Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Sladké žampióny

Sladké žampióny

Potřebné ingredience

1 ks vejce 13 dkg moučkový cukr 12 dkg škrobu 12 dkg másla 320 dkg polohrubá mouka Půlka prdopeče

Postup přípravy

Uděláme těsto, z něho kuličku a do kuličky vytlačíme třeba trubičkou na kremrole namočenou v kakau díru. Ne do konce jen naznačit. Při pečení se těsto roztáhne a ten prostředek je…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Žabí huby

Žabí huby

Potřebné ingredience

těsto :250 hladká mouka .....250 máslo.....1 vejce ..nápň:160 mleté ořechy ,100 mletý cukr,rum,1 žloutek .

Postup přípravy

z těsta vykrajujeme kolečka doprostřed dáme náplň ,pak přehneme . (při pečení se mírně rozevřou )
po upečení obalujeme v moučk cukru ...jsou křehké ,výborné

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mrkvové cukroví-děkuji Gabriele

Mrkvové cukroví-děkuji Gabriele

Potřebné ingredience

200g polohrubé mouky 125g másla 100g jemně strouhané mrkve 1/3 prdopeč (prášek do pečiva) citrónová kůra z jednoho citronu moučkový cukr, vanilkový nebo skořicový na obalení (u nás vítězí moučkový)

Postup přípravy

Postup přípravy receptu

ze surovin vypracujeme tužší těsto, vyválíme na tenký plát a vykrajujeme dle libosti. Pečeme do zlatova při 180 C cca 10 minut a hned po dopečení…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele

Kokosovo-tatrankové cukroví-děkuji Hele

Potřebné ingredience

35 dkg hladké mouky | 6 dkg moučkového cukru | 25 dkg ztuženého tuku | 6 dkg kokosové moučky | 1 vejce | 2 lžíce kakaa | 3 Tatranky

Postup přípravy

Postup přípravy receptu Kokosové cukroví s tatrankami :

Tatranky umeleme a spojíme s ostatními surovinami. Vypracujeme těsto a plníme do formiček. Klademe na plech,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky (Ihned měkké)

Perníčky (Ihned měkké)

Potřebné ingredience

45 dkg hl.mouky 15 dkg moučk.cukru 12 dkg másla 3 žloutky 3 lžíce medu prášek do perníku (kdo chce múže přidat per.koření,ale není potřeba) Pokud chcete tmavé,tak přidat kakao (nahradit gramáží mouky)

Postup přípravy

Vše smícháme a vykrajujeme tvary.Pečeme jen chvilku,jak začnou hnědnout okraje (jako u lineckého),vyndáme.Jsou opravdu hned měkké,ale nesmí se přepéci.
Zdobeno mám královskou…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
mandlové rohlíčky-od blesk.cz

mandlové rohlíčky-od blesk.cz

Potřebné ingredience

400 g mouka hladká,330 g máslo,150 g mandle mleté, 60 g cukr moučka,1 ks cukr vanilínový,3 ks žloutek,1 lžička kůra citrónová,podle potřeby cukr moučka cukr vanilínový

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejte na vál, přidejte prosátý moučkový cukr, mandle, vanilkový cukr, žloutky, lžičku citronové kůry a na kousky nakrájené změklé máslo.
2.Rukama pečlivě…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
**Perníčky,co nepotřebují uležet**

**Perníčky,co nepotřebují uležet**

Potřebné ingredience

400g hl.mouky 170g cukr moučka 50g másla 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce rumu 1 lžička jedlé sody 1 lžíce perníkového koření 1 vejce na potření

Postup přípravy

Ze všech surovin ručně vypracujte hladké těsto,které dejte nejméně na hodinu do lednice uležet (já nechávám ale uležet přes noc).
Pak těsto rozválejte na vále na plát silný asi…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Špaldovo - maizenové pečivo

Špaldovo - maizenové pečivo

Potřebné ingredience

200 g maizeny (solamyl), 1 ks vanilkového pudingu, 200 g špaldovej múky jemnej celozrnej, 200 g masla, 150 g práškového cukru, 1 ks žĺtok, 2-3 PL bieleho jogurtu, 1/2 bal. PDP, na dokončenie - ľubovoľný džem, ozdoby

Postup přípravy

Výborné linecké pečivo, klasická hladká múka je nahradená špaldovou.


POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Marcipánové pralinky

Marcipánové pralinky

Potřebné ingredience

100ml smetana ke šlehání, 150g mléčná čokoláda, 50g mletých lískových oříšků, 5 lžic mletých kakaových BeBe sušenek, 120g marcipánu, čokoládová poleva, zdobení.

Postup přípravy

Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vložíme do ní čokoládu nalámanou na kostičky. Mícháme, dokud se čokoláda v horké smetaně nerozpustí. Lískové oříšky umeleme,…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pařížské rohlíčky do formiček

Pařížské rohlíčky do formiček

Potřebné ingredience

140 g ořechů 140 g cukru krupice 80 g polohrubé mouky 1 vejce ½ KL skořice špetka soli PAŘÍŽSKÝ KRÉM 400 g dobré tmavé čokolády, 500ml neušlehané šlehačky Šlehačku a nastrouhanou čokoládu postavíme na oheň a přivedeme do varu. Jakmile se začne vařit, ihned ji odstavíme a vložíme do ledové vody. Za občasného míchání necháme zchladnout. Pak ji necháme několik hodin ve studenu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou našleháme. POLEVA 1 omega, 100 g čokolády na vaření – rozpustit a přidat 100 g kakaa, 2 PL moučkového cukru

Postup přípravy

Zaděláme těsto a naplníme formičky.
Pečeme na 140 °C asi 7-10 minut, do lehkého zhnědnutí.
Upečené vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout.
Teprve pak rohlíčky…

Zobrazit více...

Kategorie