Šlehačkový beránek
Potřebné ingredience
Polohrubá mouka 2 sklenice , Cukr 1 sklenice , Šlehačka 1 ks, Vejce 4 ks , Vanilkový cukr , Prášek do pečiva , Citronová kůra
Postup přípravy
Postup přípravy:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou, zalijeme šlehačkou, dobře…
Cukrářská vánočka
Potřebné ingredience
Suroviny:500 g polohrubé mouky, 110 g másla, 110 g cukru, vanilka (příp. vanilkový cukr), 2 žloutky, 30 g droždí, 1/4 l mléka, 50 g rozinek, 50 g mandlí, špetka citronové kůry, špetka muškátového oříšku a anýzu, špetka soli, vejce na potření a pár mandlí na posypání
Postup přípravy
Postup:Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s…
velikonoční beránek se zajíčky
Potřebné ingredience
biskupský chlebíček, čokoládová poleva, bílková poleva na zdobení,
NUTTELA ROLÁDA..
Potřebné ingredience
5 vejíček 5 PL cukru 5 PL mouky (4 polohrubá, 1 hladká) kakao kdo chce může přidat vanilkový cukr
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu postupně a hlavně pomalu vmícháváme žloutky postupně i cukr a mouky (a vanilkový cukr kdo dává). Těsto rozdělíme na dvě…
Karamelový větrník na plech...
Potřebné ingredience
na těsto: 750 ml vody 23 dkg másla 23 dkg hladké mouky špetka soli 8 vajec 1. náplň: 750 ml mléka 2 karamelové pudinky cukr moučka 1 máslo 2. náplň: 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky cukr karamelová poleva: 25 dkg cukru krupice 1-2 smetany ke šlehání
Postup přípravy
Těsto:
Rozehřejeme vodu s máslem a solí, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se těsto nelepí na hrnec ani vařečku (trvá to asi 4 minuty)…
Čtyřpatrové řezy (podle časopisu Albert)
Potřebné ingredience
1 sáček vanilkového + 1 sáček čokoládového pudinkového prášku 1 litr mléka + cukr krupice máslo na vymazání plechu 2–3 lžíce hrubé mouky 800 g zakysané smetany 1 balení 33% smetany 2 velké tyčinky margot Na těsto: 4 vejce 200 g krupicového cukru 320 g polohrubé mouky půl sáčku prášku do pečiva 100 ml slunečnicového oleje + 100 ml mléka
Postup přípravy
Podle návodu na obalu uvařte oba pudinky a nechte je zchladnout.
Mezitím udělejte těsto: žloutky utřete s cukrem doběla. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a postupně…