Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Marcipánový dort s postupem

0.0
Marcipánový dort s postupem

Potřebné ingredience

Mramorový korpus: 8 vejce, 500hladké mouky, 440g moučka cukru, 330ml oleje, 200ml vroucí vody, 2 prášek do pečiva. Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti, kaše z 250ml mléka a 2 vrchovatých lžíc hrubé mouky. Falešná marcipánová hmota: 400g sušeného mléka, 400g moučkového cukru, 2lžíce medu, 2lžíce oleje, cca 50ml vody, mandlové aroma ....

Postup přípravy

Ušleháme bílky s půlkou cukru. V druhé míse ušleháme zbytek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Třetinu těsta jsem obarvila kakaem. Do vymazané vysypané formy pak střídavě dáváme těsto po lžících. Vždy do středu dáme jednu barevnou lžíci těsta a dvě lžíce světle a opět do středu lžíci barevného těsta a 2 lžíce světlého... dokud těsto nespotřebujeme.

Jako náplň jsem dělala sirupový pudink. Dáme sirup (koncentrovaný) jaký máte doma (já měla pomerančový) a dolejeme do 300ml vodou. Přidáme pudink a mouku a uvaříme jako normální pudink. Necháme vystydnout. VYmixujeme s máslem a cukrem dle chuti (není třeba moc - pudink je již sladký dost) a vystydlou kaší. Dort rozpůlíme, namažeme popř. přidáme ovoce a přiklopíme. Dort kompletně pomažeme krémem. A dáme do lednice ztuhnout.

Falešnou marcipánovou hmotu zaděláme v pekárně na program moučník (prostě pouze míchání). Sleduje a dle potřeby můžeme přidat vodu. Ale přidávejte opravdu po kapkách!! Když přeženete - přidejte cukr. CCa za 10minut je hotovo a můžete vypnout. Kdo nemá pekárnu, zadělá chudák v ruce. Těsto je tužší, ale celkem dobře se s ním pracuje a hlavně se netrhá! Hmotu si můžete udělat dopředu a zabalit do igelitu a dát do chladne (ne do lednice). Jestli děláte v létě a musíte dát do lednice, tak si marcipán vyndejte alespoň 2 hodiny před použitím.

MArcipán si obarvíme podle přání, rozválíme (nezapomeňte pořád podsypávat moučkovým cukrem) a dáme na dort. Tam ho uhladíme. Dozdobíme dle fantazie.

Těsto dáváme po lžících od středu do formy.

Vznikne z toho krásné mramorování

Takto to vypadá na řezu.

Připravíme si krém.

Namažeme a dáme ovoce. Já dala banán, ale výborné je i ovoce z kompotů např. jahoda, borůvka nebo mandarinka.

Celý dort pomažeme

Připravíme si marcipán

Marcipán rozválíme a hodíme na těsto

A rovnáme a uhlazujeme...

Příprava koleček na dort

A začínáme zdobit dort.

A je hotovo. Tak snad se bude líbit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie