Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Vícezrnný chléb

Vícezrnný chléb

Potřebné ingredience

http://www.maskrtnica.cz/nadychany-petizrnny-chleb-z-kvasu/

Postup přípravy

http://www.maskrtnica.cz/nadychany-petizrnny-chleb-z-kvasu/

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Potřebné ingredience

175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 150g polohrubé mouky, 100g špaldové mouky, 30g sádla nebo másla, 20g droždí, 270g vody, 12g soli, 1/2 lžičky medu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté vytvoříme tvary, potřeme vejcem, posypeme mákem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Překládané sýrové pečivo

Překládané sýrové pečivo

Potřebné ingredience

Na omládek: 100g vody, 40g hladké mouky, 18 - 20g droždí. Těsto: 250g pšeničné celozrnné mouky, 210g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 100g měkkého másla, 2 lžičky soli, 100g vody, 50g kefíru. Na promazávání: 2 lžíce rozpuštěného sádla, 150g strouhaného parmazánu. Navrch: bílek, sezamová semínka

Postup přípravy

Smícháme suroviny na omládek a necháme vzejít kvásek, poté přidáme další suroviny a vypracujeme těsto, které dáme kynout do lednice na 30min. Poté vyndáme, rozválíme na plát,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky ze slánku

Rohlíky ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 90g vody, 9g soli, 8 - 10g droždí. Těsto: 400g hladké mouky, 100g pšeničné celozrnné, 40g sádla, 200g vody, lžička sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí, poté v ní rozmícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 5 dní). Ze všech surovin vypracujeme těsto (tuk až po hnětení 10 - 15 min.). Necháme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo pšenično-žitné

Pečivo pšenično-žitné

Potřebné ingredience

Omládek: 100g vody, lžička sladěnky, 125g hladké mouky, 14g droždí. Těsto: 210g vody, 20g oleje, 2 lžičky soli, 100g žitné mouky, 270g hladké mouky

Postup přípravy

Suroviny na omládek smícháme, zakryjeme a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin, vyhněteme těsto a necháme asi hodinu kynout. Umotáme tvary, necháme na plechu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
LIVA pizza

LIVA pizza

Potřebné ingredience

1 zakysaná smetana, 150g vody, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 500g LIVA mouky, 1/4 droždí Náplň: rajčatové pyré s česnekem a kořením na pizzu (nebo bazalkou a oreganem) 1. eidam, hermelím, mozzarela, černé olivy 2. eidam, kuřecí maso orestované, špenát ochucený (sekaný nebo listy), černé olivy 3. eidam, šunka, čerstvé žampiony, kapary 4. eidam, čerstvé žampiony, černé olivy

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout (nebo nám ho zadělá pekárna), rozválíme, potřeme rajčatovou směsí, poklademe surovinami a dáme péct dokřupava.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Křupavá pizza

Křupavá pizza

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 5 lžic olivového oleje, 250 - 300ml vody, 2 lžičky soli, 1/4 droždí, trocha cukru Na náplň: 1 plechovka krájených rajčat, 1 lžíce bazalky, 1 lžíce oregana, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, šunka, čerstvé žampiony, kukuřice, olivy, mozzarela, ev. eidam

Postup přípravy

Těsto zaděláme v pekárně nebo ručně a necháme vykynout. Dávka vystačí na 2 plechy. Na náplň smícháme rajčata s kořením, česnekem a olejem. Vyválíme placku (nejlépe na pečícím…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rychlé rohlíky

Rychlé rohlíky

Potřebné ingredience

150g polohrubé mouky, 150g hladké mouky, 20g droždí, 25g másla, 200g mléka, 5g soli, lžička sladěnky, vejce na potření (nebo žloutek), kmín, mák,... na posypání

Postup přípravy

Smícháme mléko, droždí, sladěnku a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto (cca 10 min.). Vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě části a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza bez hnětení

Pizza bez hnětení

Potřebné ingredience

680g mouky na pizzu, 9g droždí, 14g soli, 2 lžíce medu, 482g vody, 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Ve vodě rozmícháme med a droždí. Přilijeme k mouce, nakonec dáme olej a sůl. Pouze rukou zamícháme lepivé těsto v míse a chvíli necháme odpočívat (cca 30 min.). Pak dáme na vál,…

Zobrazit více...

Kategorie