Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

0.0
SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

Potřebné ingredience

Ingredience- těsto na korpus (průměr 26 cm): 30 g hladké mouky, 60 g bramborové škrobové moučky (solamylu). 90 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 150 g moučkového cukru, 125 g kokosového jogurtu (stačí i bílý, nebo zakysaná smetana), 2 PL strouhaného kokosu, 1 PL nutely, 6 plátků oplatků.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Zvlášť ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme po lžících smíchanou mouku se solamylem a kypřícím práškem. Těsto upečeme ve formě při teplotě 180 st. C asi 10-15 minut. Zkoušíme špejlí.

Postup-krém:
Mascarpone promícháme s cukrem, rozředíme jogurtem, smícháme s nutelou, zahustíme kokosem a rozdrcenými oplatky.

Dokončení:
Vychladlý korpus lehce potřeme ovocnou šťávou, nebo mlékem a nahoru navršíme připravený krém. Posypeme strouhaným kokosem a dozdobíme dle vlastní fantazie - viz obrázková příloha.

Dobré pochutnání.

1. Dortík ozdobený spirálkou z kakaa a kokosu.

2. Dozdobeno jahůdkami a kokosovými kuličkami.

3. Ozdoba z kokosových kuliček a kiwi.

4. Střed dortu přizdobený drobnými kvítky s kokosovými kuličkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 17. 12. 2016, 21:07
(novy rok)
Evula.U 18. 12. 2016, 21:17
@laskonka333 (silvestr)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie