Čokoládovo-arašídová omáčka na zmrzlinu
Potřebné ingredience
175 ml smetany ke šlehání, 100 g kvalitní mléčné čokolády /ne Milku, ta je příšerně sladká/ - já používám Lindt, 100 g jemného arašídového másla, 3-4 polévkové lžíce javorového sirupu (podle chuti) a nakonec pár kopečků dobré zmrzliny
Postup přípravy
Smetanu, čokoládu nalámanou na kousky, arašídové máslo a javorový sirup dáme do hrnce a za občasného míchání necháme při nížší teplotě rozpustit. Za 2 minuty máte hotovo!
Do…
Hraběnčiny řezy
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 žloutky, 60g cukru krupice, 3g prdopeč, 225g polohrubé mouky, 125g hery, 1-2 lžíce mléka.
/
Na náplň: 4 akorátní jablka, vanilkový nebo skořicový cukr, 2 bílky, 30g cukru moučka, rybízová marmeláda
Postup přípravy
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme tbylé ingredience na těsto a zpracujeme. 1/3 těsta dáme do mražáku a 2/3 do lednice. Necháme půl hoďky odpočinout. 2/3 těsta vyválíme na vymazaný…
Míša řezy
Potřebné ingredience
Na těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžíce oleje, 30 g kakaa, 5 lžic polohrubé mouky, 1 1/4 prášku do pečiva./Na krém: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 150 g cukru, rum. Na polevu: 125 g 100 % tuku, kakao, 100 g cukru
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný…