Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečno-mrkvová přesnídávka

Jablečno-mrkvová přesnídávka

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,půl kg mrkve,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr-dle chuti,voda

Postup přípravy

Oloupaná a jadřinců zbavená jablka,nakrájíme na kousky a strochou vody,asi tak 1,5-2dcl vody,rozdusíme,mezitím si uvaříme nakrájenou mrkev na kostičky a pudink ve vodě.Když jsou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mléčná jahodová polévka

Mléčná jahodová polévka

Potřebné ingredience

100 g čerstvých jahod,1/4 l mléka,1 lžíce vanil.pudinkového prášku,1 lžička krupicového cukru,piškoty

Postup přípravy

Ve studeném mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek a uvedeme do varu.jakmile přejde varem,přidáme rozmačkané jahody a zamícháme.
Do misky vložíme piškoty a zalijeme polévkou.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětská výživa z jablek

Dětská výživa z jablek

Potřebné ingredience

5 kg jablek
1,5 l vody
0,5 kg cukru
3 vanilkové pudingy
různé kompoty

Postup přípravy

Oloupaná a nakrájená jablka uvaříme ve vodě, do které přidáme cukr (můžeme přidat i méně než je psáno). Vaříme skoro do rozvaření. Zahustíme 3 vanilkovými pudnigy, rozmixujeme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře) pro miminka

Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)…

Potřebné ingredience

Brambory (rýže, těstoviny),
Mrkev,
Petržel,
Zelený hrášek,
Brokolice,dýně hokaido, červená řepa,
Špenát,
Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet),
Celer (opatrně při sklonu k alergiím),
Rajče (zbavené slupky),
Pórek,
Kapie (oloupaná),
maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře

Postup přípravy

Libovolnou kombinaci zeleniny (podle toho, co zrovna máme k dispozici) a přílohu uvaříme společnědo měkka, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme vařené nebo dušené maso…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny po milánsku s kuřecí šunkou (oběd, večeře) pro děti od 10. měsíce

Těstoviny po milánsku s kuřecí šunkou (oběd, večeře)…

Potřebné ingredience

2 rajčata zbavená slupky,
pórek,
zelený hrášek,
kousek papriky,
šunka na kostičky,
těstoviny

Postup přípravy

Těstoviny dáme vařit.

Rajčata na pár vteřin ponoříme do vařící vody a potom hned do studené, abychom je mohli snadno stáhnout ze slupky, potom dužninu nakrájíme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Svíčková ( zeleninová ) omáčka pro děti od 10.měsíce

Svíčková ( zeleninová ) omáčka pro děti od 10.měsíce

Potřebné ingredience

mrkev,
petržel,
celer,
3 lžičky bílého jogurtu,
těstoviny (pro starší knedlík),
maso (vařené nebo dušené

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit nebo dusit (pokud nemáme maso připravené dopředu, přidáme k zelenině ještě kvalitní hovězí maso, ale klidně i kuřecí nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí s mrkví a hráškem

Kuřecí s mrkví a hráškem

Potřebné ingredience

Kousek kuřecího masa, střední mrkev, 2 lžíce hrášku, 1 střední brambor, dětská vegeta, lžička polohrubé mouky

Postup přípravy

Kuřecí masíčko, hrášek a mrvičku rozkrájenou tak na třetíny dáme do kastrolku, podlijeme vodou, přidáme trošku dětské vegety a vaříme. Když je vše měkké masíčko nakrájíme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tvarohové kuličky (recept i pro mimča od 11měsíců)

Tvarohové kuličky (recept i pro mimča od 11měsíců)

Potřebné ingredience

těsto: 1 tvaroh (250g)-používám vaničkový, 150g polohr.mouky, 1vejce, 1 nastrouhané jablko (100g), příp.dětská krupička na zahuštění;
na posypání: strouhanka z piškotů, přírodní cukr či glukopur (pro mimča);
na polití: rozpuštěné máslo

Postup přípravy

V míse smícháme ingredience na těsto a necháme 15minut odpočinout, dáme si vařit vodu a do vroucí dáváme lžičkou vytvarované "kuličky"-rychleji, aby se všechny vařily stejně…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DOMÁCÍ PRIBINÁČEK

DOMÁCÍ PRIBINÁČEK

Potřebné ingredience

2 tvarohy ( plnotučný chutnější, polotučný zdravější.. ), 1smetana ke šlehání, 2vanilkové cukry

Postup přípravy

Šlehačku či smetanu vyšleháme dotuha ( můžeme použít i ztužovač šlehačky, ale pro děti raději bez ), vmícháme cukry a nakonec oba tvarohy. Vzniklý pribináček je chutnější,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JABLÍČKOVÝ TOAST

JABLÍČKOVÝ TOAST

Potřebné ingredience

jablíčko,
toastový chleba,
trošku másla,
skořice či skořicový cukr, vanilkový cukr

Postup přípravy

Toastový chléb jemně namáznem obyč. máslem, poklademe nastrouhanýma jablíčkama, posypeme skořicí či skořicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Dáme do toastovače a hotovo.
Rychlé,…

Zobrazit více...

Kategorie