Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Dětská výživa z jablek

0.0
Dětská výživa z jablek

Potřebné ingredience

5 kg jablek
1,5 l vody
0,5 kg cukru
3 vanilkové pudingy
různé kompoty

Postup přípravy

Oloupaná a nakrájená jablka uvaříme ve vodě, do které přidáme cukr (můžeme přidat i méně než je psáno). Vaříme skoro do rozvaření. Zahustíme 3 vanilkovými pudnigy, rozmixujeme a dáme do skleniček, 20 minut sterilujeme.
Při mixování můžeme přidat různý kompot - broskve, meruňky, jahody.
Má vynikající chuť jako koupené přesnídávky a kdo má na zahradě zbytečně se povalující jablka, mohu jen vřele pro ty naše capartíky doporučit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sýr 10. 12. 2007, 21:54
Chtěla bych se zeptat, při kolika stupních se steriluje? *-) Může to být v troubě na plechu, na kterém je voda nebo stačí i v hrnci s vodou na plotně? Moc díky za radu (L)
Simiiik 2. 3. 2008, 20:39
@Sýr Dobrý večer. Omlouvám se, až teď jsem zjistila, že mám tady kupu komentářů. Vůbec jsem o nich nevěděla, že tady vůbec něco je :-# :-o. Radila bych spíše než na plechu v hrnku. Já jsem je nechala 20 minut povařit v obyčejném hrnku a byly skvělé ještě letos. A to jsem je zavařovala minulý rok v lednu. Tak ještě jednou se omlouvám, sice píšu pozdě, ale přece. *-) ;-) (hello) Simča
Paulinka 17. 10. 2007, 22:48
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ZNÁM A JSOU FAKT DOST DOBRÉ (Y) (Y) (Y)
jaxa 17. 10. 2007, 21:10
Simi, hloupý dotaz - jak se steriluje? Já nic nezavařuju, tak s tím nemám zkušenost a předpokládám, že tohle se má jakoby zavařit. Dám to do skleniček od přesnidávky a ponořím do hrnce s vařící vodou a vařím 20 minut? Domýšlím si to správně?? *-) ;-)
Simiiik 2. 3. 2008, 20:42
@jaxa Dobrý večer. Též i Vám se moc omlouvám, vůbec jsem o těchto komentářích nevěděla. ;-) Ano, myslíte si to správně. Já jsem je nechala v obyčejném hrnku s vodou vařit 20 minut a pak vyndala. Vydržely mi rok. Minulý rok jsem je kuchtila v lednu a zrovna minulý týden jsem je dootevřela a byly vynikající. Tak ještě jednou se omlouvám, píši pozdě, ale přece (L). Mějte se krásně (hello) Simča
Navis 17. 10. 2007, 20:35
Tak takto přesně dělám dětem přesnídávky a holky jsem od malička na tom odkrmila.Máme doma taky hodně jakblek+hrušky tak si jen papkali a manžílek taky.Ten si to brak po třech skleničkách do práce.tak jsem toho dělala i z 15kg jakblek.Letos jsem se nějak opozdila.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie