Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

RICOTTOVÉ MUFINKY s kandovaným ovocem

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 50g maizeny nebo bramborové moučky, 100 g jemného krystalového cukru (stačí 80 g), 1 sáček vanilkového cukru, 8 g kypřícího prášku do pečiva (víc ne), 125 g jemného sýru ricotta, 50 g vlahého másla, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho citronu.

Postup přípravy

V robotu vyšleháme ricottu s cukrem do jemné směsi, dodáme vejce jedno po druhém, pak vlahé máslo a strouhanou citronovou kůru.
Za stálého šlehání přidáme mouku smíchanou s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g řeckého bílého jogurtu (i běžný-hustý jogurt) , 3 větší vejce, 1 deci slunečnicového oleje, strouhaná citronová kůra z jednoho BIO citronu, špetka soli.

Postup přípravy

Připravíme těsto: Celá vejce vyšleháme do pěny s krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

Potřebné ingredience

500 g jemné kaštanové mouky, 650-750 g vody, 80 g piniových semínek, 150 g rozinek, 100 g vlašských ořechů (hrubě nasekaných), 4 PL extra panenského olivového oleje, malá špetka soli, snítka rozmarýnu.

Postup přípravy

Kaštanovou mouku si lze připravit i doma, je velmi vhodná pro přípravu chutných palačinek či lívanečků a také všech dalších cukrářských výrobků v kombinaci s ostatními druhy…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

DATLOVÝ KOLÁČ s ořechy - tzv. „Saharský koláč“

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g jemného krystalového cukru, 120 g hrubě nasekaných vlašských ořechů, 40 g másla, 150 g vypeckovaných datlí, 1 celé vejce střední velikosti, 400 ml horké vody, 1 malý panák rumu, malá špetka soli.

Postup přípravy

Vypeckované datle nakrájíme na čtvrtky, vložíme do mísy, přidáme máslo, rum, vše zalijeme vařící vodou, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Zvlášť vyšleháme vejce s cukrem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní

SKLÁDANÉ LISTOVÉ KOLÁČKY s tvarohovo-pudinkovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience: Balíček listového těsta, bílek na potření. Náplň: Tvarohová-250 g tvarohu, 1 PL cukru moučky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Pudinková-4 deci mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru, plátek másla. Dále do náplně: Rozinky, nebo sušené brusinky, borůvky, višně (lze použít i mix drobného sušeného ovoce, které můžeme předem namočit do rumu).

Postup přípravy

Postup práce:
Uvaříme pudink, do horkého vložíme plátek másla a za občasného míchání necháme vychladnout.
Tvaroh, moučkový a vanilkový cukr s citronovou kůrou dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SRNČÍ HŘBET s kakaem

SRNČÍ HŘBET s kakaem

Potřebné ingredience

160 g hladké mouky, 35 g kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 130 g mléka, 100 g slunečnicového oleje, 175 g bílků na sníh, malá špetka soli.

Postup přípravy

Ve větší misce smícháme oba cukry, mléko, olej a vsypeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, solí a kakaem.
Bokem vyšleháme bílky na tuhý sníh, který pak opatrně přidáváme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

Potřebné ingredience

Ingredience- těsto na korpus (průměr 26 cm): 30 g hladké mouky, 60 g bramborové škrobové moučky (solamylu). 90 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 150 g moučkového cukru, 125 g kokosového jogurtu (stačí i bílý, nebo zakysaná smetana), 2 PL strouhaného kokosu, 1 PL nutely, 6 plátků oplatků.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Zvlášť ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme po lžících smíchanou mouku se solamylem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy

JEDNODUCHÉ BROWNIES KOSTKY s ořechy

Potřebné ingredience

60 g hladké mouky, 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 75 g tmavého kakaového prášku, 50 g hrubě nasekaných ořechů, 150 g másla, 2 vychlazená celá vejce, malá špetka soli.

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme máslo, cukr, kakao a sůl. Necháme trochu vychladnout, jedno po druhém přidáme obě vejce a důkladně promícháme. Pak přisypeme mouku, ořechy, dobře s těstem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami

SLADKÝ CHLEBÍČEK s kakaovými kuličkami

Potřebné ingredience

Základní světlé těsto-suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g krystalového cukru, 150 g másla (nebo 120 g oleje), 150 g mléka, 4 celá vejce, 2 KL kypřícího prášku do pečiva. Těsto na kakaové kuličky-suroviny: 300 g základního světlého těsta, 20 g kakaa, 30 g čokoládových bílých peciček (nebo hrubě nastrouhaná bílá čokoláda), 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ostatní: 8-10 malých kulatých formiček na kuličky, které vyložíme alobalem, nebo malý plíšek, pokud nejsou kulaté formičky, chlebíčková forma na upečení celého moučníku.

Postup přípravy

Základní světlé těsto-postup: V jedné misce vyšleháme cukr s vlahým máslem a postupně přidáme vejce, nakonec mléko.
Když je vše dobře spojené, vmícháme pozvolna mouku …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience-těsto: 300 g hladké mouky, 150 g chladného másla, 100 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce, 1 žloutek, sůl-malá špetka, strouhaná citronová kůra-malá lžička. Ostatní ingredience: Švestková povidla, 1-2 lžičky rumu, 1 PL strouhaného perníku (nemusí být), vychlazený plátek listového těsta na proužky pro ozdobu.

Postup přípravy

Postup práce-těsto:
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a na půlhodinku vložíme do ledničky.

Připravíme povidlovou náplň-do…

Zobrazit více...

Kategorie