(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
Sachr korpus - cukrářský
Potřebné ingredience
180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa
Postup přípravy
Recept jsem převzala z fóra Dortomanie
Korpus dobře vyběhne i přes absenci prášku do pečiva (!), nesráží se, je krásně tmavý a chutná po čokoládě. Na přípravu není nijak složitý, je jemný, výborně se dá prokrojit a hlavně skvěle chutná.
Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme dohromady utřené žloutky a sníh z bílků a opatrně už jen měchačkou přimícháme obě mouky s kakaem (doporučuju mouky a kakao předem v misce promísit a přidávat dohromady ne každou složku zvlášť).
Pečeme ve vyhřáté troubě. Já dávám na 170°C a doba pečení se pohybuje kolem 35-40 minut. Ale záleží na troubě a je nutné zkoušet propečení špejlí.
Korpus dobře vyběhne i přes absenci prášku do pečiva (!), nesráží se, je krásně tmavý a chutná po čokoládě. Na přípravu není nijak složitý, je jemný, výborně se dá prokrojit a hlavně skvěle chutná.
Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme dohromady utřené žloutky a sníh z bílků a opatrně už jen měchačkou přimícháme obě mouky s kakaem (doporučuju mouky a kakao předem v misce promísit a přidávat dohromady ne každou složku zvlášť).
Pečeme ve vyhřáté troubě. Já dávám na 170°C a doba pečení se pohybuje kolem 35-40 minut. Ale záleží na troubě a je nutné zkoušet propečení špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
18. 1. 2018, 22:15
Majdulka25
(upraveno)
21. 8. 2014, 19:05
famozní i když jsem místo hrubé dala polohrubou mouku tak supr ještě at se povede ten zbytek a je to supr
Evča123
(upraveno)
21. 8. 2014, 19:57
@Majdulka25
To jsem moc ráda, že se povedlo. Já už jiný korpus s kakaem nedělám. Hraju si jen s poměrem kakaa a hladké mouky podle toho, jak moc chci čokoládový výsledek
laskonka333
(upraveno)
24. 6. 2014, 22:52
volcom
(upraveno)
24. 6. 2014, 22:20
Evi,prosím v jak velké dortové formě korpus pečete,chtěla bych péci příští týden manžovi k narozkám,děkuji
Evča123
(upraveno)
25. 6. 2014, 10:14
@volcom
Z těch 7 vajec dělám do stahovacího ráfku odhadem 21-23 cm. Prokrajuji většinou 3x (tzn. vzniknou 4 pláty), protože mám ráda, když je dort trochu vyšší a není to placka. Ať se povede a chutná!
Jane777
(upraveno)
8. 10. 2012, 14:34
Evi děkuji za Váš recept super rychlovka a velká dobrota
Evča123
(upraveno)
9. 10. 2012, 6:04
@Jane777
Díky Jani, ale tak trochu je to chlubení cizím peřím. Recept jsem jen přepsala z konkurenčního serveru Ale dělám ho moc ráda, doma má úspěch.