Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Ananasová roláda

Ananasová roláda

Potřebné ingredience

5 vajec,100g mouč.cukru,trochu ananas.šťávy, 150g polohr.mouka,kakao,ořechy,rum.

Postup přípravy

Žloutky s cukrem ušleháme,přidáme ananas.šťávu,mouku,asi sklenku ořechů,rum,trochu kakaa a nakonec sníh z 5-ti bílků.
KRÉM:Ušlehat 1 celé vejce,100g mouč.cukru,7 lžic rumu.Pak…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
SLADKÉ PIROHY S NÁPLNÍ

SLADKÉ PIROHY S NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

TÉSTO: 3 hrnky polohrubé mouky,1 vejce,voda
NÁPLŃ: 1 tvaroh+žloutek+vanilkový cukr nebo povidla,ale já dělám obojí
NA POSYPÁNÍ: asi 250g strouhanky+1/2 hrnku cukru krupice,špetku soli
a zalijeme 1/2 kostkou rozpuštěného másla

Postup přípravy

Z přísad na těsto vytvoříme polotuhé těsto,takže podle toho dáme i vodu.Aby se s ním dobře pracovalo a vykrajovalo.Těsto vyválíme na placku a tvořítkem(viz. foto)nebo jen…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Povidlové knedlíky z tvarohového těsta

Povidlové knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

Použité suroviny: 400 g měkký tvaroh | 40 g máslo | 2 ks vejce | 90 g strouhanka | 30 g krupicový cukr | 60 g hrubá mouka | 2 lžíce smetana na šlehání | špetka soli | mouka na posypání válu | mírně osolená voda na vaření knedlíků | moučkový cukr na posypání | podle chuti: | opražená strouhanka na másle | škořicový cukr | bílý jogurt |

Postup přípravy

Změklé máslo, vejce a cukr vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, smetanu, strouhanku, sůl, mouku a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta dlouhý váleček a ten…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Švestkové tvarohové knedlíky

Švestkové tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 tvarohy, 3 vejce, 1-2 dl mléka, sůl, 10 lžic krupice, asi 500 g hrubé mouky, švestky, cukr, máslo, skořice

Postup přípravy

Příprava: Tvaroh vařečkou rozmnělníme v míse, přidáme rozklepnutá vejce, 1 lžičku soli, krupici a 1/2 mléka a dobře promícháme, pak po částech zapracujeme do těsta hrubou mouku.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohový knedlík s borůvkami

Tvarohový knedlík s borůvkami

Potřebné ingredience

 porce 1030kj
 Měkký tvaroh 60g(240kj)
 Vejce 1/5ks(70kj)
 Krupice 20g(290kj)
 Borůvky 100g(280kj)
 Máslo 5g-na utěrku(150kj)
 Špetka soli,nekalorické sladidlo

Postup přípravy

Z tvarohu,krupice,vejce a špetky soli vypracujeme těsto.Plátěnou utěrku potřeme změklým máslem,propracované těsto dáme na utěrku,vytvarujeme knedlík a utěrku zavážeme nití na obou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s čokoládou

Tvarohové knedlíky s čokoládou

Potřebné ingredience

2 žloutky
80 g másla
40 g cukru
špetka soli
250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
jahody
hořká čokoláda

Postup přípravy

Postup přípravy

1. Utřete 2 žloutky s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech zatřete tvarohem, zahustěte postupně s moukou polohrubou, až získate vláčné těsto, které…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tvarohové knedlíky s jahodami a jahodovou zálivkou

Tvarohové knedlíky s jahodami a jahodovou zálivkou

Potřebné ingredience

Ingredience.
250g jahod, šlehačka na ozdobu

Omáčka:
150g jahod, 4lžíce moučkového cukru

Těsto:
Špetka soli, 1vejce, 3lžíce strouhanky, 4lžíce hr.mouky, 250g měkkého tvarohu.

Postup přípravy

Do tvarohu vpracujeme mouku, strouhanku, jedno rozšlehané vejce, jemně osolíme a chvilku necháme stát.
Z těsta tvoříme placičky, do kterých balíme omyté a osušené jahody.…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
LEVNÉ RYCHLÉ VDOLEČKY

LEVNÉ RYCHLÉ VDOLEČKY

Potřebné ingredience

25dkg netučného tvarohu,20dkg polohr.mouky,1 prášek do pečiva,1 vejce,špetka soli,hrst hrozinek(pokud máte rádi)

Postup přípravy

Ze všech přísad uděláme těsto,přendáme na pomoučený vál.Vyválíme asi 1cm silný plát,ze kterého vykrájíme vdolečky.Z obou stran osmažíme dozlatova a zdobíme marmeládou a kysanou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rady na kynuté těsto

Rady na kynuté těsto

Potřebné ingredience

pár rad a tipů, aby se těsto vydařilo :-)

Postup přípravy

1. KVÁSEK - NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE TEPLOTA.
Nejlepší je zahřát mléko na 25-30°C. Vyšší vede ke kysání těsta, nad 75°C kvasinky zahubíme a těsto bude spařené. Těsto vypracováváme a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Tradiční velikonoční mazanec

Tradiční velikonoční mazanec

Potřebné ingredience

250 ml mléka,
30 g droždí,
120 g cukru krupice,
500 g polohrubé mouky,
120 g másla,
1 vanilkový cukr,
špetka soli,
4 žloutky,
hladká mouka na podsypání,
50 g rozinek,
50 g loupaných mandlý,
moučkový cukr.

Postup přípravy

Do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme lžičku curku a mouky. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a kváskem. Vlijeme…

Zobrazit více...

Kategorie