Burisony v čokoládě
Potřebné ingredience
100 g cukru krupice, 2 PL pomerančové šťávy, 40 g burisonů, 200 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 90 ml smetany ke šlehání, 50 g bílé čokolády, malý kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Cukr nasypeme do kastrůlku a na slabém plameni bez míchání necháme rozpustit na karamel, odstavíme, vmícháme šťávu, ihned vmícháme burisony a rychle je natlačíme do předem…
Čokoládové pyramidky
Potřebné ingredience
Korpus: 125 g tuku (Zlatá Haná), 120 g cukru moučka, 2 PL kakaa, 180 g polohrubé mouky, 5 vajec. Náplň: 30 g másla, 30 g cukru moučka, 3 PL rumu. Poleva: 200 g čokolády na vaření, 100 g 100% tuku (Iva). Dále: marmeláda, mandlové lupínky nebo půlky mandlí.
Postup přípravy
Korpus: Změklý tuk utřeme s cukrem, přidáme kakao a po jednom zašleháváme žloutky. Vmícháme prosátou mouku a nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto natřeme na plech…
Kuličky z ovesných vloček
Potřebné ingredience
Recept A: 120 g jemných ovesných vloček, 1 vanilkový cukr, 1 zahuštěné mléko Pikao (tuba 75 g), 2 lžičky citronové šťávy, 1 PL medu. Recept B: 160 g jemných ovesných vloček, 100 g cukru moučka, 100 g másla, 2 PL kakaa, 2 PL rumu. Dále: strouhaná mléčná čokoláda.
Postup přípravy
Recepty na zdravé kuličky z ovesných vloček jsem našla na Gurmetu a na MMB. Předkládám vám oba dva, které jsem vyzkoušela.
Postup je pro oba recepty stejný. Ovesné vločky…
Dvojbarevné kokosové kuličky
Potřebné ingredience
Bílá kulička: 50 g másla, 50 g cukru moučka, 50 g strouhaného kokosu, lžička vanilkového extraktu. Tmavá vrstva: 200 g máslových sušenek, 100 g vlašských ořechů, 120 g cukru moučka, 50 g kakaa, 3 PL rumu, vařená černá káva. Dále: kokos na obalení.
Postup přípravy
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kokos a extrakt. Z hmoty uděláme 20-22 malých kuliček a dáme je zmrazit. Sušenky i ořechy nastrouháme, přidáme cukr, kakao, rum a tolik vařené kávy,…
Domácí tatranky nebo cukroví z dortových oplatek
Potřebné ingredience
obdélníkové dortové oplatky neplněné, 100 g másla, 2 vrchovaté PL cukru moučka, 1 PL kakaa, rybízová marmeláda, čokoláda s kouskem 100% tuku
Postup přípravy
Změklé máslo, cukr a kakao smícháme, až se spojí a vyšleháme do krému. Dortové oplatky mažeme střídavě marmeládou a krémem, na chvíli zatížíme, pokrájíme, konce máčíme v čokoládě…
Kokosové dortíčky s marcipánem
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 40 g mletých ořechů, citronová kůra, trocha skořice, 140 g tuku, 1 žloutek. Krém: 150 ml mléka, 80 g kokosu, 80 g cukru krupice, 80 g drcených piškotů, 100 g másla, trochu rumu. Dále: kokos na obalení, marcipán.
Postup přípravy
Z uvedených surovin na vále vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout v ledničce, rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě předehřáté na…
Vajíčka s čokoládovou náplní
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 25 g Gustinu, 150 g másla, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek. Náplň: 100 g másla, 30 g cukru moučka, 50 g hořké čokolády. Poleva: hořká a bílá čokoláda s kouskem 100% tuku.
Postup přípravy
S tímto zdobením jsem se už několikrát na internetu setkala a vždy jsem ho velmi obdivovala. Ale až teď jsem se dočetla, jak se to dělá a vyzkoušela. Jednoduché a nádherné.
…
Arašídové košíčky s ganache
Potřebné ingredience
Korpus: 113 g másla, 113 g jemného arašídového másla, 100 g cukru krupice, 100 g třtinového cukru, 1 vejce, ½ lžičky vanilkového extraktu, 155 g hladké mouky, ¾ lžičky jedlé sody, špetka soli. Náplň: 150 g hořké čokolády, 150 ml 33% smetany. Dále: čokoládová poleva.
Postup přípravy
Změklé máslo s arašídovým máslem a cukry vyšleháme do pěny, lžící vmícháme vejce, vanilkový extrakt a mouku se sodou a solí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu a ty…
Kávové lanýže
Potřebné ingredience
100 ml smetany ke šlehání, 4 g instantní kávy, 250 g bílé čokolády, 50 g másla.
Postup přípravy
V zahřáté smetaně rozmícháme kávový prášek. Čokoládu nasekáme a máslo nakrájíme na malé kousky. Oboje přidáme do smetany a nad párou mícháme do úplného rozpuštění. Po vychladnutí…
Křehké a křupavé sušenky
Potřebné ingredience
Těsto: 120 g polohrubé mouky, 80 g Solamylu, 50 g másla, 100 g cukru moučka, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce. Na obalení: 50 g strouhaných oříšků, 50 g cukru krystal.
Postup přípravy
Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a Solamylem. Máslo utřeme s vejcem a cukrem do pěny. (Aby se máslo s vejcem nesrazilo, dělám to tak, že změklé máslo s cukrem a…