Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone

0.0
Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone

Potřebné ingredience

vanilkový korpus, malinový gel, malinový krém z mascarpone, maliny, želatina ve spreji, čokotrubičky

Postup přípravy

Můj vlastní narozeninový dort na zítřejší rodinnou oslavu. Čokotrubičky jsou z Lidlu s jahodovým středem. Chuťově nejsou špatné, ale na obvod dortu o průměru 24 cm padla dvě balení a ještě by to sneslo něco navíc, aby zmizely úplně všechny mezírky.

Krém: Ušlehat dvě šlehačky a dva vanilkové cukry dotuha, přišlehat vaničku mascarpone a tři lžíce kvalitního malinového džemu (malinového gelu). Nepřidávám žádný ztužovač, ani škrobový ani želatinový. Mascarpone krém krásně udrží, neteče a přitom si zachová jemnost bez jakékoli pachutě po ztužovači.

Krém není nutné ochucovat džemem, stačí vanilková příchuť (např. k red velvet korpusu vynikající).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelamej 11. 5. 2014, 23:42
DOBRÝ VEČER..DORTÍK VYPADÁ ÚŽASNĚ :-) . RÁDA BYCH SE ZEPTALA NA TEN KRÉM....OPRAVDU TO DRŽÍ BEZ ZTUŽOVAČE ČI ŽELATINY???? A JEŠTĚ ZDA JE LEPŠÍ OVOCNÝ GEL DO KRÉMU PŘIDAT ČI JE LEPŠÍ HO NA KRÉM NATŘÍT?? MÁTE JEŠTĚ NĚJAKÉ TIPY NA KRÉM??? LEHČÍ...NE MÁSLOVÝ.DÍKY MOC MARCELA
Evča123 12. 5. 2014, 9:02
@marcelamej Dobrý den Marcelo, krém drží díky mascarpone, které obsahuje hodně tuku a neteče. Pokud byste místo něj použila tvaroh, určitě se bez ztužovače neobejdete. Taky dort nemůžete nechat stát delší dobu na stole. Je určen na konzumaci po vyndání z chladničky. Krém je opravdu lehký a korpusy provlhčí, není to žádná suchá buchta. Pokud byste přece jen měla strach, že krém povolí, stačí zvýšit poměr mascarpone (2 šlehačky a 2 vaničky mascarpone). Co se týká ovocného gelu, záleží jen na Vás, jestli přidáte do směsi nebo potřete korpus. Je to jen na Vaší chuti. (F)
Hanulka2 2. 3. 2014, 1:02
(Y) (Y) (Y)
Evča123 3. 3. 2014, 8:56
@Hanulka2 Děkuju Hani (F)
milka1m1 28. 2. 2014, 7:55
Ahojky,kde se prosím sežene želatina ve speji?Díky za info
Evča123 28. 2. 2014, 11:10
sebastian6 28. 2. 2014, 7:34
Chcete vedieť ako sa vyrába domáce mascarpone? :) Čítajte viac na http://www.i-potraviny.sk/mascarpone-povod-a-domaca-vyroba-navod-video/
zaneta80 14. 2. 2014, 15:39
Vypadá krásně Myslíte že by tento krém šel i pod potahovku - aby dort držel ? Syn bude mít narozeniny a tak jednou ročně dělám hokusy pokusy , ale nemám ráda máslové krémy. A tenhle by mohl být výborný . Žaneta
Evča123 14. 2. 2014, 20:52
@zaneta80 Přímo pod potahovku určitě ne. Potah by se rozpouštěl. Ale není problém dát dovnitř dortu a udělat jen mantinely a slabě obmazat dort pudinkovomáslovým krémem a je to v pohodě. Taky to tak dělám, mám ráda spíš lehčí šlehačkové náplně. (F)
zaneta80 14. 2. 2014, 22:17
@Evča123 Super , děkuji za radu Evi (Y)
horalka333 14. 2. 2014, 12:00
Vyzerá super (zajic) (zajic) (zajic) a myslím si, že aj chuť musí byť anjelska [A] [A] [A]. Láka ma to vyskúšať aj s jahodami, alebo čučoriedkami /mám ich domáce/ (L) (L) (L)
Evča123 14. 2. 2014, 13:39
@horalka333 Zuzko, určitě to jde i s jiným ovocem. Tohle je úžasně variabilní krém. A právě mají akci na Mascarpone v Lidlu (H)
prokuli 14. 2. 2014, 9:33
Paní v receptu píse, ze v Lidlu :) mají tam více druhu, mrkněte :)
Warra 13. 2. 2014, 21:52
mohu vedet kde kupujete ty trubicky dekuji
prokuli 14. 2. 2014, 9:33
@Warra Paní v receptu píse, ze v Lidlu :) mají tam více druhu, mrkněte :)
Kvida 6. 2. 2014, 15:24
Evi tak ten vypadá nádherně a určitě i chutná, a recept na ten vanilkový korpus by jste prosím nenapsala a ty maliny navrchu jsou postříkané tou želatinou ve spreji, dá se normálně koupit?zkusila bych na narozeniny,díky moc Radka
Evča123 (upraveno) 6. 2. 2014, 23:23
@Kvida Radko, korpus už nedělám jiný než klasiku čtyřdekový cukrářský. Na jedno vejce 40 g cukru krupice (část nahradit vanilkovým cukrem), 40 g hladké mouky a lžíce oleje. Ušlehat bílky s cukrem do tuhého sněhu, přišlehat žloutky a olej a vmíchat mouku. Je moc dobrý, jemný, není suchý a hlavně - je bez jakýchkoli kypřících přísad, žádná pachuť z prdopeče. Ovoce je postříkané opravdu želatinou ve spreji, kupovala jsem v cukrářském internetovém obchodě.
Kvida 13. 2. 2014, 11:39
@Evča123 Díky moc Evi, určitě vyzkouším.
Thrate 1. 2. 2014, 15:57
Tuhle chuť miluju (Y).
Evča123 1. 2. 2014, 18:58
@Thrate Já taky. Kombinace lehce nakyslých malin s vanilkovou šlehačkou je prostě dokonalá. [A]
Bylinka1 1. 2. 2014, 5:51
Vypadá nááádherně (^) (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Evča123 1. 2. 2014, 18:57
@Bylinka1 Děkuju, po smršti potahovaných dortů přišla tahle lehká verze k chuti (F)
babbina 31. 1. 2014, 21:38
(Y) mňammmmm (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Evča123 1. 2. 2014, 18:56
@babbina Opravdu byl mňam, jen se po něm zaprášilo ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie