Věnečky, větrníky, labutě z odpalovaného těsta
Potřebné ingredience
500 ml mléka, špetka soli, 180 g tuku, 300 g polohrubé mouky, 6 vajec Krém: 2 vanilkové pudinky, 700 ml mléka, cukr dle chuti, 250 g másla (může být i rum)
Postup přípravy
Do hrnce dáme 0,5 l mléka, trochu soli a tuk. Používám olej a máslo v poměru 1:1 (90+90 g). Když se tuk rozpustí a mléko začíná pěnit, vsypeme polohrubou mouku a rychle mícháme a…
Palačinky ve francouzském stylu
Potřebné ingredience
200 ml mléka, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce oleje, máslo na smažení, marmeláda (ev. javorový sirup, nutela...)
Postup přípravy
V míse vyšleháme 2 celá vejce, 2 vanilkové cukry, 100 ml mléka, dvě lžíce rostlinného oleje a oříšek rozpuštěného másla. Pak přidáme 100 g hladké mouky a nakonec zbylých 100 ml…
Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone
Potřebné ingredience
vanilkový korpus, malinový gel, malinový krém z mascarpone, maliny, želatina ve spreji, čokotrubičky
Postup přípravy
Můj vlastní narozeninový dort na zítřejší rodinnou oslavu. Čokotrubičky jsou z Lidlu s jahodovým středem. Chuťově nejsou špatné, ale na obvod dortu o průměru 24 cm padla dvě…
Sachr korpus - cukrářský
Potřebné ingredience
180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa
Postup přípravy
Recept jsem převzala z fóra Dortomanie
Korpus dobře vyběhne i přes absenci prášku do pečiva (!), nesráží se, je krásně tmavý a chutná po čokoládě. Na přípravu není nijak…
Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava…
Potřebné ingredience
Vajíčka, cukr moučka, polohrubá mouka, prášek do pečiva, horká voda
Postup přípravy
Piškot je velice rychlý, snadno si jeho množství přizpůsobíte velikosti formy a účelu. Dělám ho nejen jako klasický dortový korpus, ale též jako piškotový plát ke zdobení např.…
Ovocný s lehkým krémem a želatinou
Potřebné ingredience
korpus: 4 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 35 g rostlinného oleje, 160 g hladké mouky; krém: 1 mascarpone, 1 tučný tvaroh, 2 šlehačky, 2 želatinové ztužovače za studena, 200 g rozmixovaných jahod s cukrem; ovoce, želatina, ovocný sirup, sušenky (ev. cukrážské piškoty, čokotrubičky, čokodestičky - podle chuti)
Postup přípravy
KORPUS:
Ušlehat bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Vedle vyšlehat žloutky s olejem. Spojit dohromady a stěrkou vmíchat prosátou mouku. Péct ve stahovatelném…
Vanilkové muffiny
Potřebné ingredience
2 vejce, 100 g cukru krupice, 80 ml slunečnicového oleje, kůra z 1 bio citronu, 120 ml šlehačky, 180 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy
Prošleháme vejce s cukrem, přidáme olej a opět prošleháme. Nastrouháme kůru z citronu a pak střídavě přidáváme mouku s prdopečem a šlehačku. Rozdělíme do 12 košíčků na muffiny a…
Red Velvet muffiny, Halloween muffiny
Potřebné ingredience
Red Velvet s mascarpone, perníkovo-jablečné mufinny s nutelou, zdobení smartflex velvet
Postup přípravy
Perníkovo jablečné muffinky jsou podle receptu, který mám v albu u muffinek s Angry Birds
Vkládám recept na Red Velvet, který jsem si po několika pokusech upravila podle…
Čokoládové muffiny
Potřebné ingredience
2 vejce, 3/4 hrnku cukru krupice, 1/2 hrnku kakaa, 110 g másla, 50 g čokolády, 3/4 hrnku hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 hrnku zakysané smetany
Postup přípravy
Rozpustíme máslo čokoládu a kakao. Vyšleháme dvě vejce s cukrem a k nim přidáme rozehřátou směs s čokoládou. Přidáme zakysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Rozdělíme do 12…
Čokoládový dort s ganache
Potřebné ingredience
sachr korpus, pařížská šlehačka, malinový gel, čerstvé maliny, ganache
Postup přípravy
Korpus - 180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa; Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme…