Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
perníčky (po upečení ihned měkké)

perníčky (po upečení ihned měkké)

Potřebné ingredience

05kg hl.mouky 15dkg moučk.cukru 2 celá vejce 15dkg rozpuštěného medu 5dkg másla 2 lžičky perníkového koření 1,5 lžičky sody

Postup přípravy

Přidáme trochu vody, propracuji těsto a nechám cca hodinku odležet.
Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary.
Pečeme při 150´C.
Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Limetkové pusinky

Limetkové pusinky

Potřebné ingredience

4bílky,špetka soli,135g cukru krupice,1limetka,zelené potravinářské barvivo,třtinový cukr na ozdobu,nastrouhaná chmicky neošetřená limetková kůra

Postup přípravy

Z bílků v misce ušleháme sníh.Přidáme špetku soli a vešleháme po malých dávkách cukr.Pak přidáme trochu štávy z limetky a pot.barvivo.Plech vyložíme pečícím papírem.Sněhem…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Masarykovy řezy-skvělé

Masarykovy řezy-skvělé

Potřebné ingredience

170g tuku (HERA), 100g cukru, 300g hl. mouky, 170g celých lískových ořechů, 2 žloutky, kůra z citronu,1 vanilkový cukr

Postup přípravy

Zpracovat všechny přísady dohromady. Vytvořit 2 válečky a zabalit do alobalu, dát do mrazáku. Druhý den rozbalit válečky, ihned ostrým nožem opatrně nakrájet kolečka a následně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

Potřebné ingredience

250g hladké mouky, 2 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 130g cukru moučka, 120g omegy (nebo 60g másla a 60g omegy), 2 celá vejce. Marmeláda na slepování, čokoláda na namáčení

Postup přípravy

Těsto zpracujeme a necháme v chladu odpočinout. Poté přes masový strojek vytvoříme pásy, které nakrájíme na stejně velké kousky, upečeme. Poté slepujeme marmeládou a konce máčíme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníkové řezy či kuličky ze zbytků

Perníkové řezy či kuličky ze zbytků

Potřebné ingredience

Udělali jste moc perníčků, které se Vám nechce zdobit?, ...anebo inspirace pro ty, kteří mají rádi medovník a podobné řezy

Postup přípravy

Potřebujeme perníčky, krém který např. zbyl (máslový, salko, apod)

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele

Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele

Potřebné ingredience

35 dkg hladké mouky | 6 dkg moučkového cukru | 25 dkg ztuženého tuku | 6 dkg kokosové moučky | 1 vejce | 2 lžíce kakaa | 3 Tatranky

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Kokosové cukroví s tatrankami :

Tatranky umeleme a spojíme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a plníme do formiček. Klademe na plech,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Halloween - Pavoučí sušenky

Halloween - Pavoučí sušenky

Potřebné ingredience

226g másla,140g třtinového cukru,2 vetší vejce,1,5 lžičky vanilk.extr.,260g hl.mouka,1,5 lžičky sody nebo PDP, 230g ovesných vloček, 120 ml sekané lísk.ořechy, 120 ml čokoládových kousků, 120 ml rozinky nebo brusinky.

Postup přípravy

Všechno smíchat , na plech s pečícím papírem děláme kuličky, které potom navhčenými prsty rozplácneme. Pečeme na 180°C asi 14 min. Až okraje lehce zhnědnou. Po vychladnutí…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Nepečená roláda

Nepečená roláda

Potřebné ingredience

4 lžíce cukru, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 130g mletých piškotů, 70g másla.... tmavé těsto. 70g mletého! kokosu, 4 lžíce cukru, 2 lžíce rumu, 70g másla....světlé těsto

Postup přípravy

Ingredience na obě těsta zvlášť zpracujeme. Přes fólii vyválíme postupně tmavé i světlé těsto. Světlé necháme chvíli v chladu, aby šla fólie lépe sundat. Poté přendáme na tmavé…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
vymazlené domácí raffaello

vymazlené domácí raffaello

Potřebné ingredience

250 g másla, 5 -10 lžic sušeného mléka, 50 g moučkového cukru, 50 g dortových oplatek, loupané mandle, bílá čokoláda nebo poleva, strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy

Máslo rozpustíme v misce nad vodní lázní.

Přisypeme sušené mléko a cukr - množství záleží na chutích, pokud chcete hodně mléčnou náplň, dáte více mléka, pokud hodně sladíte…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví

Citrónovo-pomerančové vykrajované cukroví

Potřebné ingredience

TĚSTO:
200g hladké mouky,
100g změklého másla,
60g moučkového cukru,
1 vejce,
1 vanilkový cukr,
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu (chemicky neošetřeného nebo pečlivě omytého v horké vodě),
špetka kypřícího prášku do pečiva,
špetka soli,
hl.mouka na vál,
POMERANČOVÁ POLEVA:
250 g moučkového cukru,
3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy (přecezené),
2 lžíce horké vody.

Postup přípravy

Z přísad důkladně vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme asi 1 hod.odpočinout. Rozválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme na papíru na pečení v troubě…

Zobrazit více...

Kategorie