(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Malinový s čokotrubičkami + postup na krém z mascarpone

Potřebné ingredience
vanilkový korpus, malinový gel, malinový krém z mascarpone, maliny, želatina ve spreji, čokotrubičky
Postup přípravy
Můj vlastní narozeninový dort na zítřejší rodinnou oslavu. Čokotrubičky jsou z Lidlu s jahodovým středem. Chuťově nejsou špatné, ale na obvod dortu o průměru 24 cm padla dvě balení a ještě by to sneslo něco navíc, aby zmizely úplně všechny mezírky.
Krém: Ušlehat dvě šlehačky a dva vanilkové cukry dotuha, přišlehat vaničku mascarpone a tři lžíce kvalitního malinového džemu (malinového gelu). Nepřidávám žádný ztužovač, ani škrobový ani želatinový. Mascarpone krém krásně udrží, neteče a přitom si zachová jemnost bez jakékoli pachutě po ztužovači.
Krém není nutné ochucovat džemem, stačí vanilková příchuť (např. k red velvet korpusu vynikající).
Krém: Ušlehat dvě šlehačky a dva vanilkové cukry dotuha, přišlehat vaničku mascarpone a tři lžíce kvalitního malinového džemu (malinového gelu). Nepřidávám žádný ztužovač, ani škrobový ani želatinový. Mascarpone krém krásně udrží, neteče a přitom si zachová jemnost bez jakékoli pachutě po ztužovači.
Krém není nutné ochucovat džemem, stačí vanilková příchuť (např. k red velvet korpusu vynikající).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marcelamej
(upraveno)
11. 5. 2014, 23:42
DOBRÝ VEČER..DORTÍK VYPADÁ ÚŽASNĚ
. RÁDA BYCH SE ZEPTALA NA TEN KRÉM....OPRAVDU TO DRŽÍ BEZ ZTUŽOVAČE ČI ŽELATINY???? A JEŠTĚ ZDA JE LEPŠÍ OVOCNÝ GEL DO KRÉMU PŘIDAT ČI JE LEPŠÍ HO NA KRÉM NATŘÍT?? MÁTE JEŠTĚ NĚJAKÉ TIPY NA KRÉM??? LEHČÍ...NE MÁSLOVÝ.DÍKY MOC MARCELA

nahlásit

Evča123
(upraveno)
12. 5. 2014, 9:02
@marcelamej
Dobrý den Marcelo, krém drží díky mascarpone, které obsahuje hodně tuku a neteče. Pokud byste místo něj použila tvaroh, určitě se bez ztužovače neobejdete. Taky dort nemůžete nechat stát delší dobu na stole. Je určen na konzumaci po vyndání z chladničky. Krém je opravdu lehký a korpusy provlhčí, není to žádná suchá buchta. Pokud byste přece jen měla strach, že krém povolí, stačí zvýšit poměr mascarpone (2 šlehačky a 2 vaničky mascarpone). Co se týká ovocného gelu, záleží jen na Vás, jestli přidáte do směsi nebo potřete korpus. Je to jen na Vaší chuti.

nahlásit

Hanulka2
(upraveno)
2. 3. 2014, 1:02



nahlásit

Evča123
(upraveno)
3. 3. 2014, 8:56
@Hanulka2
Děkuju Hani

nahlásit
milka1m1
(upraveno)
28. 2. 2014, 7:55
Ahojky,kde se prosím sežene želatina ve speji?Díky za info
nahlásit

Evča123
(upraveno)
28. 2. 2014, 11:10
@milka1m1
Kupovala jsem tady http://cukrarske-pomucky.cz/zelatina-ve-spreji-360/
nahlásit
sebastian6
(upraveno)
28. 2. 2014, 7:34
Chcete vedieť ako sa vyrába domáce mascarpone?
Čítajte viac na http://www.i-potraviny.sk/mascarpone-povod-a-domaca-vyroba-navod-video/

nahlásit
zaneta80
(upraveno)
14. 2. 2014, 15:39
Vypadá krásně Myslíte že by tento krém šel i pod potahovku - aby dort držel ? Syn bude mít narozeniny a tak jednou ročně dělám hokusy pokusy , ale nemám ráda máslové krémy. A tenhle by mohl být výborný . Žaneta
nahlásit

