Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

250g vody, 1/2 droždí, 40g měkkého másla, 500g polohrubé mouky, 8g cukru, 10g soli. Vejce na potření, mák na posypání

Postup přípravy

Vodu smícháme s droždím a cukrem a necháme chvíli stát. Poté vypracujeme kynuté těsto e necháme zakryté kynout 1-2 hodiny, s tím, že po 30 min. překládáme a vytahujeme. Rozdělíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Polentová pizza

Polentová pizza

Potřebné ingredience

225g polenty, sůl. 2 rajčata, česnek, 100g šunky, 5 žampionů, 10 cherry rajčat, 2 mozzarelly, bazalka, oregano, 1/2 papriky, černé olivy

Postup přípravy

Polentu uvaříme podle návodu (většinou na 225g polenty 1 litr vody + sůl - vařit asi 5min.) Hned po uvaření ji rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rajčata spaříme,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

480g hladké mouky, 20g droždí, 1 lžička medu, 50g sádla, 270g vody, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme vykynout, rozdělíme na 8 - 10 dílů a umotáme rohlíky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu, poté potřeme vejcem a posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky Martina Kubíka

Rohlíky Martina Kubíka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 260 - 280g vody, 30g sádla, 20g droždí, lžička sladěnky, 2 lžičky soli, bílek a mák na posyp

Postup přípravy

Z vody, sladěnky, droždí a 100g mouky uděláme kvásek a necháme ho vzejít. Poté přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme kynout asi 40 min. Umotáme rohlíky, necháme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.

Postup přípravy

Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pivní rohlíky

Pivní rohlíky

Potřebné ingredience

150g piva, 20g vody, 10g droždí, 1 a 1/4 lžičky soli, 130g polohrubé mouky, 170g hladké mouky, 20g povoleného sádla, 1 lžička sladěnky (cukru)

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi hodinu vykynout. Poté rozdělíme na 6 - 8 kousků, umotáme tenké zahnuté rohlíky. Dáme na plech a necháme ještě nakynout, poté potřeme vejcem a posypeme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Zrníčkový chleba

Zrníčkový chleba

Potřebné ingredience

350ml vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 540g mouky podle chuti (100g žitné celozrnné, 150g žitné chlebové, 290g hladké pšeničné), necelá 1/2 droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, hrst lněného semínka, 2 lžíce dýňového semínka, hrst slunečnicového semínka, 2 lžíce sezamu

Postup přípravy

V pekárně necháme umíchat těsto, vytvarujeme bochník, necháme na plechu pod utěrkou kynout asi 30min., potřeme slanou vodou a pečeme na 200-220°C asi 30min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Flammkuchen

Flammkuchen

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, cca 300 ml perlivé vody, 1 lžičky soli, 1 lžíce sádla (nebo 2 lžíce olivového oleje). Náplň: creme fraiche, parmazán, dále dle chuti (ančovičky, šunka, žampiony,...), na potření okrajů rozehřáté sádlo

Postup přípravy

Vypracovat těsto a nechat chvíli v lednici. Poté vyválet hodně slabé těsto, potřít creme fraiche (předem rozmíchané) - jde to dobře stěrkou - , posypat parmazánem a dát zbytek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 200g předem uvařených brambor ve slupce - strouhaných, 1 lžička soli, 400g hladké mouky, 60g oleje, 2 vejce, 20h droždí, 1 lžička sladěnky, popřípadě grilovací koření, česnek, majoránka,... Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto - je velice volné a lepivé. Necháme v míse kynout asi hodinu a půl. V průběhu dvakrát přeložíme. Poté vyklopíme na vál, rozdělíme a utvoříme bulky. Na plechu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kořenové bagety

Kořenové bagety

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí

Postup přípravy

Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině…

Zobrazit více...

Kategorie