Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Věnečky, větrníky, labutě z odpalovaného těsta

Věnečky, větrníky, labutě z odpalovaného těsta

Potřebné ingredience

500 ml mléka, špetka soli, 180 g tuku, 300 g polohrubé mouky, 6 vajec Krém: 2 vanilkové pudinky, 700 ml mléka, cukr dle chuti, 250 g másla (může být i rum)

Postup přípravy

Do hrnce dáme 0,5 l mléka, trochu soli a tuk. Používám olej a máslo v poměru 1:1 (90+90 g). Když se tuk rozpustí a mléko začíná pěnit, vsypeme polohrubou mouku a rychle mícháme a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky ve francouzském stylu

Palačinky ve francouzském stylu

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 2 vanilkové cukry, 2 lžíce oleje, máslo na smažení, marmeláda (ev. javorový sirup, nutela...)

Postup přípravy

V míse vyšleháme 2 celá vejce, 2 vanilkové cukry, 100 ml mléka, dvě lžíce rostlinného oleje a oříšek rozpuštěného másla. Pak přidáme 100 g hladké mouky a nakonec zbylých 100 ml…

Zobrazit více...
DORTY
Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone

Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone

Potřebné ingredience

vanilkový korpus, malinový gel, malinový krém z mascarpone, maliny, želatina ve spreji, čokotrubičky

Postup přípravy

Můj vlastní narozeninový dort na zítřejší rodinnou oslavu. Čokotrubičky jsou z Lidlu s jahodovým středem. Chuťově nejsou špatné, ale na obvod dortu o průměru 24 cm padla dvě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Sachr korpus - cukrářský

Sachr korpus - cukrářský

Potřebné ingredience

180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa

Postup přípravy

Recept jsem převzala z fóra Dortomanie
Korpus dobře vyběhne i přes absenci prášku do pečiva (!), nesráží se, je krásně tmavý a chutná po čokoládě. Na přípravu není nijak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava množství dle potřeby

Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava…

Potřebné ingredience

Vajíčka, cukr moučka, polohrubá mouka, prášek do pečiva, horká voda

Postup přípravy

Piškot je velice rychlý, snadno si jeho množství přizpůsobíte velikosti formy a účelu. Dělám ho nejen jako klasický dortový korpus, ale též jako piškotový plát ke zdobení např.…

Zobrazit více...
DORTY
Ovocný s lehkým krémem a želatinou

Ovocný s lehkým krémem a želatinou

Potřebné ingredience

korpus: 4 vejce, 140 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 35 g rostlinného oleje, 160 g hladké mouky; krém: 1 mascarpone, 1 tučný tvaroh, 2 šlehačky, 2 želatinové ztužovače za studena, 200 g rozmixovaných jahod s cukrem; ovoce, želatina, ovocný sirup, sušenky (ev. cukrážské piškoty, čokotrubičky, čokodestičky - podle chuti)

Postup přípravy

KORPUS:
Ušlehat bílky s cukrem a vanilkovým cukrem do tuhého sněhu. Vedle vyšlehat žloutky s olejem. Spojit dohromady a stěrkou vmíchat prosátou mouku. Péct ve stahovatelném…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vanilkové muffiny

Vanilkové muffiny

Potřebné ingredience

2 vejce, 100 g cukru krupice, 80 ml slunečnicového oleje, kůra z 1 bio citronu, 120 ml šlehačky, 180 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy

Prošleháme vejce s cukrem, přidáme olej a opět prošleháme. Nastrouháme kůru z citronu a pak střídavě přidáváme mouku s prdopečem a šlehačku. Rozdělíme do 12 košíčků na muffiny a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Red Velvet muffiny, Halloween muffiny

Red Velvet muffiny, Halloween muffiny

Potřebné ingredience

Red Velvet s mascarpone, perníkovo-jablečné mufinny s nutelou, zdobení smartflex velvet

Postup přípravy

Perníkovo jablečné muffinky jsou podle receptu, který mám v albu u muffinek s Angry Birds

Vkládám recept na Red Velvet, který jsem si po několika pokusech upravila podle…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Potřebné ingredience

2 vejce, 3/4 hrnku cukru krupice, 1/2 hrnku kakaa, 110 g másla, 50 g čokolády, 3/4 hrnku hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 hrnku zakysané smetany

Postup přípravy

Rozpustíme máslo čokoládu a kakao. Vyšleháme dvě vejce s cukrem a k nim přidáme rozehřátou směs s čokoládou. Přidáme zakysanou smetanu a mouku s práškem do pečiva. Rozdělíme do 12…

Zobrazit více...
DORTY
Čokoládový dort s ganache

Čokoládový dort s ganache

Potřebné ingredience

sachr korpus, pařížská šlehačka, malinový gel, čerstvé maliny, ganache

Postup přípravy

Korpus - 180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa; Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme…

Zobrazit více...

Kategorie