Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Moje večeře

Moje večeře

Potřebné ingredience

Co dům dal

Postup přípravy

Něco podobného tu kdosi vkládal, tak jsem si zaimprovizovala a byla to oooobr bašta! Tyčinky Surimi nakrájené jsem opekla na oliv. oleji s hromadou česneku, přidala k…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
***SALAT,CO NIKDY NEZBYDE***

***SALAT,CO NIKDY NEZBYDE***

Potřebné ingredience

10 středních brambor * 1 malá cibule * větší mrkev * 2 vajíčka natvrdo * 10dky vysočiny,recept je focený se šunkovým salámem, * 5 větších okurek * hrášek z konzervy * sůl * lžíce plnotučné horčice * lák z okurek * majolka z pytlíku (někdy je třeba dát ještě jednu majolku nebo lze dát i bílý jogurt) * vše smícháme,je fakt výborný,dobrou chut

Postup přípravy

uvaříme brambory,vajíčka,mrkev,jinak vše za syrova

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
KRAKOVSKÝ FAZOLOVÝ SALÁT

KRAKOVSKÝ FAZOLOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

BAREVNÉ FAZOLE(CCA PŮL SÁČKU),CCA 30dkg ŠUNKY,1 SKLENIČKA STERIL.ČERVENÉ ŘEPY,1 STŘEDNÍ CIBULE,1 MAJONÉZA,,CUKR,PEPŘ,SŮL.

Postup přípravy

FAZOLE UVAŘÍME BEZ SOLI!!!(NEJLÉPE NAMOČENÉ OD DRUHÉHO DNE).PO VYCHLADNUTÍ K NIM PŘIDÁME NA KOSTIČKY NAKRÁJENOU ŠUNKU,ŘEPU,CIBULI A PROMÍCHÁME S MAJONÉZOU. DLE CHUTI PŘIDÁME CUKR…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
křupavý zelný salát - MILUJOU MOJE DĚTI

křupavý zelný salát - MILUJOU MOJE DĚTI

Potřebné ingredience

malá hlávka bílého zelí, rajčátka, barevné papriky, bílý jogurt, majonéza, sůl, olivový olej

Postup přípravy

je to rychlé a zdravé... v létě SUPEEEEEEEEEER !!

nakrouhat na jemno bílé zelí, dát do nerezové mísy, zalít vroucí vodou a přiklopit. Nechám tak 10 min, pak zcedím, prsolím…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Potřebné ingredience

- sklenice sterilizovaného zelí - majolka (jogurt) - křeník (může být i čerstvý křen) - salám - sůl, mletý černý pepř

Postup přípravy

Velice jednoduchý a u nás oblíbený osvěžující salát.
Zelí (já používám svoje nakládané marinované zelí) scedíme, pokrájíme nadrobno, přidáme majolku (kdo chce může část…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
VLAŠSKÝ SALÁT V THERMOMIXU

VLAŠSKÝ SALÁT V THERMOMIXU

Potřebné ingredience

200 g šunkového salámu 1 malá cibule 2-3 střední sladkokyselo okurky 1 pomazánkové máslo 2-3 PL majonézy 2-3 PL sterilovaného hrášku pepř, sůl, Tello

Postup přípravy

Salám, cibuli a okurky sekejte 5 sec., R5. Nasaďte šlehací
metlu, přidejte ostatn surovina a míchejte 20 sec., R2.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
FEFERONOVÝ SALÁT S NIVOU

FEFERONOVÝ SALÁT S NIVOU

Potřebné ingredience

cca 30- 40dkg EIDAMU,cca 15-20dkg NIVY,1 SKLENIČKA STERIL.KÁPIE, 1 SKLENIČKA PAPRIKOVÉHO SALÁTU(NEBO NAKLÁDANÉ CIBULKY),2 MALÉ PLECHOVKY HRÁŠKU 1-2 FEFERONKY, 1 CIBULE,WORCESTR,OLEJ,CUKR,PEPŘ,SŮL

Postup přípravy

KÁPII,PAPR.SALÁT A HRÁŠEK NECHÁM OKAPAT,PŘIDÁM NAKRÁJENÝ EIDAM A NIVU(KRÁJÍM RŮČO,AŤ JE DO ČEHO KOUSNOUT:o))) NA PŮLKOLEČKA NAKRÁJENOU CIBULI A NADROBNO FEFERONKU,ZAKAPÁM OLEJEM…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Terčin salát

Terčin salát

Potřebné ingredience

2 hadovky orkurky,. 2zakysané smetany, 2balení krabích prstů. sůl, vegeta

Postup přípravy

všechno nastrouháme, smícháme a vychladíme. mňam!

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
panzanella - letní salát s chlebem

panzanella - letní salát s chlebem

Potřebné ingredience

Na plnou 2-litrovou mísu potřebujeme: 1/4 starého chleba (4 krajíce), může být i rohlík, dalamánek atd. * 4-6 rajčat * 1 červená nebo bílá cibule (pokud budem dávat obyč. žlutou, stačí půlka - ale záleží na chuti), může být i jarní cibulka * bazalka - 2 lžíce sušené nebo přiměřené množství čerstvé - ta je samozřejmě lepší * 1 konzerva tuňáka * olivový olej * sůl, pepř * dle chuti mozzarela, olivy, okurky, tuňáka možno vynechat

Postup přípravy

Chleba nakrájíme (originál recept používá opečený chleba, t.j. krutony, já používám neopečený), namočíme do vody - aby byl ponořený, nebo průběžně otáčíme. po chvíli vyždímáme,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Rumcajs salát

Rumcajs salát

Potřebné ingredience

0,5 kg špakáčků (dělám z kabanosu) 2 velké cibule 1 sladkokyselá okurka (dávám víc) 20 dkg majonézy Omáčka: 2 lžíce oleje 2 lžíce octu 2 lžíce kečupu 1 lžíce worchestru 2 kostky cukru

Postup přípravy

Omáčku necháme převařit a vychladnout. Špekáčky (kabanos) s cibulí a okurkou nakrájíme na drobno a v míse smícháme s omáčkou. Nakonec přidáme majonézu. Necháme dobře uležet v…

Zobrazit více...

Kategorie