Chleba bez hnětení
Potřebné ingredience
3 hrnky hladké mouky(1 hrnek můžeme nahradit žitnou moukou chlebovou,nebo špaldovou,pohankovou moukou)-chleba je pak trochu hutnější.2 KL soli,1 KL kmínu,1 KLchlebového koření,když nemáte,tak přidat kmín,1/4 KL sušeného droždí,2 PL slunečnicových semínek ,sezamové semínka,ovesné vločky,1 1/2 hrnku vody.
Postup přípravy
Umícháme těsto,které necháme do druhého dne kynout.Pak těsto vyklopíme na utěrku,bude takové řidší,pomoučíme a uděláme z něho placku,kterou složíme do tvaru obálky.Necháme chvíli…
Italský chleba
Potřebné ingredience
Těsto-310 ml vody,500 g HM,2 kl suš.droždí,1 1/2 kl soli,3 pl oli.oleje, na náplň-mozzarela nakrájená na plátky,niva-nadrobit,přidala jsem tvrdý sýr,na posypání bazalku
Postup přípravy
V pekárně nebo ručně umícháme vláčné těsto(vody bylo psáno 350ml,ale mě stačilo jen 310 ml),necháme dobře vykynout.Pak rozdělíme na 2 stejné dílky,mírně podsypeme,utvoříme…