Bezlepkový nadýchaný citrónový dort
Potřebné ingredience
250 g bezlepková směs na přípravu bábovky "Il Pane di Anna" , 200 g cukru 150 g žloutku+ 125 g celé vajíčko 50 g rozpuštěného másla nastrouhaná kůra ze 2 citronů
Postup přípravy
Vyšlehejte cukr s vejci, vaječnými žloutky a citronovou kůru. Pomalu přidávejte směs na pečení bábovky " Il Pane di Anna" a opatrně promíchávejte od shora dolů. Nakonec pomalu…
MLÉČNÉ ŘEZY "kinder" - jednoduché, rychlé,výborné a…
Potřebné ingredience
NA TĚSTO : 3 vejce, 4 lžíce cukru krupice, 1,5 lžíce oleje, 1,5 lžíce kakaa, 5 lžic prosáté polohrubé mouky, 3/4 lžičky kypřícího prášku. NA NÁPLŇ: necelá 1/2 kostka másla(125g), 6-7 lžic moučkového cukru, 2 vanilkový cukry, 1 kostka měkkého tvarohu(ne vanička), 1 kelímek zakysané smetany.
Postup přípravy
TĚSTO: Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, a za stálého šlehání přidejte lžíci a půl oleje. Pak po lžičkách mouku s práškem do pečiva a kakaem. To vše vyšlehejte na řídké těstíčko…
Pusinková šlehačka s granátovým jablkem
Potřebné ingredience
1 smetana ke šlehání 250ml 1 pytlík pusinek 1 granátové jablko moučkový cukr na poprášení příprava cca 15 minut 4 osoby cca 50 Kč
Postup přípravy
viděla jsem včera v televizi a dnes narazila na pytlík pusinek, tak jsem vyzkoušela
vychlazenou smetanu ke šlehání vyšleháme v misce skoro do tuha, ale musí zůstat prostor pro…
MOC DOBRÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, ¼ l vlažného mléka, 4 lžičky moučkového cukru, 8 lžic oleje, 2 žloutky, ½ kostky droždí. Suroviny na tvarohovou nádivku: 1-2 kostky tvarohu, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1 žloutek,1 sáček vanilkového pudinku, špetka strouhané citronové kůry, rozinky předem naložené v rumu. Ostatní suroviny: Švestková povidla, drobenka, olej na vytření plíšku, 1 celé vejce.
Postup přípravy
Tvarohový koláček k rannímu kafíčku je vždy velké pochutnání.
Postup – tvarohová nádivka:
Všechny suroviny smícháme a osladíme, jak jsme zvyklí.
Postup – kvásek…
dvoubarevný koláč-vareni.cz
Potřebné ingredience
4 žloutky 200 g moučkového cukru 100 g tuku 1 vanilkový cukr 250 ml mléka 1 lžíce prášku do pečiva 300 g polohrubé mouky 1 lžička kakaa 3 bílky
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem a se změklým tukem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, mléko a mouku, do které jsme předem a pečlivě vmíchali prášek do pečiva. Těsto promícháme a rozdělíme…
VELMI JEMNÝ A VLÁČNÝ MOUČNÍK S KAKAEM A JABLÍČKEM
Potřebné ingredience
Suroviny-těsto (dávka do formy srnčího hřbetu): ½ hrnku hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku krystalového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, ½ hrnku mléka, 1/4 hrnku slunečnicového oleje, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, špetka skořice-prášek, 1 oloupané-nastrouhané jablko nahrubo /jablko zajistí vláčnost moučníku, ale není v něm vůbec znát/.
Postup přípravy
Tento moučníček je velice chutný, když je zaležený do dalšího dne. Pak příjemně provlhne strouhaným jablíčkem a celý prolne chutí skořice, kakaem a vanilkou.
Postup -…
rychlá snickers bábovka
Potřebné ingredience
Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme olej, mléko, cukr, vajíčka a nahrubo nastrouhanou snickersku Vše dobře zamícháme a nalijeme do vymazané formy vysypané strouhankou (bábovka, srnčí hřbet nebo vyšší plech). Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 70 minut (dokud se těsto nelepí na špejli) při 170 .C.
Postup přípravy
Suroviny
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 vejce
1 snickers tyčinka(50-100g)
1 prášek do pečiva
HONEM - HONEM HOSTÉ JDOU
Potřebné ingredience
1/2 Héry, 250g polohrubé mouky,1/4l vlažného mléka,150g cukr moučka,2 vejce,1 prášek do pečiva,3 lžíce kakaa. Čokoláda na polití: 1/2 Héra,2 lžíce kakaa,150gcukr moučka, mléko 1 lžíce.Vše zahřejeme a polijeme korpus.
Postup přípravy
Vše zamícháme a pečeme uprostřed trouby asi na 180°C 20 minut. Na pekáč dáme papír!
Upečené necháme vychladout a polejeme čokoládovou polevou a hned posypeme kokosem.
VÝBORNÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY A…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto - 1 velký koláč: 200 g hladké mouky, 50 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 deci, mléka, 1 polévková lžíce cukru, 1 čajová lžička cukru na kvásek 1/3 kostky droždí, 1 žloutek, 2-3 polévkové lžíce slunečnicového oleje, nebo rozpuštěného másla, 1 polévková lžíce zakysané smetany, nebo bílého neochuceného jogurtu. Suroviny na tvarohovou náplň:1 kostka tvarohu /může být i vanička/, moučkový cukr /dle chuti/, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku pudinkového prášku, rozinky, rum, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na drobenku: ½ skleničky polohrubé mouky, ½ skleničky moučkového cukru, 2 plátky studeného másla. Suroviny na povidlovou náplň: ½ skleničky švestkových povidel, trochu rumu, 1 lžička vlažné vody.
Postup přípravy
Většinou se veškeré náplně u moravských koláčů dávají nahoru do vytlačeného důlku. U nás doma je ale zvykem těsto plnit tvarohem dovnitř, vršek už jen dozdobit povidly a zasypat…