Vídeňský dort-snadno a rychle
Potřebné ingredience
2 trvanlivé šlehačky,2 vanilkové cukry,1 cukrářská poleva tmavá,korpus na vídeňský dort-nemáte-li čas nebo neradi pečete,koupíte korpus už hotový 3plátový(není to drahé),kdo chce dort mít lepší,koupí si směs na vídeňský dort v prášku a upeče ho podle návodu(bude k tomu potřeba pouze 1 vejce,6 lžic oleje a 2 dl vody)
Postup přípravy
Dortový korpus si upečeme raději den předem.2.den si korpus rozřízneme dlouhým nožem na 3 pláty.Šlehačku spolu s vanilkovým cukrem ušleháme do husta.Na spodní plát natřeme 1/3…
Rychlé šlehačkové řezy-bez vážení
Potřebné ingredience
Na těsto : 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek asi 1/4 l), hrnek cukru , 3 vejce , 1 šlehačka-1/4 l , 1 vanilkový cukr , 1 kypřící prášek , na drobenku:cukr,mouka a tuk , navrch-jakékoliv ovoce,nejlepší jsou meruňky,broskve nebo nastrouhaná jablka se skořicí
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto zamícháme,nalijeme na vymazaný a vysypaný plech,poklademe ovocem a posypeme drobenkou.Pečeme při 200°C asi 10-15 minut.Přeji dobrou chuť.
Prašivá placka
Potřebné ingredience
36dkg polohrubé mouky , 12dkg cukru , vanilkový cukr , 15 dkg tuku -např.Hera , asi 1/4 l mléka , kypřící prášek , 3 vejce , povidla švestková nebo hrušková -jsou-li příliš sladká nebo přislazovaná,dáme do těsta a drobenky méně cukru, na drobenku cukr,tuk a poloh.mouka
Postup přípravy
Utřeme cukr se žloutky a tukem,po trošce přidáme mléko,potom mouku s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Rovnoměrně…
Metrové řezy
Potřebné ingredience
5 vajec , 25 dkg m. cukru , 3/4 sklenice oleje , 2 lžíce teplé vody , 3/4 prášku do peč., 26 dkg hladké mouky , kakao , KRÉM :2 kostky másla , 1/2 l mléka , 2 vanilkové pudinky ,cukr ,rum
Postup přípravy
Budeme potřebovat 2 stejné formy na srnčí hřbet.Žloutky smícháme s cukrem,pomalu po kapkách přiléváme olej(musí mít pokojovou teplotu,jinak by se to mohlo srazit),potom vodu a…
Rychlý univerzální piškotový korpus-recept po babičce
Potřebné ingredience
vejce , polohrubá mouka , cukr krupice ,voda , olej , kypřící prášek (je-li těsto dobře vyšlehané,nemusí být).Na tento recept nemusíme mít přesné kuchyňské váhy,stačí i dvouramenné po babičce.
Postup přípravy
Děláme-li bublaninu s ovocem na klasickou velikost plechu-použijeme 5 vajec.Jako základ na jiné řezy a zákusky-ze 4 vajec.Na roládu-ze 3 vajec.MNOŽSTVÍ:použijeme tolik cukru,kolik…
Olejová dvoubarevná bábovka
Potřebné ingredience
23dkg cukru krupice,25dkg polohrubé mouky,1 sklenice mléka,1 sklenice oleje,1/2 prášku do pečiva,4 vejce,1 lžíce kakaa,1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.Oddělíme bílky,které později vyšleháme na sníh.Šleháme žloutky ,postupně přiléváme po kapkách olej,potom přidáme van. cukr , cukr a…
Kleprlík
Potřebné ingredience
Na piškot:5 vajec,cukr krupice-množství odpovídá váze 5-ti vajec i se skořápkami,polohrubá mouka-váha 4 vajec i se skoř. ,5 lžic oleje,5 lžic vody, 1/2 prášku do pečiva(pokud těsto dobře vyšleháme el. šlehačem,tak nemusí být),KRÉM:1/2 l mléka,1 van. pudink,cukr podle chuti,1 lžíce rumu,1 smetanový nebo méně tučný ale hladký tvaroh;brosvový kompot;ŽELÉ:šťáva z kompotu,2 vanilkové pudinky
Postup přípravy
Ve šlehači šleháme vejce,přidáme cukr,5 lžic vody a pomalu přidáváme po lžíci olej,potom pomalu přisypáváme mouku se zamíchaným práškem do pečiva.Dáme na plech péci do vyhřáté…