"JEŽCI" (celozrnné slunečnicové sušenky)
Potřebné ingredience
Na sušenkové těsto-kolečka: 350g celozrnné mouky (jakákoliv-špaldová, pohanková, já jsem dala směs žitné a pšeničné jemné bio), 2 PL tekutého medu, 150g másla, 1 vejce, kůra z 1 citrónu, špetka soli, 1/2 čl jedlé sody. Dále: 200g loupané slunečnice, 50 g másla, 120g medu, 2 PL smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Ze všech uvedených surovin uděláme těsto-konzistencí asi jako linecké. Je dobré dát odpočinout ve fólii do lednice, ale nemusí se, dá se s ním pracovat hned. Mezi fóliemi vyválíme…
Sušenky s kokosovým sněhem
Potřebné ingredience
Těsto: 125 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 PL zakysané smetany, ½ lžičky citronové kůry, 150 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 PL kakaa. Náplň: 1 bílek, 50 g cukru moučka, 60 g strouhaného kokosu. Dále: čokoládová poleva.
Postup přípravy
Máslo z ledničky nakrájíme na kousky a s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme zakysanou smetanu, citronovou kůru, vmícháme směs mouky, kakaa a prášku do pečiva. Vyklopíme na vál a…
Vynikající nepečená kokosová roláda
Potřebné ingredience
Těsto: 2 balení dětských piškotů,30dkg cukr moučka,5 lžic kakaa,5 lžic rumu,1 žloutek,5 lžic mléka Náplň:20dkg změklého másla,20dkg kokosu,20dkg cukr moučka(může být i méně)
Postup přípravy
Piškoty pomeleme a smícháme s ostatními přísadami,uděláme těsto,které rozdělíme na dva díly.Vyválíme (přes folii) a rozetřeme náplň,kterou si taky rozdělíme na dva díly , stáčíme…
výborné cukroví CIMPR-CAMPR OD id :16593
Potřebné ingredience
28dkg hladké mouky, 25dkg másla, 10 dkg na hrubo nasekaných lískových oříšků, 3 a půl dkg cukru moučka, 1 žloutek
Postup přípravy
Vše zpracujeme v těsto. Z těsta děláme kuličky, které na plechu rozmáčkneme vidličkou - uděláme takovou placičku, na které zůstanou rýhy od vidličky. Pečeme ve vyhřáté troubě na…
Pařížské košíčky ( trubičky)
Potřebné ingredience
42 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg másla, 2 vejce, kakao dle chuti na plnění PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 1x smetana ke šlehání( bílá), 1 lžíce kakaa, 4dkg cukru, 1/4čokolády na vaření ( nebo hořká 100g) nebo koupená pařížská smetana ke šlehání na polití čokoláda na vaření+ trošku 100pro tuku
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracovat těsto, nechat chvilku odležet a plnit buď do formiček- košíčků, nebo namotat na malé trubičky. Upečené plnit ušlehanou pařížskou šlehačkou- dát na…
Košíčky Izidor
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 20 g kakaa, 140 g Hery, 40 g strouhaných vlašských ořechů, trošku skořice a citronové kůry. Ořechová náplň: 150 g strouhaných vlašských ořechů, 50 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 PL rumu, rybízová marmeláda na spojení (asi 1 – 2 vrchovaté PL). Krém: 300 ml mléka, 2 PL cukru, 1 kakaový pudinkový prášek, 250 g másla, 2 PL kakaa, 2 vrchovaté PL cukru moučka. Poleva: 200 g hořké čokolády, 50 g 100% tuku.
Postup přípravy
Těsto na košíčky zpracujeme na vále, vyválíme tenký váleček, ten pokrájíme na kousky, naplníme malé formičky na košíčky, uložíme je na plech a upečeme. (170°C 8 minut) (Košíčky…
Košíčky s pudinkem a nutellovým krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 100 g Hery, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, citronová kůra. Krém: 150 g másla, 150 g Nutelly. Dále: uvařený pudink, čokoládová poleva.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, uděláme váleček, který nakrájíme na 30 stejných dílků, naplníme formičky na minikošíčky, uložíme je na plech a v troubě předehřáté…
VÁNOČNÍ OŘÍŠKOVÉ PERNÍČKY-MĚKKOUČKÉ A NADÝCHANÉ IHNED…
Potřebné ingredience
80 DKG HLADKÉ MOUKY, 30 DKG MLETÉHO CUKRU, 10 DKG MLETÝCH OŘÍŠKŮ-VLAŠSKÝCH ČI LÍSKOVÝCH, 1 A PŮL LŽIČKY JEDLÉ SODY, 1 VRCHOVATÁ LŽIČKA PERNÍKOVÉHO KOŘENÍ. TOTO VŠE ZA SUCHA PROMÍCHÁME V MÍSE A POTÉ PŘIDÁME, 20 DKG ZMĚKLÉ HERY-JÁ TROŠKU ROZPUSTÍM V MIKROVLNCE, 25 DKG ROZTOPENÉHO MEDU-MYSLÍM TÍM TEKUTÝ,NĚKOMU SE STANE ŽE MU TĚSTO TEČE,DEJTE MEDU MÉNĚ A POTÉ MŮŽETE PŘIDAT,MOC ZÁLEŽÍ JAK JE MED ŘÍDKÝ, 4 VEJCE, PROMÍCHÁM ŘÁDNĚ RUKAMA, POTÉ ZABALÍM DO FOLIE A NECHÁM TŘEBA PŘES NOC V LEDNICI,PAK SE S TÍM SUPER PRACUJE
Postup přípravy
CELOU SMĚS PROPRACUJEME RUKAMA,DÁME TĚSTÍČKO DO POTRVINÁŘSKÉ FOLIE DO LEDNICE ZTUHNOUT A NA DRUHÝ DEN NA PODSYPANÉM VÁLE VYVÁLÍME CCA 0,5 CM VYSOKÝ PLÁT,VYKRÁJÍME A NA PEČÍCÍM…
MANDLOVÉ MARCIPÁNKY
Potřebné ingredience
8dkg sušeného mléka(nejlépe plnotučné),5dkg másla,32dkg mletého cukru,1bílek,1 kávová lžička mandlové tresti,lentilky,formičky(nejlépe kytky)a cukr na vysypání.
Postup přípravy
Postup:
Vypracujeme těsto a necháme v chladu hodinu odpočinout.Formičky vysypeme mletým cukrem.Vyklepeme tvary,sušíme na papíře(ne v troubě).Zdobíme lentilkami.
Žloutkové hvězdičky
Potřebné ingredience
4 žloutky, 560 g moučkového cukru
Postup přípravy
Žloutky se 160 g prosátého moučk. cukru vymícháme doběla, přidáme dalších 400 g moučk. cukru a ručně zpracujeme na hlaďoučké těsto. Dělá se to velmi dobře. Vyválíme asi na 0,5 cm…