Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový s jablky, polevou a Margotkou

Drobenkový s jablky, polevou a Margotkou

Potřebné ingredience

drobenka, jablka, skořicový cukr, 2 malé kelímky zakysané smetany, 1/2 sáčku vanil.cukru, asi 6dílků čokolády na polevu, 1 Margotka

Postup přípravy

To jsem zase jednou spěchala, tak jsem spáchala tuhle docela rychlou a snadnou dobrotu... druhý den po odležení je nejlepší:-) Vkládám pro inspiraci.
Drobenky dělám vždycky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Trdelník

Trdelník

Potřebné ingredience

Těsto - 500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, 1/2 kostičky droždí, 100 g másla,3 PL oleje, 100 g cukru, 3 PL rumu, sůl , vanilkový cukr................Posyp - ořechy, skořice, cukr

Postup přípravy

Těsto je klasika, nechat vykynout, rozdělit na kousky a natačet na trubičky , já zkusila i na sklenice a šlo to dobře. Nic nesjelo dolů, povedlo se.
Sklenice a trubičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bublanina

Bublanina

Potřebné ingredience

12 vajec, 480g cukru, 360 g hladké mouky, 130 g másla rozpuštěného, 1 ks pečivového prášku, vanilk.cukr, citronová kůra. Ovoce dle výběru.

Postup přípravy

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny ( já v robotu). Protože je pěny hodně, přeliji do větší mísy a ručně lehce vmíchávám hl.mouku s práškem do pečiva a rozpuštěné vlahé máslo.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JAHODOVÝ KOLÁČ - velmi rychlý

JAHODOVÝ KOLÁČ - velmi rychlý

Potřebné ingredience

Těsto: 525 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 8 polévkových lžic oleje, 2 vejce, 370 ml mléka, 1 prášek do pečiva, špetka soli Žmolenka na posypání: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 140 g hrubé mouky

Postup přípravy

Těsto: Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou solí. Po té přidáme olej, vejce a mléko a vše najednou dobře promícháme. Vylijeme na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový "aspikový" dort

Tvarohový "aspikový" dort

Potřebné ingredience

želatina (na vaječnou tlačenku) 1ks, 4dcl mléka studeného, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 5PL ml. cukru, 2 klasické tvarohy (kostky), piškoty, ovoce dle chuti, Granko

Postup přípravy

Do 2 dcl studeného mléka dáme 2 PL želatiny (mě vychází celý sáček) a necháme nabobtnat.
Do kastrolku dáme 2 dcl mléka, 100g másla, 1 vanilková cukr, 5 PL ml. cukru a necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
REBARBOROVÉ ŘEZY S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

REBARBOROVÉ ŘEZY S PUDINKEM A ZAKYSANOU SMETANOU

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g cukru krupice, 300 g hl. mouky, 6 vajec, 1 prášek do pečiva, 150 ml oleje, rebarboru nakrájenou na cca 1 cm. Pudink: 1 l mléka, 2x vanilkový pudink, 1x pistáciový pudink, 5 polévkový lžic cukru. Po upečení: 3x zakysané smetany, 3 vanilkové cukry, mletou skořici na posypání.

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme s cukrem, po té postupně přidáváme olej a po lžicích mouku s promíchanou s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem. Narovnáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JAHODOVÁ ZMRZLINA

JAHODOVÁ ZMRZLINA

Potřebné ingredience

2x smetana ke šlehání, 600 g jahod, 1x vanilkový cukr, 130 g hnědého třtinového cukru (může být i bílý)

Postup přípravy

Smetanu ušleháme do tuha. V další misce rozmixujeme na kaši jahody, vanilkový a třtinový cukr. Po té zlehka vmícháme do ušlehané šlehačky a můžeme plnit do formiček. Vložit do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hrníčková bublanina

Hrníčková bublanina

Potřebné ingredience

2 hrnky poloh.mouky\r\n1 hrnek cukru\r\n1 prášek do pečiva\r\n2 vajíčka\r\n1 hrnek smetany nebo mléka\r\n120g másla\r\novoce čerstvé nebo kompotové

Postup přípravy

Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Hrnek odebereme. Do zbytku vmícháme prášek do pečiva, vajíčka a smetanu. Těsto vlijeme na vymazaný vyšší lech, hustě poklademe ovocem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Babiččina jahodová bublanina

Babiččina jahodová bublanina

Potřebné ingredience

Cukr krupice 250 g /Mléko 1,5 dl /Mouka polohrubá 300 g /Olej 8 lžic /Prášek do pečiva 1 ks /Vejce 4 ks /jahody

Postup přípravy

viz http://www.tradicnirecepty.cz/moucniky/babiccina-jahodova-bublanina/
Prošlehat žloutky a zbylé suroviny, poté vmíchat sníh z bílků. Obložit ovocem a péct na 180´C asi 20…

Zobrazit více...

Kategorie