Bebe střecha s banánem
Potřebné ingredience
2 balení bebe sušenek, 500g tvarohu, 110 - 120g cukru, 1/2 pudinkového prášku, 200g mléka, 150g másla, rum, vanilka, 2 - 3 banány, čokoláda
Postup přípravy
Z mléka a pudinku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté ušleháme máslo s cukrem do pěny, postupně zašleháme pudink, tvaroh, rum a vanilku. Ze sušenek vytvoříme obdélník 7x3…
Banánový dezert
Potřebné ingredience
3 zralé banány, skořice, 2 malé lžíce medu, 150g jogurtu
Postup přípravy
Kousky banánů pečeme v troubě na 180°C 10 min., poté zasypeme skořicí, pokapeme medem a pečeme ještě 8 min. Necháme vychladnout. Poté rozmixujeme s jogurtem, dáme do skleniček a…
Citrusový dezert
Potřebné ingredience
Piškot: 5 vajec, 70g cukru, 130g hrubé mouky, sůl. Citrónová náplň: 1 a 1/2 šlehačky, 1 ztužovač, šťáva z 1 citrónu. Pomerančová náplň: 400g pomerančového džusu (vymačkané šťávy), 1 vanilkový pudink, 2 malé lžíce cukru, 50g másla
Postup přípravy
Z bílků, soli a části cukru vyšleháme sníh. Zbylý cukr vyšleháme se žloutky do pěny, přidáme mouku a nakonec sníh. Pečeme na nízkém plechu asi 10 min. na 200°C. Necháme…
SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 40 g cukru, 30 ml oleje, 1-2 celá vejce střední velikosti, ½ kostky čerstvého droždí, 1/2 deci vlažné vody, špetka soli, 1 žloutek + lžička mléka na potření, čokoládový oříškový krém (nutela nebo jiné náplně), vanilkový cukr.
Postup přípravy
V malé misce spojíme droždí, vlažnou vodu, cukr, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít.
Pak přelijeme do mísy a spolu se zbývající moukou, mlékem, olejem, vejcem a solí…
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky
Potřebné ingredience
190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…
Ořechový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto smíchat.
Citrónový chlebíček s LM
Potřebné ingredience
Rozkvas: 50g mléka, 50g polohrubé mouky, 20g cukru, 1lžíce LM. Těsto: 150g cukru, 140g měkkého másla, 50g mléka, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, šťáva a kůra z 1-2 citrónů, sůl
Postup přípravy
Asi 9-12 hodin předem připravíme rozkvas smícháním všech surovin. Všechny suroviny do těsta musí mít pokojovou teplotu, jinak se srazí. Bílky vyšleháme s polovinou cukru. V jiné…
Domácí pribiňák
Potřebné ingredience
1 šlehačka, 2 malé lžíce cukru, vanilka, 1 tvaroh
Postup přípravy
Šlehačku s cukrem vyšleháme téměř dotuha, poté přidáme tvaroh, vanilku a ještě nějakou dobu šleháme. Dáme do skleniček a necháme přes noc vychladit. Krém má i typické bublinky ve…
Sypaný koláč s tvarohem
Potřebné ingredience
100g polohrubé mouky, 100g celozrnné špaldy, 40g cukru, 1/2 PP, 125g másla rozpuštěného nebo nakrájeného na co nejtenčí plátky. Náplň: 2 tvarohy, cukr a med podle chuti, 2 vejce, citrónová kůra, mléko dle hustoty tvarohu, rozinky
Postup přípravy
Sypké suroviny smícháme. Na dno pekáčku dáme polovinu másla, nasypeme polovinu sypké směsi, na to tvarohovou náplň (vše smíchat do řidší konzistence), nasypeme rozinky, zasypeme…
Čokoládové mufiny
Potřebné ingredience
150g hladké mouky, 100g hladké špaldové mouky, 90h cukru, 40g kakaa, 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 vejce, 230g zakysané smetany, 120g kefíru, cca 50g mléka, 90g rozpuštěného másla
Postup přípravy
Smícháme zvlášť suché a mokré ingredience, poté spojíme (stačí lehce promíchat). Naplníme formičky a pečeme na 170 - 180°C asi 20min.