Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čočka pro nejmenší

Čočka pro nejmenší

Potřebné ingredience

hrst čočky (nebo podle toho kolik spapá) půl citronu 1 lžíci ne vrchovatou cukru (třtinový nebo i med) 1 lžíci másla 1 mrkev 1 malou lžičku Podravky

Postup přípravy

Čočku je dobré min. na hodinku předem namočit! Pak jí dáme vařit, přidáme cukr, citron a na kostičky nakrájenou mrkev. Až začne vařit přidáme máslo a lžičku Podravky. Vaříme dokud…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rychlý oběd - polévka i hlavní jídlo

Rychlý oběd - polévka i hlavní jídlo

Potřebné ingredience

2 kuřecí křídla, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 1 malou cibulku, majoránku, petrželovou nať, špetku soli, těstoviny 1 malý brambor, máslo, troška mléka nebo UM, kompot

Postup přípravy

Křídla omyjeme, vložíme do vody spolu s oloupanou cibulkou a na drobno nakrájenou kořenovou zeleninou. Ochutíme špetkou soli a zeleným kořením a dáme vařit. Hotový vývar podáváme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Špaldové sušenky

Špaldové sušenky

Potřebné ingredience

350g špaldové mouky, 150ml vody, 1droždí, 3lž olivového oleje, 2lž sladěnky(sladový sirup), 2lž třtinového cukru, 1-2lž sezamových semínek, 1-2lž slunečnicových semínek, špětka soli. Možno trochu skořice a nebo více cukru aby to bylo sladší, ale dětem to dělám jen takto.

Postup přípravy

Všechy přísady smícháme (dost se to lepí) a vyklopíme na hoodně pomoučený (špaldovou moukou) vál a na silněší stéblo vyválíme. Sušenky nenechávám kynout, ale rovnou po smíchání…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kroupy se šmakounem a zeleninou

Kroupy se šmakounem a zeleninou

Potřebné ingredience

Uvařené kroupy č.10,uvařená mrkvička(bio),1/2cibulky(bio),olivový olej,kousek šmakounu(vakuově)

Postup přípravy

Na oleji lehce osmahnu trošku cibulku,přidám na kousíčky vařenou mrkev,na kousíčky šmakouna.Chvilku podusím.Pak vmíchám ty předem uvařené kroupy.A je to!Ničím nedochucuji.Cibulka…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krupicová kaše

Krupicová kaše

Potřebné ingredience

Mléko, krupice, cukr, jedlé barvivo, skořice, čokoláda, granko, kandované ovoce a nebo lentilky. Každá podle vlastní fantazie. :-)

Postup přípravy

:-)

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vepřové maso s hráškem dle Hami kuchařky

Vepřové maso s hráškem dle Hami kuchařky

Potřebné ingredience

40 g libového vepřového masa 1 lžíce oleje (olivový) 50 sterilovaného hrášku Mletá sladká paprika

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na drobné kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme papriku, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme okapaný sterilovaný hrášek, prohřejeme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
HALUŠKY S MLETÝM MASEM

HALUŠKY S MLETÝM MASEM

Potřebné ingredience

halušky kupuju,firmy LEF má moc dobrý.jen je hodím opražit na pánev nebo do mikrovlnky. mleté maso,porek,česnek,sůl,rajč.protlak,smetana,žampiony.

Postup přípravy

na oleji opražím pórek a žampiony,přidám maso,osolím a nechám opéct asi 10 minut.dále rajč.protlak,3 stroužky česneku a trochu smetany na vaření.
hotovou směs přidám k haluškám…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Milánské špagety Hami

Milánské špagety Hami

Potřebné ingredience

50 g špaget 1 lžička olivového oleje Příkrm Hami zelenina s krůtou a rajčaty

Postup přípravy

Špagety uvaříme ve větším množství vody, pokrájíme nadrobno, zakápneme olivovým olejem a zalijeme masozeleninovým příkrmem Hami ohřátým ve vodní lázni. Můžeme posypat nastrouhaným…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené kuřecí maso s hráškem a mrkví

Dušené kuřecí maso s hráškem a mrkví

Potřebné ingredience

kuřecí maso, mrkev a hrášek (mohou být i mražené), smetana, olej

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky a dáme dusit na lžičce oleje. Přidáme hrášek, mrkev a dusíme. Na závěr zalijeme trochou smetany. Podáváme s brambory.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovesná kaše s ovocem

Ovesná kaše s ovocem

Potřebné ingredience

1 hrst ovesných vloček, 150-200 ml vody, lžička másla, 1 banán, 1 jablko (může být i jiné ovoce), cukr dle chuti, malá špetka skořice

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme vodou a rozvaříme je na kaši. Na másle opražíme nakrájené ovoce. Dusíme pomalu při mírném ohni. Ovoce na másle pustí šťávu a v té ho dusíme do měkka. Na…

Zobrazit více...

Kategorie