Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Rozpeky

Rozpeky

Potřebné ingredience

250ml mléka, 40g cukru, 80g měkkého másla, 2 žloutky, 500g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, sůl, máslo na potření

Postup přípravy

Z mléka, droždí a cukru uděláme kvásek. Poté přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Necháme 30-60 min. kynout, poté vytvarujeme bochánky a dáme je na plech. necháme kynout…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky

Housky

Potřebné ingredience

200g podmáslí, 50g vody, 30g sádla, 300g hladké mouky, 100g grahamové, 1/2 droždí, trochu medu, 1 lžička soli

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme asi hodinu kynout. Umotáme housky, potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 20min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Rohlíky

Rohlíky

Potřebné ingredience

480g hladké mouky, 20g droždí, 1 lžička medu, 50g sádla, 270g vody, 2 lžičky soli

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme vykynout, rozdělíme na 8 - 10 dílů a umotáme rohlíky. Necháme ještě chvíli kynout na plechu, poté potřeme vejcem a posypeme mákem. Pečeme ve vyhřáté na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Flammkuchen

Flammkuchen

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, cca 300 ml perlivé vody, 1 lžičky soli, 1 lžíce sádla (nebo 2 lžíce olivového oleje). Náplň: creme fraiche, parmazán, dále dle chuti (ančovičky, šunka, žampiony,...), na potření okrajů rozehřáté sádlo

Postup přípravy

Vypracovat těsto a nechat chvíli v lednici. Poté vyválet hodně slabé těsto, potřít creme fraiche (předem rozmíchané) - jde to dobře stěrkou - , posypat parmazánem a dát zbytek…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky podle Markéty

Housky podle Markéty

Potřebné ingredience

100g špaldové mouky, 100g pšeničné chlebové mouky, 50g žitné chlebové mouky (nebo 250g pšeničné chlebové), 220g vody, 1 lžičky třtinového cukru, 1 lžičky soli, 1/8 lžičky sušeného droždí. Hrst jemných vloček, hrst sekaných ořechů a semínek (možno i rozinky, sušené ovoce,...), popřípadě nějaké koření

Postup přípravy

Mouku, sůl, cukr, vodu a droždí vařečkou jen promícháme, zakryjeme a necháme 12-16 hod. v pokojové teplotě. Poté vyklopíme na silně pomoučený vál, roztáhneme na placku a přeložíme…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

210g vody + 50g hladké mouky (tangzhong). 150g hladké mouky + 10g droždí + 1 lžička medu + 2 lžíce zakysané smetany + asi 100g vody (nebo místo vody a smetany 120g podmáslí). 300g hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 10g soli

Postup přípravy

210g vody a 50g mouky smícháme, rozmícháme a uvaříme "kaši", necháme vychladnout. 150g mouky, droždí, med a podmáslí smícháme a necháme asi hodinu a půl kynout. Poté…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nadýchaný chleba

Nadýchaný chleba

Potřebné ingredience

175g žitné celozrnné nebo chlebové mouky, 320g hladké pšeničné mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vrchovatá lžička soli, kmín, 1/2 droždí, lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Sypké ingredience smícháme, droždí rozpustíme ve vodě a vše smícháme. Nemusíme dlouho hníst. Necháme kynout přikryté při pokojové teplotě 8-12 hodin. Poté těsto dáme na vál a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Obložené domácí pečivo

Obložené domácí pečivo

Potřebné ingredience

Na pečivo: 180 - 190 ml tekutin (voda + mléko), 1/2 droždí, 1 lžička soli, 25g špaldové celozrnné mouky, 50g žitné chlebové mouky, 200g hladké pšeničné mouky, 1 lžička medu, 1 lžička octu. Vejce na potření. Na obložení: gorgonzola (asi 100g). rukola, anglická slanina (150g), sušená rajčata v oleji

Postup přípravy

Zaděláme těsto, necháme asi hodinu vykynout. Poté rozválíme na obdélník, který rozkrojíme na 6 kusů, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 15 min. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Těsto na celozrnnou pizzu

Těsto na celozrnnou pizzu

Potřebné ingredience

65g celozrnné žitné mouky, 65g špaldové celozrnné mouky, 125g pšeničné hladké mouky, 3/4 lžičky soli, 1/4 droždí, asi 150ml mléka (ev. vody), 1/2 lžičky medu, 1 velká lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme asi hodinu kynout, rozválíme na tenkou placku. Naplníme jako pizzu. Pečeme na 250 °C asi 10min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nadýchané tvarohové pečivo

Nadýchané tvarohové pečivo

Potřebné ingredience

250g hladké pšeničné mouky, 50g špaldové celozrnné mouky, 1lžička soli, 1 lžička medu, 1/2 droždí, 90 - 100ml mléka, 50g rozpuštěného másla, 250g tvarohu (vanička). Vejce na potření, semínka na posypání.

Postup přípravy

Připravit kynuté těsto, nechat asi hodinu kynout, poté udělat bochánky nahoře naříznuté do kříže. Nechat ještě asi 20min.kynout pod utěrkou. Potřít vejcem, posypat semínky. Péct…

Zobrazit více...

Kategorie