MANDARINKOVÝ KRÉM – VÝTEČNÝ OVOCNÝ DEZERT
Potřebné ingredience
Suroviny:150-160 g cukru krystalu, 60-70 g škrobové moučky, 2 žloutky, 6 dobře omytých mandarinek, 1/2 l vody na vyluhování kůry, kakaový linecký korpus.
Postup přípravy
Postup:
Vymačkáme ze všech mandarinek šťávu a zbylou kůru dáme vyluhovat do půl litru horké vody, kde ji necháme až do vychládnutí.
Dále vyšleháme cukr se žloutky, postupně vmícháme škrobovou moučku a přidáváme scezenou mandarinkovou šťávu a vyluhovanou vodu z mandarinkové kůry-rovněž scezenou. Za stálého míchání směs pozvolna povaříme asi 5-8 minut, až hmota zhoustne a necháme vychladnout.
Vychlazený krém můžeme konzumovat samostaně, nebo jím naplníme moučníky dle svého zvážení.
Přeji dobrou chuť.
Na obrázku jsou vymačkané a očištěné půlky mandarinkové kůry nachystané k vyluhování. Šťávu prozatím dáme bokem.
Pěkný záběr kůry, kterou jsme ponořili do misky s horkou vodou - vše necháme vychladnout.
Studený vyluhovaný nálev přecedíme do nádobky, v které jsou připravené suroviny na směs ještě před vařením.
Mandarinková směs - všechny suroviny včetně mandarinkové šťávy a vyluhovaného nálevu (viz postup v receptu) mírně vaříme do zhoustnutí a máme hotovo.
Hotový vychlazený krém v pohárku můžeme libovolně dozdobit.
Krémem je také možno naplnit upečené světlé i kakaové linecké korpusy na koláče, misky, košíčky apod.
Plněný kakaový srnčí hřbet z lineckého těsta, dozdobený mandarinkou a kiwi, je další z výborných možností, kde uplatnit krém.
Pochutnání.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé