Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jogurtová bábovka s citronem

Jogurtová bábovka s citronem

Potřebné ingredience

300 g hladké (špaldové nebo půl na půl) mouky, 4 velká vejce, cca 220 g (třinového) cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 300 g bílého jogurtu, 1 a 1/2 prášku do pečiva, 150 ml oleje, kůra z 1 citronu a 5 kapek citron.oleje (nemusí být). Možno přidat rozinky. Olej, kokos nebo mouka na vymazání formy.

Postup přípravy

Velmi jednoduchý postup: vše déle šlehat ve větší míse, až vznike hladká směs. Používam robot. Těsto je poměrně řídké. Nakonec vsypu pár rozinek. Naleju do formy, kterou jsem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kávová brioška z remosky

Kávová brioška z remosky

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky, 3 g sušeného droždí, 70 g cukru krupice, 110 g sýra mascarpone, 60 ml kávy (espresso nebo moka), 60 ml vlažného mléka, moučkový cukr nebo čokoláda + čokoládové hoblinky na závěrečné dozdobení

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Nejprve si připravit espresso nebo…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Jahodovo-kokosový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 50 g cukru krupice, 1 vejce, 25 g rozpuštěného másla, 130 g jahodového podmáslí, 50 g strouhaného kokosu, 80 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku, malá špetka sody, 200 g jahod; * NA OZDOBU: několik čerstvých jahod, 50 g čokolády na vaření, kousek másla

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 22 cm.

Jahody do těsta pokrájet na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti plodů),…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pouťové koláče z Chodska

Pouťové koláče z Chodska

Potřebné ingredience

5 vajec, 250 g cukru, 250 g másla, 250 ml mléka, 2 kostičky droždí, 250 ml šlehačky, 2 lžičky soli, 1000 g hladké mouky

Postup přípravy

Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek.
Vejce, cukr a máslo utřeme. Pak přidáme vzešlý kvásek a ostatní suroviny. Zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Crostata

Crostata

Potřebné ingredience

115g studeného másla, 60g podmáslí, 1 - 2 lžíce rumu, 120g hladké mouky, 1/2 lžíce cukru, 2 lžíce kukuřičné mouky, sůl. Náplň: 400g jahod, šťáva z 1/2 citrónu, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, jahodový džem. Na potření: 1 vejce. Cukr na posypání

Postup přípravy

Polovinu másla nahrubo nastrouhat, druhou část nakrájet na malé kostičky. Obě misky s máslem dát na 15-20 min. do mrazáku. V jiné míse smícháme mouky, cukr a sůl a dáme také do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkové ořechové řezy

Bílkové ořechové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 7 bílků, 140 g cukru krupice, 140 g nastrouhaných ořechů, 70 g polohrubé mouky. Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smetany 33%, 1 PL cukru moučka, 3 PL nutelly. Dále: trochu strouhaného kokosu a čokolády.

Postup přípravy

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého opatrně vmícháme ořechy s moukou. Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme.
Z vychladlého korpusu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Třešňový moučník z remosky

Třešňový moučník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, malá špetka soli, 80 g změklého másla, 130 g cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu, 130 g řeckého jogurtu, 200 g třešní; * POLEVA: 40 g plátků mandlí, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžíce rozpuštěného másla; * GLAZURA: 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, ½ lžičky vanilkového extraktu, 1 lžíce mléka

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,2 l (tady konkrétně je forma Silikomart Saturn), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Třešně vypeckovat a pokrájet na poloviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ovocný z remosky

Ovocný z remosky

Potřebné ingredience

200 g cukru, 3 vejce,100 g hladké mouky, 50 g špaldové mouky, 50 g mandlové mouky, 1-2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g másla, 100 g podmáslí, ½ balíčku prášku do pečiva, 100-150 g drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ostružiny...), moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Raggio), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr vyšlehat do pěny.
Přidat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nepečená smetanová pochoutka

Nepečená smetanová pochoutka

Potřebné ingredience

Krém: 250 g polotučného tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 250 ml smetany 33 %, cukr moučka dle chuti, 4 želatinové plátky. Dále: 1 balení cukrářských piškotů, 50 g hořké čokolády, trochu mléka (nebo rumu), asi 5 jahod.

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení (nejdřív ustřihneme 2 proužky papíru na krátké strany, pak vyložíme delší strany spolu se dnem formy).
Tvaroh,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Celozrnný perník

Celozrnný perník

Potřebné ingredience

3 vejce, 50g oleje, 100g cukru, 1/2 PP, skořice, perníkové koření, 150g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 75g mléka. Poleva: citrónová šťáva, cukr moučka

Postup přípravy

Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej. Poté přimícháme mouku s kořením, PP a kakaem. Nakonec vmícháme sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30min. Po vychladnutí…

Zobrazit více...

Kategorie