Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

MANDARINKOVÝ KRÉM – VÝTEČNÝ OVOCNÝ DEZERT

0.0
MANDARINKOVÝ KRÉM – VÝTEČNÝ OVOCNÝ DEZERT

Potřebné ingredience

Suroviny:150-160 g cukru krystalu, 60-70 g škrobové moučky, 2 žloutky, 6 dobře omytých mandarinek, 1/2 l vody na vyluhování kůry, kakaový linecký korpus.

Postup přípravy

Mandarinkový krém je velmi občerstvující ovocný dezert, který se ještě navíc hodí k naplnění upečených lineckých koláčů, košíčků včetně plátů a korpusů z listového těsta.

Postup:

Vymačkáme ze všech mandarinek šťávu a zbylou kůru dáme vyluhovat do půl litru horké vody, kde ji necháme až do vychládnutí.

Dále vyšleháme cukr se žloutky, postupně vmícháme škrobovou moučku a přidáváme scezenou mandarinkovou šťávu a vyluhovanou vodu z mandarinkové kůry-rovněž scezenou. Za stálého míchání směs pozvolna povaříme asi 5-8 minut, až hmota zhoustne a necháme vychladnout.

Vychlazený krém můžeme konzumovat samostaně, nebo jím naplníme moučníky dle svého zvážení.

Přeji dobrou chuť.

Na obrázku jsou vymačkané a očištěné půlky mandarinkové kůry nachystané k vyluhování. Šťávu prozatím dáme bokem.

Pěkný záběr kůry, kterou jsme ponořili do misky s horkou vodou - vše necháme vychladnout.

Studený vyluhovaný nálev přecedíme do nádobky, v které jsou připravené suroviny na směs ještě před vařením.

Mandarinková směs - všechny suroviny včetně mandarinkové šťávy a vyluhovaného nálevu (viz postup v receptu) mírně vaříme do zhoustnutí a máme hotovo.

Hotový vychlazený krém v pohárku můžeme libovolně dozdobit.

Krémem je také možno naplnit upečené světlé i kakaové linecké korpusy na koláče, misky, košíčky apod.

Plněný kakaový srnčí hřbet z lineckého těsta, dozdobený mandarinkou a kiwi, je další z výborných možností, kde uplatnit krém.

Pochutnání.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie