LISTOVÝ ZÁVIN S JABLEČNOU NÁPLNÍ A VLAŠSKÝMI OŘECHY
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta,1 celé vejce na potření. Náplň: 4-5 nahrubo strouhaných jablíček, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového skořicového cukru, plná hrst sekaných vlašských ořechů.
Postup přípravy
Pokud jablečnou náplň na rozváleném listovém plátu posypeme ještě sekanými vlašskými ořechy, rozhodně to závinu dodá na větší chuti.
Postup:
Balíček listového těsta…
NÁŠ OBLÍBENÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S PŘÍCHUTÍ KOKOSU -…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 1 + ½ čtvrtlitrového hrnku polohrubé mouky, ½ hrnku hladké mouky, ½ sáčku kokosového pudinku, 1 hrnek krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1-2 polévkové lžíce strouhaného kokosu, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje. Suroviny na náplň: 2 vaničky nebo 2 kostky tvarohu, 4-5 polévkové lžíce moučkového cukru-množství dle vlastní chuti, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kokosového pudinku, 2 celá vejce, strouhaná citronová kůra z půlky citronu.
Postup přípravy
Rychlý, snadný a dobrý koláč upečený na plechu.
Postup:
Všechny suroviny na těsto rozmícháme v míse a malou část si dáme bokem.
Těsto vlijeme na vymazaný a…
MANDARINKOVÝ KRÉM – VÝTEČNÝ OVOCNÝ DEZERT
Potřebné ingredience
Suroviny:150-160 g cukru krystalu, 60-70 g škrobové moučky, 2 žloutky, 6 dobře omytých mandarinek, 1/2 l vody na vyluhování kůry, kakaový linecký korpus.
Postup přípravy
Mandarinkový krém je velmi občerstvující ovocný dezert, který se ještě navíc hodí k naplnění upečených lineckých koláčů, košíčků včetně plátů a korpusů z listového těsta.
NADÝCHANÁ BÁBOVKA S TVAROHEM A POMERANČOVOU ŠŤÁVOU
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek + necelá půlka hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukru-jemného krystalu, 1-2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 5 vajec, 1 kostka tvarohu (250 g), 1 hrnek rozpuštěného vlahého másla, 2-3 polévkové lžíce pomerančové šťávy, 1 polévková lžíce nastrouhané pomerančové kůry.
Postup přípravy
Bábovka by se dala také nazvat „voňavá po pomerančích a jemná po tvarohu“.
Postup:
Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme celá vejce (stále…
BANÁNOVÉ KOSTKY BEZ VAJEC – MĚKKÉ I KŘUPAVÉ ZÁROVEŇ
Potřebné ingredience
Suché ingredience: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 225 g tmavého cukru. Mokré ingredience: 100 ml slunečnicového oleje, 50 ml vody, 4 zralé banány, trochu rumu.
Postup přípravy
Nahoře příjemně křupavý díky cukru a uvnitř pěkně měkkoučký díky banánům. Tak se dá popsat tento moučník - další v pořadí pro všechny, kteří vejce nemohou konzumovat.
JOGURTOVÝ KOLÁČ S MERUŇKAMI – JEMNÝ A KŘEHKÝ
Potřebné ingredience
Suroviny: 120 g cukru krystal, 2 vejce, 100 g rozpuštěného vlahého másla, 125 g jogurtu s meruňkovou příchutí, 150 g hladké mouky, 70 g škrobové moučky, 1 sáček kypřícíhp prášku do pečiva, Kompotované a okapané meruňky.
Postup přípravy
Koláček je přidáním jogurtu a škrobové moučky velmi jemný a křehký - s meruňkami navíc chuťově výrazný a opravdu výborný.
Postup:
Vypracujeme těsto a nalijeme do…
LAHODNÁ KAKAOVÁ POLEVA NA KAŽDÝ MOUČNÍK - RYCHLÁ A…
Potřebné ingredience
Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce kvalitního tmavého práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).
Postup přípravy
Kakaová poleva je připravená velmi rychle a jednoduše, vkládám ji zde do receptů samostatně i když ji uvádím u dvou svých předchozích moučníků.
Postup:
V misce…
NEPEČENÉ DORTÍČKY - JEMNÝ KRÉMOVÝ DEZERT S PIŠKOTY
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 velké balení kulatých dětských piškotů, 2 kelímky smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana (nemusí být), 2 pomazánkové másla, 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, silná káva, 1 polévková lžíce rumu, (pro děti ovocná šťáva, nejlépe mandarinková z kompotu, bez kávy a rumu).
Postup přípravy
Občas tenhle dezert děláme doma snad všichni a já ho ráda připomenu, vždyť je tak lahodný.
Postup:
Předem uvaříme silnou kávu, necháme ji vychladit a přilijeme do ní…
NADÝCHANÉ PERNÍKOVÉ ŘEZY SE SKOŘICÍ A OŘECHY-HRNÍČKOVÝ…
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto-suché ingredience: 1 čtvrtlitrový hrnek hladké mouky, ½ hrnku polohrubé mouky, ¾ hrnku krystalového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru (10 g), ½ sáčku čokoládového pudinku v prášku (20 g), ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva (6-7 g), ½ sáčku kypřícího prášku do perníku (6-7 g), ½ kávové lžičky mleté skořice, 2-3 polévkové lžíce hrubě nasekaných vlašských ořechů. Suroviny na těsto-mokré ingredience: 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 1-2 celé vejce, 2 zarovnané polévkové lžíce džemu-nejlépe švestkových povidel. Suroviny na polevu: 4 polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce práškového kakaa, 1 polévková lžíce másla, 2-3 polévkové lžíce horké vody (množství podle hustoty).
Postup přípravy
Perníkové těsto při použití všech předepsaných surovin je nevídaně nadýchané a vysoké. A protože je upečený moučník vláčný a velmi lehký, stačí ho nakrájet jen na kostky a…
RYCHLÉ A MĚKKÉ ŘEZY S KOKOSEM, PUDINKEM A HRUŠKAMI
Potřebné ingredience
Suroviny-drobenkové těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g kokosu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g tuku (másla nebo hery-i napůl), 1 celé vejce. Suroviny na pudinkovou náplň: 1 l mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 3 necelé polévkové lžíce cukru krystal, 1 polévková lžíce rumu. Suroviny na kakaovou polevu: 1 polévková lžíce kakaa, 3 vrchovaté polévkové lžíce moučkového cukru, 1 polévková lžíce másla, 3 polévkové lžíce horké vody. Ostatní suroviny: Předem okapané kompotované hrušky.
Postup přípravy
Zase ten kokos – je prostě skvělý i v tomto rychlém moučníku z plechu, který je doplněný pudinkem, hruškami a ještě navíc ozdobený kakaovou polevou. Koláček je díky všem těmto…