Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kočičí oči

Kočičí oči

Potřebné ingredience

na malou formu biskups.chlebíčku budeme potřebovat-100 g moučk. cukru,100 g hery, 3 vejce, 3 lžíce kakaa, 150 g polohr.mouky, 0,5 balíčku prdopeče,12 lžic mléka,2 lžíce rumu,piškoty a džem na slepení, tuk a strouhanka na vysyp.formy............j ádělám ve velké formě,dělám tedy z dvojité dávky

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Karamelové vlny

Karamelové vlny

Potřebné ingredience

Tip na dezert Karamelové vlny Výborné,krémové a vcelku jednoduché. Rozpis na středně normlně velký plech do trouby Odpalované těsto,vaše oblíbené nebo můžete zkusit to mé 250ml mléka(můžete dát s vodou 1:1) větší špetka soli 1 lžíce cukru 100g másla (Hera máslová,Zlatá Hana..) 140g hladké mouky 4 vejce Dáme do hrnce mlíko/vodu,tuk,cukr,sůl a necháme vařit,jen co se ohřeje do varu přidáme mouku a mícháme dokud se těsto nezačne pěkně odlepovat od stěn a nedrží v takové kouli,jakmile těsto nelepí na hrnec a drží tvar dáme strannou (1-2 minuty odpalování) Do vlažného těsta postupně zašleháme vejce,jedno po druhém a vznikne lepkavá hmota ,kterou natřeme ve slabé vrstvě na pečící papír a pečeme na 220°C do červena(po upečení jedné strany na krátko otočím spodek nahoru) Než nám pláty vychladnou připravíme si jeden pudink 220ml mléka a 1 šlehačka na šlehání,1 karamelový pudink Dr. Otker Premium s opravdovým karamelem,2 lžíce cukru(později dochutíme moučkovým cukrem) Uvaříme hustější pudink,který necháme vychladnout,po vychladnutí do něj zašleháme měkké máslo,dochutíme moučkovým cukrem.natřeme na jeden plát přiklopíme druhým a hodně pocukrujeme.

Postup přípravy

Dáme do hrnce mlíko/vodu,tuk,cukr,sůl a necháme vařit,jen co se ohřeje do varu přidáme mouku a mícháme dokud se těsto nezačne pěkně odlepovat od stěn a nedrží v takové kouli…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kynuté buchty s tvarohem opravdu luxusní:-)

Kynuté buchty s tvarohem opravdu luxusní:-)

Potřebné ingredience

Těsto: 650 g hladké mouky, 350 ml teplého mléka, 100 ml oleje, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 1 kostičku droždí, sádlo, máslo, olej Tvarohová náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr, šlehačku

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, olej, mléko a kvásek. Těsto zaděláme a necháme vykynout. Po vykynutí vyválíme z těsta placku, vykrájíme z ní kolečka, na která naneseme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtový koláč s ovocem

Jogurtový koláč s ovocem

Potřebné ingredience

1 a 1/2 kelímku polohrubé mouky 1 kelímek bílého jogurtu - já používám Holandii 1 kelímek cukru 2 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva ovoce - nejraději mám meruňky, ale je to na Vás tuk a mouka na vysypání plechu. Žmolenka - drobenka 100 g polohrubé mouky 80 g pískového cukru 60 g másla

Postup přípravy

Tento koláč je v naší rodině velice oblíbený a pokud ho vyzkoušíte tak poznáte proč.
Je totiž neskutečně dobrý a určitě si ho oblíbíte.

Na těsto se nic neváží,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
svatební rolády

svatební rolády

Potřebné ingredience

na roládu- 5 vajec, 100g cukru krystal, 100g polohrubé mouky, 1/2 PRDP, péct na 170 stupňů cca 15 minut

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**

**Můj kynutý rybízový koláč s tvarohem**

Potřebné ingredience

**500g polohrubé mouky**80g jemného krystal cukru**1 vanilkový cukr** **2 žloutky**21g čerstvého droždí (1/2 kostky)**100 g másla **250ml vlažného mléka**špetka soli**citronová kůra** Náplň: **2 kostky tvarohu**1 žloutek**cukr dle chuti,aby to bylo spíš sladší** Drobenka: **polohrubá mouka**práškový cukr** máslo**dále obraný rybíz cca 400 až 450g**

Postup přípravy

**Těsto připravíme buď klasickým způsobem (návod naleznete u mě v receptech - recept na kynutý koláč s povidlím a tvarohem) a nebo v pekárně.**Všechny suroviny musí mít pokojovou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jednoduchý koláč s meruňkami a drobenkou

Jednoduchý koláč s meruňkami a drobenkou

Potřebné ingredience

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krystal cukru, 1 PRDP, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 1kg meruněk drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 3/4 hrnku krystal cukru, 80g másla

Postup přípravy

ze sypkých přísad, mléka a oleje vypracujeme těsto a vylejeme na pečící papír, poklademe vypeckovanými meruňkami a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 min na 170…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Excelentní bábovka Margitka-děkuji Moničce

Excelentní bábovka Margitka-děkuji Moničce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek cukr krystal 3 vejce 1 smetana ke šlehání (250 ml) 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 2 polévkové lžíce oleje 2 polévkové lžíce kakaa 3 polévkové lžíce kokosu strouhaného 3 polévkové lžíce plátkových mandlí 1 tyčinka Margot panák rumu (já použila bílý rum-Havana) troška oleje na výmaz formy hrubá mouka na výsyp (měla jsem polohrubou,stačí)

Postup přípravy

míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na hrubo), rum.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÁ BUCHTA S TVAROHEM

OVOCNÁ BUCHTA S TVAROHEM

Potřebné ingredience

krém 2 lžíce vanilkový pudink 100 g máslo ,500 g tvaroh ,2 ks vanilkový cukr , těsto -4 ks bílek, 100 g cukr krupice ,50 g polohrubá mouka ,50 ml olej ......dělám dvojté dávky

Postup přípravy

Bílky s polovinou cukru vyšleháme v tuhý sníh, opatrně přidáme zbytek cukru, mouku a olej. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Snadná jahodová roláda s pribináčkem

Snadná jahodová roláda s pribináčkem

Potřebné ingredience

KORPUS: 5 lžic hl. mouky (zarovnané), 5 lžic krupicového cukru, 3 žloutky, 3 bílky na sníh, 1 vanilkový cukr NÁPLŇ: cca 200g jahod, 60g jahodového džemu, 1 šlehačka, 1 velký pribinák ( lze nahradit 100g tvarohu s cukrem nebo jiným smetanovým krémem- Mráček, Pacholíček….)), 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

V misce vyšleháme 3 žloutky s vanilkovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh, přidáme krupicový cukr a přidáme do misky ke žloutkům, do takto vzniklé směsi prosejeme hladkou mouku a…

Zobrazit více...

Kategorie