Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
JABLKOVÝ  MŘÍŽKOVÝ  KOLÁČ

JABLKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 20dkg cukru, 2 vejce, 1 Hera, 1 prášek do pečiva, trošku soli, citr. kůra. Jablka - oloupaná a nastrouhaná na hrubém struhadle, cukr, skořice.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme na vále tuhé těsto. Ze 2/3 vyválíme placku o rozměrech plechu a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Rozprostřeme nastrouhaná…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠVÉDSKÝ  TVAROHOVÝ KOLÁČ - móóóóc dobrý

ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ - móóóóc dobrý

Potřebné ingredience

SYPKÁ SMĚS : 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, trošku soliTVAROHOVÁ NÁPLŇ : 3 tvarohy ( použijte tvaroh v kostce, ne ve vaničce ), 1 hrnek cukru, 3 vejce, 1/2L mléka, 1 vanilkový puding ( prášek ), citrónová kůra, trochu rumu, ždibec strouhaného muškátového oříšku. Rozinky, tuk na vymazání formy a polití koláče.

Postup přípravy

Všechny suroviny na sypkou směs smícháme.
Do misky si dáme všechny suroviny na tvarohovou náplň a ponorným mixérem spojíme. Nelekejte se, je to docela řídké.
Na vymazaný…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

SLAVNOSTNÍ JABLKOVÝ DEZERT

Potřebné ingredience

PIŠKOT ( suroviny na 2ks ) - 8 vajec, 3 lžíce vody, 9 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, špetka soli, 1/2 prášku do pečiva, skořice.MEZI 2 PIŠKOTY - 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, trochu cukru moučka, skořice.1a1/2 - 2 kg jablek, cukr, citron, skořice, 2 vanilkové pudingy.

Postup přípravy

PIŠKOTY - K bílkům přidáme vodu a sůl a ušleháme pevný sníh. Do sněhu zašleháme cukr. Přidáme žloutky, mouku, prášek do pečiva a skořici a opatrně smícháme. Upečeme 2 piškoty (…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VYNIKAJÍCÍ ROHLÍČKY ZE ŠLEHAČKY

VYNIKAJÍCÍ ROHLÍČKY ZE ŠLEHAČKY

Potřebné ingredience

TĚSTO - 45 dkg hladké mouky, 1 Hera, 250ml smetany ke šlehání, špetka soli.Nádivky - maková, tvarohová, povidlová, jablková povidla, puding, Nutella, Borůvková či jiná marmeláda, ......Žloutek na potření, směs moučkového a vanilkového cukru na obalení.

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které si rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme kolo, které nožem rozdělíme na osminky. Na každý kousek dáváme nádivku. Zabalíme…

Zobrazit více...

Kategorie