Evča123
(upraveno)
14. 2. 2014, 20:52
@zaneta80
Přímo pod potahovku určitě ne. Potah by se rozpouštěl. Ale není problém dát dovnitř dortu a udělat jen mantinely a slabě obmazat dort pudinkovomáslovým krémem a je to v pohodě. Taky to tak dělám, mám ráda spíš lehčí šlehačkové náplně.

nahlásit
zaneta80
(upraveno)
14. 2. 2014, 22:17
@Evča123
Super , děkuji za radu Evi

nahlásit
horalka333
(upraveno)
14. 2. 2014, 12:00
Vyzerá super
a myslím si, že aj chuť musí byť anjelska
. Láka ma to vyskúšať aj s jahodami, alebo čučoriedkami /mám ich domáce/



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit

Evča123
(upraveno)
14. 2. 2014, 13:39
@horalka333
Zuzko, určitě to jde i s jiným ovocem. Tohle je úžasně variabilní krém. A právě mají akci na Mascarpone v Lidlu

nahlásit
prokuli
(upraveno)
14. 2. 2014, 9:33
Paní v receptu píse, ze v Lidlu
mají tam více druhu, mrkněte


nahlásit

Warra
(upraveno)
13. 2. 2014, 21:52
mohu vedet kde kupujete ty trubicky dekuji
nahlásit
prokuli
(upraveno)
14. 2. 2014, 9:33
@Warra
Paní v receptu píse, ze v Lidlu
mají tam více druhu, mrkněte


nahlásit

Kvida
(upraveno)
6. 2. 2014, 15:24
Evi tak ten vypadá nádherně a určitě i chutná, a recept na ten vanilkový korpus by jste prosím nenapsala a ty maliny navrchu jsou postříkané tou želatinou ve spreji, dá se normálně koupit?zkusila bych na narozeniny,díky moc Radka
nahlásit

Evča123
(upraveno)
6. 2. 2014, 23:23
@Kvida
Radko, korpus už nedělám jiný než klasiku čtyřdekový cukrářský. Na jedno vejce 40 g cukru krupice (část nahradit vanilkovým cukrem), 40 g hladké mouky a lžíce oleje. Ušlehat bílky s cukrem do tuhého sněhu, přišlehat žloutky a olej a vmíchat mouku. Je moc dobrý, jemný, není suchý a hlavně - je bez jakýchkoli kypřících přísad, žádná pachuť z prdopeče. Ovoce je postříkané opravdu želatinou ve spreji, kupovala jsem v cukrářském internetovém obchodě.
nahlásit

Kvida
(upraveno)
13. 2. 2014, 11:39
@Evča123
Díky moc Evi, určitě vyzkouším.
nahlásit

Thrate
(upraveno)
1. 2. 2014, 15:57
Tuhle chuť miluju
.

nahlásit

Evča123
(upraveno)
1. 2. 2014, 18:58
@Thrate
Já taky. Kombinace lehce nakyslých malin s vanilkovou šlehačkou je prostě dokonalá.
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
1. 2. 2014, 5:51
Vypadá nááádherně





nahlásit

Evča123
(upraveno)
1. 2. 2014, 18:57
@Bylinka1
Děkuju, po smršti potahovaných dortů přišla tahle lehká verze k chuti

nahlásit

babbina
(upraveno)
31. 1. 2014, 21:38





nahlásit

Evča123
(upraveno)
1. 2. 2014, 18:56
@babbina
Opravdu byl mňam, jen se po něm zaprášilo

nahlásit