Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kokosové řezy - Eskymo

Kokosové řezy - Eskymo

Potřebné ingredience

TĚSTO: 4 vejce, 20dkg cukr moučka, 20 dkg hrubé mouky, 2 dcl oleje, 1/2 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa POLEVA:1 kokosový puding, 1/4 l mléka, 18 dkg másla, 12 dkg cukru, čokoláda na vaření + tuk

Postup přípravy

INSPIRACE ZDE u paní Leony: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22594

1) Připravíme si sníh ze 4 bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem, moukou, vmícháme sníh. Přidáme olej…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rýžový nákyp s ovocem

Rýžový nákyp s ovocem

Potřebné ingredience

600g rýže (ne parboiled!!!), 1,5litru mléka, 3 vajíčka, 15-20dkg cukru krupice, 10 dkg másla,vanilkový cukr, citronová kůra, sůl.

Postup přípravy

1) Několikrát propláchnutou rýži vložíme do teplého mléka a přivedeme k varu
2) Osolíme, přidáme 100g másla a dusíme do měkka.
3) Připravíme si vymazaný pekáč, sníh z bílků…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Vdolečky s povidly

Vdolečky s povidly

Potřebné ingredience

500g polohr. mouky, 80g cukru krupice, 200ml mléka, 40g droždí, 2 vejce, 60g másla, citron. kůra, sůl
olej na smažení( hodně!!), povidla, šlehačka nebo tvaroh na zdobení

Postup přípravy

Připravíme si kvásek (droždí, 2PL cukru, 2 PLmouky, 4PL mléka)

1) Do mouky dáme vejce, cukr, citr. kůru, sůl, rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko a kvásek.
2) Pečlivě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s bramborami ve smetaně

Vepřové maso s bramborami ve smetaně

Potřebné ingredience

Vepřové maso (6-8 plátků), větší brambory 1-1,5 kg, smetana 30% - 5dcl, Eidam na posypání, cibule, paprika, pórek, Podravka (Knorr apod.)česnek, pepř, sůl,

(Maso lze nahradit množstvím šunky, pro vegetariány úplně vynechat)

Postup přípravy

1) Osmažíme si na nahrubo nakrájenou cibuli
2) Na vymaštěný pekáč poklademe syrové brambory nakrájené na silné plátky, posypeme Podravkou, opepříme
3) Posypeme pórkem,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Rady na kynuté těsto

Rady na kynuté těsto

Potřebné ingredience

pár rad a tipů, aby se těsto vydařilo :-)

Postup přípravy

1. KVÁSEK - NEJDŮLEŽITĚJŠÍ JE TEPLOTA.
Nejlepší je zahřát mléko na 25-30°C. Vyšší vede ke kysání těsta, nad 75°C kvasinky zahubíme a těsto bude spařené. Těsto vypracováváme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Rajská omáčka - postup od profikuchaře

Potřebné ingredience

Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list

Postup přípravy

1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme.

2) Pak teprve přidáme cibuli…

Zobrazit více...

Kategorie