Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Trhací chleba

Trhací chleba

Potřebné ingredience

180g vody, 20g leje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 10g droždí, 210g hladké mouky, 60g pšeničné chlebové mouky, 30g žitné chlebové mouky. Náplň: cca 50g másla, bylinky dle chuti, 2 stroužky česneku, asi 30 - 50g parmazánu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté rozválíme na placku, potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na pruhy (5-6), ty naskládáme na sebe a nakrájíme na &…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)

Postup přípravy

25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pita chleba

Kváskový pita chleba

Potřebné ingredience

140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli

Postup přípravy

V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Placky s kváskem

Placky s kváskem

Potřebné ingredience

50g jogurtu, 30g olivového oleje, 300g hladké mouky, 2 malé lžičky soli, cca 100 - 130g vody, 100g pšeničného kvásku (z 50g mouky a 50g vody). Máslo

Postup přípravy

Ze všech surovin kromě másla vypracujeme pružné těsto, rozdělíme na 10 bochánků a necháme přikryté odpočívat 30min. Poté rozválíme ne tenkou placku, potřeme slabě máslem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Potřebné ingredience

220g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička sladového extraktu, 310ghladké špaldové mouky, 100g hrubé mouky, 15g droždí, 7-8g soli. Náplň: 200g šunky, 150-200g strouhaného čedaru. Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na 9 kousků, z každého rozválíme placku (příprava na rohlík) a naplníme šunkou a sýrem. Potřeme vejcem, dvakrát hluboko…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky s celozrnnou moukou

Rohlíky s celozrnnou moukou

Potřebné ingredience

300g vody, 40g drceného lněného semínka (nebo 20g lnu a 20g drceného konopného semínka), 2g čerstvého droždí, lžička sladového výtažku, 250g hladké pšeničné mouky, 250g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 30g oleje

Postup přípravy

Z droždí, sladěnky, 130g hladké mouky a 100g vody umícháme těstíčko, necháme přikryté kynout asi 10 hodin. Pokud kyne moc rychle, můžeme na dle potřeby zpomalit v lednici. Poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Tvarohové bagety

Tvarohové bagety

Potřebné ingredience

250h tvarohu, 100 - 110g mléka, 40g olivového oleje, 250g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 1 lžička medu, 1 lžička soli, 1/2 droždí. Bílek na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Poté vytvarujeme bagety, potřeme bílkem (vejcem) a necháme ještě chvíli kynout na plechu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s podmáslím

Pečivo s podmáslím

Potřebné ingredience

200g vody, 1 lžička sladěnky, 15g droždí, 400g hladké mouky, 60g polohrubé mouky, 100g celozrnné pšeničné mouky, 120g podmáslí, 40g oleje, 10-12g soli

Postup přípravy

Ze 100g vody, sladěnky, 130g hladké mouky a droždí umícháme těsto a necháme asi hodinu kynout. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme kynuté těsto. Podle hustoty podmáslí ev.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pečivo s balzamikem

Pečivo s balzamikem

Potřebné ingredience

50g balzamikového octa, 42g droždí, 350ml piva, 400ml vody, 1kg hladké mouky, 20g soli, dýňová semínka

Postup přípravy

V robotu umícháme pivo, ocet, vodu a mouku na nízký stupeň, poté přidáme droždí a uhněteme na stupeň vyšší. Necháme asi hodinu kynout. Poté vyklopíme na pomoučený vál, rukou…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bramborové bulky

Bramborové bulky

Potřebné ingredience

200g vody, 1 vejce, 200g vařených a nastrouhaných brambor, 50g olivového oleje, 200g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 20g droždí, lžička rýžového sirupu, 7-10g soli, vejce na potření.

Postup přípravy

Z vody, sirupu, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek, necháme vykynout. Poté zapracujeme ostatní suroviny (nehněteme moc dlouho), vypracujeme lehce lepivé těsto (po vykynutí lepí…

Zobrazit více...

Kategorie