Marcipánový dort s postupem
Potřebné ingredience
Mramorový korpus: 8 vejce, 500hladké mouky, 440g moučka cukru, 330ml oleje, 200ml vroucí vody, 2 prášek do pečiva. Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti, kaše z 250ml mléka a 2 vrchovatých lžíc hrubé mouky. Falešná marcipánová hmota: 400g sušeného mléka, 400g moučkového cukru, 2lžíce medu, 2lžíce oleje, cca 50ml vody, mandlové aroma ....
Postup přípravy
Jako náplň jsem dělala sirupový pudink. Dáme sirup (koncentrovaný) jaký máte doma (já měla pomerančový) a dolejeme do 300ml vodou. Přidáme pudink a mouku a uvaříme jako normální pudink. Necháme vystydnout. VYmixujeme s máslem a cukrem dle chuti (není třeba moc - pudink je již sladký dost) a vystydlou kaší. Dort rozpůlíme, namažeme popř. přidáme ovoce a přiklopíme. Dort kompletně pomažeme krémem. A dáme do lednice ztuhnout.
Falešnou marcipánovou hmotu zaděláme v pekárně na program moučník (prostě pouze míchání). Sleduje a dle potřeby můžeme přidat vodu. Ale přidávejte opravdu po kapkách!! Když přeženete - přidejte cukr. CCa za 10minut je hotovo a můžete vypnout. Kdo nemá pekárnu, zadělá chudák v ruce. Těsto je tužší, ale celkem dobře se s ním pracuje a hlavně se netrhá! Hmotu si můžete udělat dopředu a zabalit do igelitu a dát do chladne (ne do lednice). Jestli děláte v létě a musíte dát do lednice, tak si marcipán vyndejte alespoň 2 hodiny před použitím.
MArcipán si obarvíme podle přání, rozválíme (nezapomeňte pořád podsypávat moučkovým cukrem) a dáme na dort. Tam ho uhladíme. Dozdobíme dle fantazie.
Těsto dáváme po lžících od středu do formy.
Vznikne z toho krásné mramorování
Takto to vypadá na řezu.
Připravíme si krém.
Namažeme a dáme ovoce. Já dala banán, ale výborné je i ovoce z kompotů např. jahoda, borůvka nebo mandarinka.
Celý dort pomažeme
Připravíme si marcipán
Marcipán rozválíme a hodíme na těsto
A rovnáme a uhlazujeme...
Příprava koleček na dort
A začínáme zdobit dort.
A je hotovo. Tak snad se bude líbit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé