Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava množství dle potřeby

0.0
Piškotový korpus extra rychlý, bez tuku, snadná úprava množství dle potřeby

Potřebné ingredience

Vajíčka, cukr moučka, polohrubá mouka, prášek do pečiva, horká voda

Postup přípravy

Piškot je velice rychlý, snadno si jeho množství přizpůsobíte velikosti formy a účelu. Dělám ho nejen jako klasický dortový korpus, ale též jako piškotový plát ke zdobení např. ovocem a želatinou, nebo na řezy s krémem. Skvělý je i jako roláda. Nepřidává se do něj žádný olej, takže i pro dietářky je to jedna z možností, jak mlsat - s čerstvým ovocem a želatinou nebo tvarohovou náplní je skvělý.

Na plát formátu A4, který po upečení bude vysoký 1,5-2 cm potřebujeme 3 středně velká vajíčka.
Zvážíme si dvě vajíčka (celá včetně skořápek) a kolik váží, tolik navážíme moučkového cukru a polohrubé mouky.

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Na každé vejce přidáme polévkovou lžíci horké vody a přisypeme polohrubou mouku s polovinou prášku do pečiva. Opět šleháme do hladkého nadýchaného těsta.

Nalijeme do formy (stačí vyložit pečícím papírem a není třeba vymazávat). Pečeme v předehřáté troubě na cca 175°C. Délka pečení závisí na množství a vrstvě těsta. Na roládu je plát hotový za pár minutek, vyšší korpus trvá déle. Musíte vyzkoušet špejlí.


Když děláme z 6 vajec, navážíme 5 vajíček a podle nich pak cukr a mouku + 6 lžic vody.
:-) Když děláme z 50 vajec, navážíme 49 vajec a podle nich cukr a mouku + 50 lžic vody :-)

Tady je na ukázku řez piškotovým plátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dada34 30. 6. 2012, 11:14
(Y) (Y) (Y)
Šašárinka 30. 6. 2012, 9:57
Tak jsem konečně našla, co jsem dlouho hledala. :-) :-) :-) Včera letěl jeden korpus přes plot k sousedce na zahradu pro drůbež, ale ten dnešní Váš se už chladí s krémem v lednici. Jen jsem si dala tu práci a vyšlehala žloutky s cukrem(2/3) a vodou zvlášť a pro lepší sníh se zbývajícím cukrem bílky. Při mém štěstí by se mi sníh určitě nepovedl. A na prdopeč jsem zapomněla a musím říct, že ho ani nebylo třeba. ,-) ,-) ,-) Díky moc a krásné léto. (L) (L) (L) v budoucnu se ještě pokusím o ty Vaše krásné labuťky
Evča123 30. 6. 2012, 20:29
@Šašárinka Tak to jsem ráda, že se zadařilo. Já taky dávám cukru většinou o něco méně a na chuti to poznat není. Je to sice takový sušší korpus, ale v kombinaci s krémem je dobrý. Tak dobrou chuť a taky krásné léto (leto)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie