Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 42 návštěvníků)

Sachr korpus - cukrářský

0.0
Sachr korpus - cukrářský

Potřebné ingredience

180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa

Postup přípravy

Recept jsem převzala z fóra Dortomanie
Korpus dobře vyběhne i přes absenci prášku do pečiva (!), nesráží se, je krásně tmavý a chutná po čokoládě. Na přípravu není nijak složitý, je jemný, výborně se dá prokrojit a hlavně skvěle chutná.

Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme dohromady utřené žloutky a sníh z bílků a opatrně už jen měchačkou přimícháme obě mouky s kakaem (doporučuju mouky a kakao předem v misce promísit a přidávat dohromady ne každou složku zvlášť).
Pečeme ve vyhřáté troubě. Já dávám na 170°C a doba pečení se pohybuje kolem 35-40 minut. Ale záleží na troubě a je nutné zkoušet propečení špejlí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 18. 1. 2018, 22:15
(F)
Majdulka25 21. 8. 2014, 19:05
(Y) (Y) (Y)famozní |:o) |:o) |:o) i když jsem místo hrubé dala polohrubou mouku tak supr :-) :-) :-) ještě at se povede ten zbytek a je to supr (^) (^) (^)
Evča123 21. 8. 2014, 19:57
@Majdulka25 To jsem moc ráda, že se povedlo. Já už jiný korpus s kakaem nedělám. Hraju si jen s poměrem kakaa a hladké mouky podle toho, jak moc chci čokoládový výsledek (L)
laskonka333 24. 6. 2014, 22:52
(clamp) (clamp) (^) (^)
volcom 24. 6. 2014, 22:20
Evi,prosím v jak velké dortové formě korpus pečete,chtěla bych péci příští týden manžovi k narozkám,děkuji (hello) (hello) (hello)
Evča123 25. 6. 2014, 10:14
@volcom Z těch 7 vajec dělám do stahovacího ráfku odhadem 21-23 cm. Prokrajuji většinou 3x (tzn. vzniknou 4 pláty), protože mám ráda, když je dort trochu vyšší a není to placka. Ať se povede a chutná!
Jane777 8. 10. 2012, 14:34
Evi (hello) děkuji za Váš recept (clamp) (clamp) (clamp) super rychlovka (C)a velká dobrota (Y) (Y) (Y)
Evča123 9. 10. 2012, 6:04
@Jane777 Díky Jani, ale tak trochu je to chlubení cizím peřím. Recept jsem jen přepsala z konkurenčního serveru :-$ Ale dělám ho moc ráda, doma má úspěch. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie