Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Jahodový koláč

0.0
Jahodový koláč

Potřebné ingredience

Těsto: * 200 g hladké mouky * 100 g másla * 50 g cukru * 1 žloutek * špetka soli Jahodový krém: * 250 g tvarohu * 200 g zakysané smetany * 300 g jahod * 60 g cukru * 1 sáček želatinového ztužovače * 100 ml vody Dále: * mistička jahod * červené dortové želé * 2 lžíce cukru * 250 ml vody

Postup přípravy

Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme a přeneseme do koláčové formy. Dno zatížíme luštěninami, které dáme na kruh z pečícího papíru. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut, poté odstraníme luštěniny a dopečeme při 170°C.

V míse rozmačkáme jahody, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vyšleháme hladký krém. Ve 100 ml vody rozmícháme želatinový ztužovač a postupně ho zašleháme do jahodového krém. Krém nalijeme na upečený korpus. Necháme ztuhnout v chladu.

Jahody omyjeme, necháme oschnout a rozpůlíme. Půlkami jahod ozdobíme dort. Dortové želé rozmícháme ve 250 ml vody, přivedeme k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Když začne tuhnout, nalijeme želé na vrch koláče.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ONdráčci 26. 6. 2010, 10:47
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie