Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
CUKROVÍ II.

CUKROVÍ II.

Potřebné ingredience

MOKKA DORTÍČKY - 200g hladké mouky, 140g másla (hery), 70g moučkového cukru, 40g mletých ořechů, 20g kakaa na pečení, trochu vanilkového cukru, trochu mleté skořice a kypřícího prášku (kávový krém - 150g másla, 100g cukru moučka, 2 lžičky umleté zrnkové kávy, 2 lžičky uvařené kávy - vodu, trochu rumu) PLNĚNÉ KOŠÍČKY - 300g hladké mouky, 80g moučkového cukru, 1balíček vanilkového cukru, 2 žloutky, 200g másla (hery), citronová kůra (šťáva), marmeláda dovnitř MARGOT KOLEČKA - 200g hladké mouky, 140g másla, 70g moučkového cukru, 70g nastrouhané tyčinky margot, 20g kakaa, trochu mleté skořice (margotkovo-oříškový krém - 150g másla, 100g cukru moučka, rum, nastrouhané ořechy a margotka) OŘÍŠKOVÉ PRACNY - 180g hladké mouky, 120g moučkového cukru, 140g másla (hery), 70g mletých ořechů, 1 celé vejce, 2 lžíce kakaa, citronová kůra (šťáva), mletá skořice na špičku nože, moučkový a vanilkový cukr na obalování RUMOVÉ KLOBOUČKY - 2 krabičky rumových pralinek, čokoláda na vaření, trochu tuku omega, kolečka na spodek upečené z margot těsta

Postup přípravy

MOKKA DORTÍČKY - Ze všech surovin vytvoříme hladké těsto, které si dáme na půl hodinky odpočinout do ledničky. Poté na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 3mm a vykrajujeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Cukroví I.

Cukroví I.

Potřebné ingredience

KOKOSKY - 2bílky, 100g cukru krupice, 100g kokosu CITRÓNOVÉ HVĚZIČKY - 240g hladké mouky, 140g hery, 160g moučkového cukru, nastrouhaná omytá kůra z jednoho citrónu a šťáva z tohoto citrónu VANILKOVÉ ROHLÍČKY - 240g hladké mouky, 160g másla (hery), 50g moučkového cukru, 100g mletých ořechů, 1žloutek LINECKÁ KOLEČKA - 400g hladké mouky, 250g másla (hery), 120g moučkového cukru, 1vejce, citrónová kůra, 1 prášek do pečiva, 1 vanolkový cukr PERNÍČKY - 500g hladké mouky, 160g moučkového cukru, 70g másla, 2vejce, 3lžíce medu, 2lžičky jedlé sody, 3lžičky perníkového koření, 3lžičky kypřícího prášku do perníku, 3lžičky kakaa, 1 vejce na potření, bílková poleva - 2bílky, 280g moučkového cukru

Postup přípravy

KOKOSKY - Bílek vyšleháme s cukrem dotuha. Poté přimícháme zbývající cukr a šleháme, tak dlouho, dokud hmota nedrží tvar. Nakonec ledce vařečkou přimícháme kokos. Lžičkou pak…

Zobrazit více...

Kategorie