JAHODOVÝ KOLÁČ - velmi rychlý
Potřebné ingredience
Těsto: 525 g polohrubé mouky, 180 g cukru krupice, 8 polévkových lžic oleje, 2 vejce, 370 ml mléka, 1 prášek do pečiva, špetka soli Žmolenka na posypání: 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 140 g hrubé mouky
Postup přípravy
Žmolenka: Do zvláštní misky dáme mouku, moučkový cukr a máslo. Metličkami nebo ručně uděláme žmolenku.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ
P.S. Jahody můžeme nahradit i jiným ovocem.
Nejdříve promícháme všechny suché přísady - mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou solí. Po té přidáme olej, vejce a mléko a vše najednou dobře promícháme.
Vylijeme na vysoký hluboký plech vyložený pečícím papírem a stěrkou uhladíme do rovna. Poklademe jahodami.
Uděláme žmolenku. Do zvláštní misky dáme mouku, moučkový cukr a máslo a metličkami nebo ručně promícháme.
Jahody posypeme žmolenkou.
Pečeme na 160 stupňů cca 40 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :-) DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé