Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem

JEMNÝ JOGURTOVÝ KOLÁČEK s kokosem

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 100 g kokosové moučky, 90 g kukuřičného škrobu (maizena), 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g krystalového cukru, 100 g másla pokojové teploty, 50 g mléka, 125 ml kokosového jogurtu, 3 vejce střední velikosti.

Postup přípravy

Postup práce:

Měkké máslo dobře spojíme s cukrem a postupně přišleháváme vejce jedno po druhém, nakonec přidáme zbývající předepsané suroviny.

Těsto vlijeme do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

JOGURTOVÝ SLADKÝ CHLEBÍČEK

Potřebné ingredience

Ingredience: 150 g hladké mouky, 50 g bramborové moučky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 160 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 200 g řeckého bílého jogurtu (i běžný-hustý jogurt) , 3 větší vejce, 1 deci slunečnicového oleje, strouhaná citronová kůra z jednoho BIO citronu, špetka soli.

Postup přípravy

Připravíme těsto: Celá vejce vyšleháme do pěny s krystalovým a vanilkovým cukrem, solí, citronovou kůrou.
Po pěti minutách stálého šlehání postupně přidáváme olej, pak jogurt…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BABIČČIN KRÉMOVÝ KOLÁČ s višněmi

BABIČČIN KRÉMOVÝ KOLÁČ s višněmi

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 230 g hladké mouky, 125 g studeného másla, 125 g jemného krystalového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce, špetka soli. Ingredience na krém: 60 g hladké mouky, 50 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, ½ l mléka, 3 žloutky. Ostatní ingredience: Kompotované višně, bílek, jadérka šišek (lze použít i plátky mandlí), moučkový cukr s vanilkovým na posypání.

Postup přípravy

Postup-žloutkový vařený krém:
V misce rozmícháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a postupně dobře spojíme s mlékem. Krémovou směs vaříme při stálém míchání na mírném ohni až…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

SPIRÁLKOVÝ DORTÍK s kokosovým krémem

Potřebné ingredience

Ingredience- těsto na korpus (průměr 26 cm): 30 g hladké mouky, 60 g bramborové škrobové moučky (solamylu). 90 g jemného krystalového cukru, 3 vejce, 1 KL kypřícího prášku do pečiva. Ingredience-krém: 250 g mascarpone, 150 g moučkového cukru, 125 g kokosového jogurtu (stačí i bílý, nebo zakysaná smetana), 2 PL strouhaného kokosu, 1 PL nutely, 6 plátků oplatků.

Postup přípravy

Postup-korpus:
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Zvlášť ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme po lžících smíchanou mouku se solamylem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
SKVĚLÉ KOKOSOVÉ MUFFINKY  s borůvkami a bílou čokoládou

SKVĚLÉ KOKOSOVÉ MUFFINKY s borůvkami a bílou čokoládou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto-asi 15 muffin: 250 g hladké mouky, 50 g strouhaného kokosu, 90-100 g krystalového cukru, 100 g bílé čokolády, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 130 g mléka, 70 g slunečnicového oleje, 3 ks vajec střední velikosti, hrst čerstvých borůvek.

Postup přípravy

Postup práce:

Bílou čokoládu jemně nastrouháme, nebo rozmixujeme a spojíme s moukou, cukrem a kokosem.
V druhé misce vyšleháme vejce s olejem a mlékem a postupně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČ plněný tvarohem a čokoládou

LINECKÝ KOLÁČ plněný tvarohem a čokoládou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 300 g hladké mouky, 110 g jemného krystalového cukru, 150 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 bílky, malá špetka soli, citronová kůra. Ingredience do náplně: 300 g baleného tvarohu, 200 g zakysané smetany, 1/3 sáčku pudinkového prášku, 2-3 PL cukru, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 2 žloutky (nemusí být) 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička rumu.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na dva bochánky-každý zabalíme a na 1 hodinu vložíme do ledničky.

Mezi tím připravíme náplň:

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

Potřebné ingredience

Suroviny odměřené v kelímku: 5 kelímků (od jogurtu 125 g) hladké mouky, 2 kelímky jemného krystalového cukru, 2 kelímky jogurtu dle vlastní volby, 2 necelé kelímky oleje, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 malá špetka soli, 1 lžička rumu (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:
Mouku, oba cukry, prášek do pečiva a sůl v míse dobře promícháme a spojíme s jogurtem, vejci, olejem a rumem.
Hladké těsto nalijeme do plechu s pečícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience-těsto: 300 g hladké mouky, 150 g chladného másla, 100 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce, 1 žloutek, sůl-malá špetka, strouhaná citronová kůra-malá lžička. Ostatní ingredience: Švestková povidla, 1-2 lžičky rumu, 1 PL strouhaného perníku (nemusí být), vychlazený plátek listového těsta na proužky pro ozdobu.

Postup přípravy

Postup práce-těsto:
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a na půlhodinku vložíme do ledničky.

Připravíme povidlovou náplň-do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience na linecké těsto: 300 g hladké mouky, 175 g másla, 100 g jemného krystalového cukru,1 celé vejce, 1 žloutek, sůl. Ostatní ingredience: 2 velké, nebo 3 středně velké broskve, meruňkový džem, 1 PL nasekaných pistáciových oříšků, trochu nasekané bílé a tmavé čokolády (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:

Připravíme linecké těsto a ještě měkké ho rozprostřeme na pečící papír a vložíme do nízké dortové formy o průměru 24 cm.
Okraje můžeme ozdobně vytvarovat.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

BORŮVKOVÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

Ingredience na tvarohové těsto: 450 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 220 g jemného cukru krystalu, 140 g změklého másla, 250 g tvarohu, 2 celá vejce, 1 žloutek, strouhaná citronová kůra. Ostatní ingredience: Borůvková marmeláda s kousky ovoce, hrst čerstvých borůvek.

Postup přípravy

Postup práce:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a na hodinku uložíme do ledničky.
Potom těsto rozdělíme na 5 částí.
První díl vyválíme na…

Zobrazit více...

Kategorie