Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny ala rajská pro malého gurmána

Těstoviny ala rajská pro malého gurmána

Potřebné ingredience

Hrst - dvě těstovin, 10 - 20 dkg hovězího masíčka, rajský protlak /děláme si domácí bez jakýchkoli přísad - pouze rozvařená rajčátka/, špetička majoránky na ovonění a trošku tvrdého sýra na posypání

Postup přípravy

Uvaříme si hovězí masíčko, nakrájíme na kousky a na kapičce olivového oleje trochu osmahneme. Pak k masíčku přidáme trochu rajského protlaku a "okořeníme" majoránkou. Můžeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
LOGOPEDICKÉ ŘÍKANKY

LOGOPEDICKÉ ŘÍKANKY

Potřebné ingredience

MINIMÁLNĚ JEDNO DÍTĚ A SPOUSTA TRPĚLIVOSTI .O)

Postup přípravy

OPAKOVAT, OPAKOVAT, OPAKOVAT



KDO TO ŘÍKAL JAK SE PATŘÍ,
MŮŽE STRÁNKU OTOČIT,
I S TOU VYŘÍDILKOU ZA TŘI,
ZKUSÍME HO ZASKOČIT:

SMLSNUL MACEK
TUCET…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
LOGOPEDICKÉ ŘÍKANKY

LOGOPEDICKÉ ŘÍKANKY

Potřebné ingredience

MINIMÁLNĚ JEDNO DÍTĚ A SPOUSTA TRPĚLIVOSTI :O))

Postup přípravy

NACHYSTEJ SI VYŘÍDILKU,
NA VELIKÉ BREPTÁNÍ,
MÁŠ-LI JAZYK JAKO PILKU,
NIC TI BREPTAT NEBRÁNÍ:

SNĚDL SYSEL
DESET HOUSEK,
SYSLICI DAL
OSCHLÝ KOUSEK.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
NAROZENINOVÝ DORT PRO MRŃOUSE

NAROZENINOVÝ DORT PRO MRŃOUSE

Potřebné ingredience

3 balíčky dětských piškotů, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka(můžeme i vynechat,nebo jen kapku), 4 vanilkové cukry, Granko na posypání, ovoce,jaké mají mrňousové rády.Moji rošťáci mají nejraději banány:-))

Postup přípravy

Ušlehat šlehačku,do toho dát zakysanou smetanu a vanilkový cukr.Střídáme vrstvy-piškoty-ovoce-připravený krém.Stále střídáme než dojdou piškoty:-).Ukončíme krémem,posypem grankem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Masíčko, zelenina a kuskus- pro děti od ukončeného 10. měsíce

Masíčko, zelenina a kuskus- pro děti od ukončeného 10.…

Potřebné ingredience

masíčko(králičí, kuřecí nebo krůtí), mrkev, dýně Hokkaido, brokolice, petrželová nať, kuskus, kvalitní olej

Postup přípravy

Masíčko povaříme ve vodě, přidáme mrkev a nakonec brokolici a dýni. Přisypeme kuskus a vaříme mírně asi 5 minut. Přidáme petrželovou nať a zakápneme kvalitním olejem. Necháme bez…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DUŠENÉ KUŘE S JABLKY

DUŠENÉ KUŘE S JABLKY

Potřebné ingredience

100g kuřecího masa
2-3kapky oleje
kousek pórku
polovinu jablka
voda na podlití

Postup přípravy

Maso umýt,nakrájet na malé kousíčky a podusit.Krátce před dovařením přidáme najemno nakrájený pór,oloupaná a na malé kousky nakrájená jablka.Podusit ještě několik minut až do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
hvězda z papíru

hvězda z papíru

Potřebné ingredience

papírrové čtverce, nůžky lepidlo na papír

Postup přípravy

podle fotek, zvládne to i malé dítě, mě osobně to naučila 7. mi letá dcera, Tak kdyby jste náhodou nevěděly jak zabavit děti , tady je návod.Jde to dělat z různě velkých papírů,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Špenátovka - pro děti od ukončeného 9 . měsíce

Špenátovka - pro děti od ukončeného 9 . měsíce

Potřebné ingredience

Bio špenát, mrkev, brambory, 1 PL smetany, žloutek

Postup přípravy

Mrkev a brambory dáme vařit, pak přidáme špenát. Uvaříme si vejce a přidáme uvařený žloutek do Špenátovky. Nakonec přidáme lžíci smetany. Nepřidáváme olej ani máslo, smetanu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jednoduché zdravé dětské příkrmy

Jednoduché zdravé dětské příkrmy

Potřebné ingredience

různé recepty

Postup přípravy

Bramborová rýže(od 6 m.)
160g brambor, 15g mrkve, 10g rostlinného tuku, kmín
brambory uvaříme s kmínem, protlačíme, přelijem rozpuštěným tukem, posypeme strouhanou mrkví

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)

Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)

Potřebné ingredience

* Brambory (rýže, těstoviny)
* Mrkev
* Petržel
* Zelený hrášek
* Brokolice
* Špenát
* Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet)
* Celer (opatrně při sklonu k alergiím)
* Rajče (zbavené slupky)
* Pórek
* Kapie (oloupaná)
* maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře

Postup přípravy

Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)

* Brambory (rýže, těstoviny)
* Mrkev
* Petržel
* Zelený hrášek
* Brokolice
*…

Zobrazit více...

Kategorie