Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná cuketová buchta s rumovou polevou

Vláčná cuketová buchta s rumovou polevou

Potřebné ingredience

3 vejce, 1 hrnek třtinového cukru (200g), 1 hrnek oleje (200g), 3 hrnky polohrubé mouky (540g), 2 hrnky cukety (350g), 1 PP, sůl, 2 - 3 lžíce kakaa, 2 lžičky skořice, 3/4 - 1 hrnek mléka (250g), 2 - 3 lžíce pudinkového prášku. Poleva: 100g másla, 160g cukru, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 2 - 3 lžíce horké vody. Kokos na posypání.

Postup přípravy

Vejce vyšleháme se solí a cukrem, přidáme olej a mléko. Zašleháme mouku s PP, kakao, pudink a skořici. Nakonec dáme nahrubo nastrouhanou cuketu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagne podle Z. Pohlreicha

Lasagne podle Z. Pohlreicha

Potřebné ingredience

asi 12 ks plátů na lasagne. 100g parmazánu. MASOVÁ SMĚS: 500g hovězího mletého masa, 300g vepřového mletého masa, 2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve, kousek celeru, 2 konzervy sekaných rajčat (nebo 1 konzerva rajčat a 1 rajčatové pyré), 1 - 2 stroužky česneku, 300ml červeného vína, 200ml hovězího vývaru, rozmarýn, sůl, pepř. BEŠAMEL: 1000ml plnotučného mléka, 65g másla, 65g hladké mouky, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 4 hřebíčky

Postup přípravy

Na oleji orestujeme na kousky nakrájenou mrkev a celer, do hněda asi 15 min. Poté přidáme česnek s rozmarýnem a ještě chvíli restujeme,nakonec přidáme maso. Restujeme do odpaření…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Italské tiramisu

Italské tiramisu

Potřebné ingredience

500g mascarpone, 5 malých vajec, 5 lžic cukru moučka, asi 250ml silné kávy, amareto, piškoty (savoiardi), hořké kakao

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, krátce zašleháme mascarpone a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Piškoty máčíme v kávě smíchané s amaretem, vyskládáme první vrstvu do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně a špekové knedlíky

Hovězí na víně a špekové knedlíky

Potřebné ingredience

600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky

Postup přípravy

Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rozpeky

Rozpeky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 40g cukru, 80g měkkého másla, 2 žloutky, 500g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, sůl, máslo na potření

Postup přípravy

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme 30-60 min. kynout, poté vytvarujeme bochánky a dáme je na plech. necháme kynout…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zvířátkové chleby

Zvířátkové chleby

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

400g polohrubé mouky, 100g hrubé mouky, sůl, 1 lžíce cukru, 2 vejce, 1/2 droždí, asi 250ml mléka. Ovoce.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Poté propracujeme, rozdělíme na stejné kousky a plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě asi 8min. ( v polovině vaření otočíme). Hned po…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Zdravé vločkové bagety

Zdravé vločkové bagety

Potřebné ingredience

450 - 500ml vody, 3 lžíce octa, 250g pšeničné plnohodnotné mouky, 200g žitné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 150g ovesných vloček, 3 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 1/2 čerstvého droždí Ovesné vločky na vál

Postup přípravy

Zaděláme v pekárně hustší těsto, rozdělíme na 5 stejných dílů a vyválíme begaty na vále posypaném ovesnými vločkami, nechýme asi 30 min. pod utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Zapečená cizrna s nivou

Zapečená cizrna s nivou

Potřebné ingredience

250g suché cizrny, 200g nivy, 1 lžíce olivového oleje, hrst petrželky, 1 lžíce majoránky, 1 stroužek česneku, sůl

Postup přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody, poté vodu vyměníme, osolíme a uvaříme (v papiňáku 20 - 25min.). Slijeme, promícháme s olejem, strouhanou nivou, petrželkou, majoránkou a…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Mrkev s hráškem na smetaně

Mrkev s hráškem na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg mrkve, 2 hrsti mraženého hrášku, 1 smetana, sůl, pepř, 2 lžíce másla, 2 lžičky škrobu

Postup přípravy

Mrkev oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle, poté zalijeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme. Když mrkev trochu změkne, přidáme hrášek. Na konci přilijeme…

Zobrazit více...

Kategorie