, niva, párek) případně míchaná vajíčka a zelenina. Sůl, hořčice a moje marináda a 1/2 - 1 kostka masoxu.

Postup přípravy

Kotletu si rozkrájíme tak, aby vznikl plát masa a rozklepeme. Osolíme, potřeme hořčicí, naskládáme suroviny, smotáme, ovážeme nití a naložíme na 24 hodin do marinády. Po naložení…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kachna s česnekem, solí, kmínem, na pivu a s bramborovým knedlíkem

Kachna s česnekem, solí, kmínem, na pivu a s…

Potřebné ingredience

Kachna, sůl, drcený kmín, 4 stroužky česneku, jedno celé pivo (používám 12´), jablko. Na knedlíky: 5 středně velkých brambor (vařených a studených), 5 lžic hrubé mouky, 8 lžic jemné krupice, 1 lžička soli, 2 vejce, trochu mléka (cca 3 - 4 lžíce).

Postup přípravy

Kachnu nařežu nožem, aby se vše dostalo přes kůži k masu a vše důkladně vetřu do celé kachny i dovnitř. Solí nešetříme, česnek je rozmačkaný a smíchaný se solí. Dovnitř navíc…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sachr z jablek - nejen dort, ale i moučník ke kávě ,-) (Je to jednoduchá rychlovka)

Sachr z jablek - nejen dort, ale i moučník ke kávě ,-)…

Potřebné ingredience

250 g hl. mouky, 300 g cukru, 300 g jemně nastrouhaných jablek, 100 g rozpuštěného tuku (Hera, máslo), 40 g kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, marmeláda na promazání a čokoládová poleva (100 g hořké čokolády Orion + kousek másla + 2 lžíce smetany) na polití hotového dortu. Na ozdobu šlehačka a vlašáky, ale není nutné.

Postup přípravy

Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžičkách vmícháváme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Poté do těsta opatrně přidáváme nastrouhaná jablka. Vše nalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso (Používám králíka, krůtu, kuře i vepřové) s omáčkou z nivy a šlehačky

Maso (Používám králíka, krůtu, kuře i vepřové) s…

Potřebné ingredience

Pro 5.-ti členou rodinu cca 5 plátků masa naložíte do marinády z mých receptů (vepřové klidně i na tři dny), 1/2 - 1 šlehačka, 15 dkg nivy, ananas, žampiony, porek (co máte rádi já většinou dávám ananas se žampiony dohromady a když nemám, tak samotný porek).

Postup přípravy

Vloženo k fotografiím...
Podávat můžete s hranolkami, bramborem nebo rýží. Dobrou chutˇ!

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak je dělám já :-))

Plněné slané omelety v trojobalu s vepřovým masem, jak…

Potřebné ingredience

Mléko, vejce, hladká mouka sůl na omeletové těsto, plechovka vepřového masa, cibule, cca 100 ml šlehačky a trochu hl. mouky (cca jedna zarovnaná pol. lžíce na jednu plechovku vepřovky) a plátky tvrdého sýru. Dále vajíčka, hl. mouka a strouhanka na trojobal.

Postup přípravy

Uděláme si omelety jak je kdo zvyklý. Na náplň si osmahneme cibulku (smažím jí na sádle z konzervy) a k ní pak vyklopíme plechovku masa a orestujeme (můžete ochutit i kapkou…

Zobrazit více...
HOUBY
Žampiony plněné šunkou a nivou v trojobalu

Žampiony plněné šunkou a nivou v trojobalu

Potřebné ingredience

Větší žampiony (podle počtu strávníků) cca 6 ks pro dva, niva 10 - 15 dkg, 10 dkg šunky, cibule sůl a suroviny na trojobal.

Postup přípravy

Žampiony zbavíme nožiček, které pokrájíme na malé kousky a dáme osmahnout na cibulku, když je to zesklovatělé přidáme pokrájenou šunku a nadrobenou nivu. Až se niva rozteče a vše…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční beránek zdobený sněhem (může být i bez sněhu jen s cukrem či čokoládou)

Velikonoční beránek zdobený sněhem (může být i bez…

Potřebné ingredience

Beránek upečený jako šlehačková bábovka: 250 g - 300 g polohrubé mouky, 250 ml šlehačky, 3 celá vejce, 1/2 nebo celý prášek do pečiva, 250 g cukru. Na sníh: 4 bílky, pol. lžíce octa, 300 g cukru moučky.

Postup přípravy

Na beránka vše smícháme a dáme vymazané a vysypané formy upéct.
Bílky šleháme a postupně zašleháme všechen cukr. Když je všechen cukr zašlehaný, přidáme ocet a došleháme do…

Zobrazit více...

Kategorie