♥ Schwarzwaldská višňová roláda ♥
Potřebné ingredience
6 vajec, 14 dkg cukru krupice, 3 dkg kakaa + 5 dkg hl. mouky, na krém: 360 ml šlehačky 33%, 1,5 balení ztužovače šlehačky, višňová marmeláda nebo džem, višně kompotované
Postup přípravy
Ušleháme sníh ze 4 bílků. V jiné míse vyšleháme 2 celá vejce + 4 žloutky + cukr krupice. Do vyšlehané žloutkové směsi prosijeme kakao s moukou a opatrně zamícháme sníh z bílků.
Linecké řezy s tvarohem a marmeládou
Potřebné ingredience
Těsto: 42 dkg hladké mouky, 14 dkg cukr moučka, 28 dkg Hera nebo máslo, 2 žloutky, 1/2 vanilkového cukru, 1/2 prášku do pečiva Tvaroh: 2 vaničky polotučného tvarohu, 1 ks vanilkový cukr, 2 vejce, cukr moučka podle chuti, nahoru marmeláda
Postup přípravy
Všechny přísady na těsto zpracujeme, 1/3 oddělíme na horní mřížku. Na pečící papír vyválíme 2/3 těsta, na to vylijeme ochucený tvaroh. Z 1/3 těsta vyválíme plát, ze kterého…
♥ Smetanovo - jahodová zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
1/2 kg jahod, 400 ml smetany na šlehání, salko asi jen menší půlku konzervy ( kdo nechce sladké dá tatru ), cukr dle chuti, ale sladké je to ze salka dost
Postup přípravy
Jahody rozmixujeme s cukrem dle chuti, smetanu ušleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zamícháme asi půl konzervy salka nebo tatry, ale ta je řídká, snad to nevadí. Do plast. misky…
♥ Harlekýn ♥
Potřebné ingredience
Piškot: 3 vejce, 9 dkg hl. mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 lžíce oleje, kakao ( míchám mouku s kakaem 7 dkg mouky, 2 dkg kakaa ), 2x šlehačka na šlehání nejméně 33%, ledové kaštany, ztužovač, kakao a cukr na paříž.
Postup přípravy
Ušleháme sníh z bílků, zašleháme cukr a žloutky. Prosijeme mouku s kakaem, zamícháme a přidáme olej. Dortová forma o průměru 26, vyložená pečícím papírem. Pečeme zhruba 15-20…
Skládanky z listového a křehkého těsta
Potřebné ingredience
Sladká varianta : listové těsto, křehké těsto ( 2 x 250 ml hladké mouky, sůl, 20 dkg hery, pár kapek octu, 100 ml vody, mouku jsem trošku přidala ), nádivky: maková, tvarohová, jablečná, Slaná varianta: slanina, šunka (salám), cibule, 1 vejce, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, tvrdý sýr
Postup přípravy
Sladké skládanky jsem dělala podle Iva M. (Inecka) ID 96902, jen jsem dala jen listové těsto bez strouhanky, naplnila různýma náplněma, potřela vajíčkem.
Jablečná náplň:…
BUBLANINKA S ČOKOLÁDOU
Potřebné ingredience
Těsto jako na bublaninu od babici, kdo neví tady je receptík: 3 hr.hl mouky, 2 hr. cukru (krupice, moučka je to jedno ), 1 hr. sodovky nebo vody, 1 hr. rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 PDP, 1 van. cukr, 1 a 3/4 čokolády na vaření. Hrnek o objemu asi 2 dcl, vše smícháme, nic nešleháme, je to rychlovka.
Postup přípravy
Vylijeme na pečící papír půl těsta světlého, zbytek obarvíme kakaem(nemusíme) a nalijeme na světlé. Do toho dáváme čokoládu, půl čtverečku. Můžeme po upečení ještě přizdobit…
Rychlá puntíková buchta s tvarohem
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, asi 3 lžíce kakaa, 2 vejce, na puntíky: polotučný nebo tučný tvaroh ve vaničce, 1 van.cukr, 1 vejce (nemusí být), cukr dle chuti
Postup přípravy
Smícháme všechny surovimy na těsto, smícháme tvaroh se všemi přísadami.Těsto vylijeme na pečící papír na plech s vyšším okrajem, děláme lžící puntíky z tvarohu. Pečeme při 180…
PIŠKOTOVÉ ŘEZY SE ŠLEHAČKOU A KOUSKY ČOKOLÁDY
Potřebné ingredience
Piškot, rozpis na plech: 6 vajec, 18 dkg hl. mouky, ( když chcete piškot kakaový, dávám asi 2-3 dkg kakaa, o to míň mouky ),18 dkg cukr krupice,3 lžíce oleje, pečící papír Na krém: 2 šlehačky 33%, 2 ztužovače šlehačky, 1 vanilkový cukr, 1 čokoláda na vaření (figaro)
Postup přípravy
Ušleháme 6 bílků na sníh, pak zašleháme cukr a nakonec žloutky. ZAMÍCHÁME mouky smíchanou s kakaem a nakonec olej. Vylejeme na plech na pečící papír a pečeme zhruba 10 minut,…
BORŮVKOVÉ PIŠKOTOVÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
Piškot: 6 vajec, 18 dkg hl. mouky, 18 dkg cukru krupice, 1 lžíce oleje. Náplň: Tučný tvaroh ve vaničce, 3 x zakysaná smetana, 1 šlehačka 33% , cukr dle chuti,2 ks želatinový ztužovač nebo želatina v prášku, jak je kdo zvyklý, nahoru želatina, borůvky
Postup přípravy
Bílky ušleháme do pevného sněhu, zašleháme cukr a pak zašleháme žloutky, přidáme mouku a olej.
Těsto vylijeme na pečící papír a upečeme. Necháme piškot vychládnout. Zatím si…
JAHODOVÉ KOSTKY BEZ PEČENÍ !!!!!!
Potřebné ingredience
Všechny je určitě znáte, ale pečené. Já letos zkusila rychlejší variantu. Cukrářské piškoty 1 - 1,5 balení menší, 20 dkg jahod, 1 šlehačka na šlehání 33%, 1 želatinový ztužovač Dr. Oetker, cukr dle chuti, želatina
Postup přípravy
Napřed najdeme vhodnou nádobu, třeba plastovou misku, jako v mém případě.
Na dno misky si naskládáme cukrářské piškoty, můžeme je potřít jahodovou marmeládou, ale já radši…